• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 29 октомври

Предстоящи събития в страната за 29 октомври

/КРОСС/ София.

От 10.00 часа в Министерство на образованието и науката министър Красимир Вълчев ще награди български училища и учители, участвали в Европейската седмица на програмирането.

***
София.
От 16.30 часа в зала 7 на НДК министър Лиляна Павлова ще участва във форум, посветен на жените в политиката. 

***
София .
От 09.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Пленума на ВСС във връзка с съгласувателната процедура по проекта на Решение на Министерския съвет за одобряване на законопроект на държавния бюджет на Република България за 2019 г. и изразяване на становище относно разпоредбата на §15 от ПЗР на ПЗДБРБ за 2019 г.
***
София.
От 10.00 часа в Гранд хотел София еврокомисар Мария Габриел, председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият конференцията „Технологии и цифров единен пазар: възможности и предизвикателства", посветена на цифровата икономика, киберсигурността, бъдещето на работните места. 

***
София.
От 10.00, 12.00 и 14.00 часа в Националния исторически музей (НИМ) ще се проведат учебни часове за деца в специална зала на музея, наречена „Старото школо”. Децата ще се потопят в атмосферата на Възраждането като изкарат един учебен час по „взаимоучителната метода”, въведена и прилагана от д-р Петър Берон, Неофит Рилски, Васил Априлов.

***
София.
От 11.00 часа в Клиниката по урология в Университетската специализирана болница за лечение на онкологични заболявания зам.-министър Жени Начева ще присъства на откриването на ново поколение лазер за лечение на заболявания на простатата и пикочната система.

***
София. 
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе кръгла маса на тема „Мерки за намаляване замърсяването на въздуха от автомобилите в България“, организирана от Българска национална асоциация „Активни потребители”.
***
София.
От 11.00 часа Националният литературен музей организира панихида на гроба на Пейо К. Яворов в Централен гробищен парк – София по повод навършването на 104 години от смъртта на поета.

***
София. 
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Национална асоциация „Българско Черноморие” по повод проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, предложен от Министерство на туризма.
***
София.
От 13.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на „ТЕЦ – Бобов дол” ЕАД за изменение и допълнение на лицензия за производство на електрическа енергия.

***
София.
От 13.30 часа в „София Тех Парк“, Лабораторен комплекс, зала 125, МОН организира дискусия на тема: „Комуникации и обществена ангажираност с науката“. 

***
София.
От 15.00 часа в Нов български университет (зала 20 на корпус 1) ще се проведе кръгла маса на тема „Тракийската ономастика в Египет: нови находки и проучвания“.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Славейков“ на Френския институт евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) ще представи първата социална мрежа за села и градове, нaсочена срещу обезлюдяването - платформата „Selovoditel”.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Емануел Бергман – „Магията“.
***
София.
От 18.30 часа в Зала № 1 на Централния военен клуб ще се проведе празничен концерт по случай Деня на бесарабските българи с участието на млади таланти от България, Бесарабия и Таврия.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт София, ул. „Будапеща“ 1, ще бъде представен Докладът „Експлоатация и съпротива”, осъществен от Колектив за обществени интервенции (КОИ).

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) Деян Енев ще чете откъси от своите произведения и ще разговаря с почитателите си.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе гала-спектакъл с водещи солисти на Болшой театър.

***
София.
От 20.0 часа в Зала „България“ ще започне клавирният концерт на пианиста Петер Бенце.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се състои поетичен рецитал на Виктория Стефанова, озаглавен „Поклон пред Вас, будители народни!“.
***
Асеновград.
От 18.00 часа в Народно читалище „Родолюбие“ ще бъде представена постановката на детския театър към читалището, озаглавена „Златното момиче“. Събитието е посветено на 145-годишнината от основаването на читалището.

***
Бургас. 
От 14.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще се срещне с новия посланик на Беларус Н.Пр. Александр Лукашевич и Почетния консул на Беларус в Бургас Атанас Попов. Преди срещата, от 13.45 часа Н.Пр. Александр Лукашевич и Атанас Попов ще дадат брифинг пред сградата на Община Бургас.

***
Варна.
От 09.30 часа във Варненския свободен университет ще се проведе форумът „Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС“, който има за цел да представи новата Многогодишна финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и предложената от ЕК законодателна рамка за новия програмен период. Събитието се организира от Областния информационен център. По темата ще говорят: Андрей Новаков, евродепутат и главен преговарящ по Кохезионната политика на ЕС след 2020г. Малина Крумова, съветник на Министър-председателя в качеството си на член на работната група за опростяване на Кохезионната политика. Людмила Тозева и Маргарита Пигова, дирекция Централно координационно звено АМС

***
Варна.
От 10.00 до 18.00 часа във Фестивален и конгресен център-Варна, зала № 4 ("Пресцентър”) ще се проведе Пътуващ салон на образованието. Образователният форум се организира от Френския институт в България съвместно с Френския институт в Солун, Френското посолство в Косово, Френското посолство в Албания, Френския институт в Босна-Херцеговина, Френския институт в Сърбия и със съдействието на Агенция Campus France Париж, в следните градове: Варна, Солун, Прищина, Тирана, Сараево, Белград.

