• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 13 ноември

Предстоящи събития в страната за 13 ноември

/КРОСС/ София.

От 11.00 часа в залата за открити заседания на Конституционния съд (бул. Дондуков 1, служебен вход, ет. 5) ще се състои церемонията по полагане на клетва от новоизбраните и новоназначените конституционни съдии. Президентът Румен Радев също ще присъства на церемонията. 

***
София. 
От 09.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 09.00 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветан Василев, Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 09.00 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Зала №2 на хотел „Рила“, Международна социална служба – България“ в партньорство с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ организира Семинар за представяне на различни модели/педагогически концепции на резидентна грижа, които се прилагат в ЦНСТ за деца със и без увреждания, управлявани от неправителствени организации.

***
София.
От 10.00 часа във Френски институт ще се проведе Международна конференция „Да отворим нова страница в разбирането за телесното наказание.

***
София.
От 10.00 часа в Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена изложба на архивни материали на Христо Смирненски, притежание на Институт за литература – БАН. 

***
София.
От 10.00 часа в Нова конферентна зала в СУ „СВ. Климент Охридски“ ще се състои научна конференция „Светове и утопии“, посветена на 120 години от рождението на Христо Смирненски.

***
София.
От 10.00 часа във Френския институт ще се проведе заключителната Международна конференция „Да отворим нова страница в разбирането за телесното наказание“. 

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане пет доклада относно заявления от „Щаткрафт Маркетс“, „Джи Ви Ай“, „Електроснабдяване България“ ЕООД, „Неас Енерджи“ АС, „Еско Сървисис“ ООД. 

***
София. 
От 10.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Абдула И., Мустафа Н., Исмаил М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.30 часа в заседателната зала на Академичния съвет на Технически университет-София, ще бъде подписано Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество между КРИБ, представлявана от нейния председател Кирил Домусчиев, и Технически университет - София, представляван от неговия ректор, чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов.

***
София.
В 10.30 часа в Аулата на „Майчин дом“ ще се проведе разговор за недоносените бебета. 

***
София. 
В 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на строително-ремонтните дейности в Северния парк при входа в кв. „Свобода“ при ул. „Народни будители“, последната спирка на автобус 86. 

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на СГС ще гледа делото срещу Тунджай Х., обвинен в убийството на жена в столичния кв. „Люлин“ през 2017 г. 

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за изследване на населението и човека при БАН ще представи предложенията си по проект "Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България", възложен от Министерски съвет. 

***
София. 
В 11.00 часа на ул. „Витоша“ 18 ще се проведе пресконференция на „Демократична България“, на която ще представят своята оценка за задълбочаващата се политическа криза на страната. В нея ще участват съпредседателите Атанас Атанасов и Христо Иванов, както и съпредседателят на ПП „Зелените“ Владислав Панев. 

***
София.
От 13.00 часа в централата на ПП АБВ ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще представи предложенията си за социална, демографска, здравна политика и данъчни реформи. 

***
София.
От 13.00 часа в Националната финансово-стопанска гимназия ще се проведе ученически дебат – старт за България на глобалната кампания на УНИЦЕФ. В събитието ще участва зам.-министърът на образованието Деница Сачева. 

***
София. 
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 14.00 часа в зала 821 в Министерството на енергетиката ще се проведе работна среща, на която ще бъде представено предложението за актуализирана на Енергийната стратегия на Р България. В дискусията ще участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, работодателски организации, синдикати, енергийни експерти и други заинтересовани страни. 

***
София. 
От 14.00 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Виктор В., Росен А., Кристиян Р., Соня И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 14.00 часа в Конферентна зала А, ет. 1 в сградата БТПП, ще се проведе кръгла маса на тема „Иновативни подходи в енергийната ефективност и в екологосъобразния и здравословен начин на живот”.

***
София. 
От 15.00 часа в зала 3 „Инж. Стоимен Сарафов“ на втория етаж на Федерацията на научно-техническите съюзи (ул. „Георги С. Раковски“ 108) ще се проведе дискусия „Има ли нужда от нова концепция за националната сигурност на България?“. Организатори на събитието са Дискусионен клуб "Политика 21" и Градският съвет на БСП - София.

***
София. 
От 15.00 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Данаил П.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге“ 10, етаж 1, приемен ден ще имат народният представител от „БСП за България“ Румен Георгиев и общинският съветник Борис Цветков. 

