• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 2 ноември

Предстоящи събития в страната за 2 ноември

/КРОСС/ Варна.

В резиденция „Евксиноград“ във Варна министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в сградата на Областна администрация Стара Загора, министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне с кметовете на общинските центрове в област Стара Загора. Темата на работната среща е „Обществен ред и сигурност“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Десислава И., Биляна Х. и Петко Д., на които са повдигнати обвинения за подкуп.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу лекарите Явор Л., Елена В., Антоний Ф. и др. обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата Висшия съдебен съвет ще се проведе писменият изпит по обявения конкурс за преместване и заемане на 36 длъжности „съдия“ в районните съдилища.

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването, ет. 4, председателят на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева и управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев ще дадат пресконференция по повод проекта на Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 11.00 часа заместник-кметът на София доц.д -р Тодор Чобанов и проектантският екип ще представят идейния проект за разширение на музея за история на София. Събитието ще проведе в залата на музея на пл. „Бански“ 1.

***
София.
От 11.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иво Д., Алиман Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Н., Велизар Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 12.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Габриел Б., Георги М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
Божурище./ с. Росоман 
Доброволци от ЧЕЗ в България ще залесяват 5 дка от изгоряла при пожар гора с фиданки от дъб и акация в района на с. Росоман, Община Божурище /на 400 м. от табелата за край на селото, в посока с. Златуша/.

***
София.
От 14.00 часа в зала4 на Дома на науката и техникатa ( ул. „Г. С. Раковски №108“) ще се проведе кръгла маса за натиска срещу демократичното гражданско
общество, в рамките на кампания #Новите Будител(к)и: Предай. 

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Кредо Бонум“ ще бъде открита изложбата „Игри и политика“ – копродукция на Гьоте-институт и Центъра за изкуство и медии ZKM в Карлсруе. 

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои на церемонията по връчване на четвъртите годишни награди „Перото“. 
***
София.
От 19.00 часа в столичната зала „България“ българският емблематичен църковен хор „Св Йоан Кукузел – Ангелогласният“ ще отбележи 50 години от основаването си и първата си публична изява.

***
София.
От 19.00 часа в Нова конферентна зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъдат представени резултатите от конкурса за разкази „Изгревът на следващото“ на Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и фондация „Човешката библиотека“.

*** 
Велико Търново. 
От 10.00 часа в аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ вземат евродепутатите Мария Габриел и Ева Майдел и депутатът Цветан Цветанов, който е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ще вземат участие във форум „С теб съм. Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“. 

***
Велико Търново.
От 13.10 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за учредяването на структура на партия „Възраждане“ във Велико Търново.
***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с 80 годишнината от създаването на Ротари клуб - Велико Търново.
***
Враца.
От 18.00 часа в Голямата зала на ДКТ ще се проведе тържествен концерт-спектакъл „Като живяно бъдеще…” по повод 50 години Младежки дом – Враца. 
***
Горна Оряховица.
От 13.00 часа ще се състои официалното откриване на реконструирания и модернизиран площад „Георги Измирлиев“ в града. На събитието ще присъства председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се проведе музикална среща, на която млади хора с интерес към музиката ще обменят опит, умения и идеи.

***
Карлово.
От 09.00 до 12.30 часа на паркинга пред сградата на Община Карлово ще се проведе кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под мотото „Дарете кръв, подарете надежда за живот!“.
***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе информационната кампания под надслов „Осиновяването – сбъднато семейство”. 
***
Перник.
От 09.00 часа ще започне заседание на Общински съвет – Перник.

***
Пловдив. 
От 11.00 часа в Малката конферентна зала в Градски дом на културата „Борис Христов“ ще се състои пресконференция по случай 13-ото издание на „Киномания“ в Пловдив.

***
Разград. 
От 11.00 часа в конферентната зала хотел Cartoon ще се проведе традиционната двудневна научна конференция с международно участие на Русенски университет „Ангел Кънчев” Филиал - Разград под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето”.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде представена книгата „Монети от русенския регион“ – съвместно издание на Нумизматично дружество „Червен“ – Русе и Регионален исторически музей – Русе.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде открита четвъртата национална конференция „Историческото наследство на Стара Загора, Тракия и Балканите“. 
***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора ще се проведе тридесет и петото издание на национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ и ще бъде представена стихосбирката „Щастливи времена” на Мария Донева – лауреат на ХХІ НМКП „Веселин Ханчев” (1994).
***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионалния исторически музей ще се състои премиерата на стихосбирката „Лентата е почти изснимана“ на Надежда Тричкова, носител на Голямата награда от ХХХІV Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – Стара Загора, 2017. По същото време ще се състои награждаване и рецитал на отличените млади творци в ХХХV издание на конкурса „Златното яйце“.
***
Шумен. 
От 10.0 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие. 

***
Ямбол. 
От 17.00 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се състои публично обсъждане на предложението на кмета Георги Славов за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 9 млн. евро.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.