***
Варна.
От 18.00 часа във Фестивален и конгресен център, зала № 4, Пътуващ салон на образованието отново ще посети Варна.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов във връзка с празничните прояви, посветени на 55 години от създаването на висшето училище.
***
Велико Търново. 
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Празничен концерт на участници в Музикалната школа по повод Деня на народните будители. 

***
Велинград.
От 14.00 часа на градския стадион ще се проведе първата среща по футбол от ученическите спортни игри 2018-2019.

***
Видин./с. Ново село.
От 10.30 часа в сградата на Общинската администрация екипът на областния информационен център ще представи възможностите за кандидатстване през 2019 г. (Индикативните годишни работни програми -ИГРП) и подмярка 6.4.1 на ПРСР „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

***
Видин.
От 11.00 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин областният управител на Видин Албена Георгиева свиква заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб.

***
Видин.
От 17.30 часа в залата на Народно читалище „Светлина - 1922 г.“ в гр. Дунавци, община Видин, ще се проведе информационно събитие, свързано с приноса на България в спасяването на евреите от холокоста. 

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе концерт-спектакъл „Възраждане“ на трио „Тенорите“, съвместно със Симфоничен оркестър Враца с диригент Христо Павлов.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе „Моето първо посещение в библиотеката“ с ДГ № 23 и ДГ №24.

***
Добрич.
От 10.30 и 11.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще бъдат представени куклени спектакли „Таласъмът Тропалан“.

***
Добрич.
От 14.00 и 15.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ще се проведат куклени спектакли „Пинокио“.

***
Карлово.
От 11.30 часа в Мазаковата къща с богата културна програма ще бъдат отбелязани 170 години от рождението на майор Стефан Мазаков. 

***
Кюстендил.
Община Кюстендил е домакин на Шестата работна среща между бизнеса и местната власт на АБТТА. От 10.30 часа в залата на парк-хотел „Кюстендил“ ще се състои пресконференция на Управителния съвет на АБТТА и кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. 

***
Кюстендил.
От 11.30 часа Окръжен съд ще заседава по дело за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, техните съпруги и управляваните от тях дружества. 

***
Кюстендил.
От 17.30 часа читалище „Братство” ще бъде домакин на първата самостоятелна изложба на Светла Лазарова.

***
Монтана. 
От 10.00 часа в заседателната зала на Младежкия дом ще започнат Трийсет и осми краеведски четения, посветени на 1 ноември и на 330-годишнината от Чипровското въстание.

***
Павликени. 
От 11.00 часа в ПГА „Цанко Церковски“ ще се проведе официалното откриване на обновената сграда на училището. От 15.00 часа в Общината ще има и заключителна пресконференция по проекта.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на председателя на СДС Румен Христов.
***
Плевен.
В Медицински университет – Плевен ще се проведе национална научна сесия „70 години Медицински колеж“.

***
Пловдив. 
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимата В.Д. срещу постановената от Окръжен съд – Пловдив присъда от 3 години лишаване от свобода и глоба от 14 280 лева. 

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Йорданка Д. и Вълко З., обвинени в съучастие в извършването на измама с документи с невярно съдържание. 

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Нели К. и Фанка Д., обвинени в измама и присвояване на големи суми пари. 

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Станимир П., обвинен в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, както и че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. 

***
Русе.
От 11.00 часа в ОДМВР -Русе, на бул. „Генерал Скобелев“ 49, ще се състои месечен брифинг на директора на ОДМВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов.

***
Русе.
От 11.00 часа в централния офис на ГЕРБ в Русе, който се намира в търговски комплекс „Родина“ на ул. „Чипровци” 2, народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова ще имат приемна за граждани.

***
Сливен.
От 10.00 часа народният представител от ГЕРБ и заместник – председател на Комисията по образование в Народното събрание Галя Захариева ще се срещне с граждани в офиса на ГЕРБ на ул. „Цар Освободител“ № 17.

***
Сливен.
От 11.00 часа в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен ще се проведе занятие на училището за родители към болницата.

***
Смолян.
От 16.00 часа в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ ще бъде открита фотодокументалната изложба „Христо Попконстантинов – виден родоповед, книжовник и общественик“, която се посвещава на Деня на народните будители и 160-годишнината от неговото рождение.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Съюза на учените - Стара Загора.
***
Търговище.
От 18.00 часа в Драматичен театър – Търговище ще се проведе Концерт, посветен на Деня на народните будители под наслов „Обичам те, Българийо!“.

***
Чирпан.
От 10.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев ще се срещне с жители на града на адрес ул. „П.К. Яворов” № 7.

***
Шумен. 
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе приемен ден на кмета на Шумен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.