***
София.
От 15.30 часа в зала „Запад“ в Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по културата и медиите, на което ще бъдат разгледани на второ четене промените в Закона за филмовата индустрия и на първо четене – Законът за културното наследство. 

***
София. 
В 16.00 часа в зала 305 на Руския културно-информационен център ще бъде представена книгата „Откраднатата победа“ с автор Иван Вълов. 

***
София.
От 18.00 часа в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде представена поетичната книга на Валентина Радинска „Защото е студено“. 

***
София.
От 18.00 часа в СГХГ ще бъде открита изложба „Нашата живопис в нови насоки”. 

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде представена първата книга на Елена Ташева „Нито един гълъб до утре“. 

***
София.
В 18.30 часа в литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Автобиография за четири ръце“ от Йежи Гедройч. За книгата и автора ще говори проф. Боян Биолчев, модератор ще бъде Марин Бодаков. 

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Квадрат 500“лекция Роджър Балън ще открие ретроспективната си изложба „Архетипи”. 

***
Благоевград. 
От 14.00 часа в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе лекция-дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“. 

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представен историческия роман „Иваил цар“. 

***
Варна.
От 15.00 часа в Младежки дом ще се състои юбилеен концерт по случай 20-годишнината от създаването на вокална група „Еделвайс“. 

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще бъде представена позицията н обединение „Демократична България" за високите цени на горивата и предлагане на мерки за тяхното понижаване.

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена „Музикантът“ – пиеса от Любен Босилков. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Поетически фрагменти – представяне на младата поетеса Нели Кирилова. 

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои брифинг на Инициативен комитет на пациентите провеждащи хемодиализа във Видин и Федерация „Български пациентски форум".

***
Враца.
От 10.30 часа в заседателната зала на Областна администрация-Враца ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 

***
Враца.
От 14.00 часа на покритата атлетическа писка ще се състои общинския етап на ученически игри по лека атлетика. 

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Летене“ от Оля Мухина. 

***
Добрич.
От 11.30 часа в НЧ „Йордан Йовков“ ще се състои презентация „Добрите маниери. Как да се държим възпитано“ за IIа клас от ОУ „Христо Смирненски“. 

***
Добрич.
В Младежки център ще бъде представена изложба „Истории в багри“ на Детска школа по изобразително изкуство при Младежки център – Добрич с ръководител Олга Иванова. 

***
Дупница/ с. Крайници.
От 17.00 часа в село Крайници ще се състои „Юнашки епос” с песни за Крали Марко.

***
Плевен.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция и информационна среща на Регионален бизнес център – Плевен. 

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимите Милена К., Димитър Р. и Славка П.. за даване и приемане на подкуп в размер на 63 400 лв.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимите Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д. Иван С. e обвинен за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието. Срещу останалите е повдигнато обвинение за помагачество с цел избягване на правосъдието. 

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Апелативен съд ще се гледа делото на подсъдимия с инициали К.М. за укриване на данъци в размер на 374 800 лева.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Лъчезар Л.Срещу него е повдигнато обвинение за укриване на данъци в размер на 442 508 лв.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе информационна среща, на която ще бъде представена и обсъдена концепцията за използване на средствата от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ за процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ с цел подкрепа на Регионалните иновационни центрове.

***
Сливен.
От 10.00 часа в Областната администрация в Сливен ще се проведе работна среща на министъра на вътрешните работи Младен Маринов с кметовете на населените места. Около 12.00 часа е предвиден брифинг за медиите. 

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Пинокио“. 
От 19.00 часа в театъра ще се играе постановката „Преспанските камбани“. 

***
Сухиндол. 
От 10.30 часа в заседателна зала на Общинат Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)“. 

***
Шумен. 
От 10.00 и от 15.00 часа в Танцувалната зала на Младежкия дом Регионална здравна инспекция (Шумен организира тренировка Пилатес за ученици с цел запознаване и популяризиране и на други форми за повишаване на двигателната активност и настроение. 

***
Шумен.
От 17.00 часа в концертната зала на Общинския младежки дом ще се проведе Празник на етносите под мотото „Заедно живеем, танцуваме и пеем“. 

***
Ямбол.
В 15.00 часа в Областната администрация в Ямбол ще се проведе работна среща на министъра на вътрешните работи Младен Маринов с кметовете на населените места. Около 17.00 часа ще започне брифинг за медиите. 

***
Ямбол. 
В централна градска част деца от доброволческия клуб „Приятел на МКБППМН“ ще раздават информационни материали, част от информационната кампания, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Ямбол по повод Световния денят на добротата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.