• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната на 16 декември

Предстоящи събития в страната на 16 декември

/КРОСС/ *** София

От 9.30 ч. в Дома на Европа ще се проведе кръгла маса на тема „Финансирането на партиите и политическият плурализъм“.

От 10:00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще бъде представено уникално високотехнологично изследване, предназначено за деца с тежка форма епилепсия.

От 10.00 ч. в хотел Интерконтинентал ще се проведе конференция на тема „Успелите българи в чужбина – за каузата България“.

От 10.30 ч във Федерацията на научно-техническите съюзи ще се проведе работна среща за състоянието на БДЖ.

От 11.00 часа в зала 1 на Столична община ще бъдат представени резултатите от проект „Регионално прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация на територията на Столична община“по ОП „Околна среда 2014-202“. Ще участват Ирина Савина – заместник-кмет на Столична община и инж. Добромир Симидчиев - ръководител на Проекта.

От 11.00 ч. в БСК ще се проведе пресконференция на тема „2019 г. през погледа на бизнеса“.

От 17.30 часа на 16 декември 2019 г. в сектор „Изкуство“ на Столична библиотека ще бъде изнесена лекция на за „театър в театъра“.

От 18:00 ч. в галерия „София“ на Столична библиотека ще бъде открита изложбата от детски рисунки на Школата по изобразително изкуство към НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ с преподавател Диана Христова.

От 18.30 ч. в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще бъдат връчени четвъртите Годишни награди в туризма-2019, организирани от Министерството на туризма.Голямата награда ще бъде връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

От 19.00 часа в Националния студентски дом на пл. „Народно събрание“ № 10 председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината“.

*** Благоевград

От 18:30 часа Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла „Коледна песен” по Чарлз Дикенс.

*** Бургас

От 17.00 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празнична програма с участието на фолклорна група „Калгамач” към НЧ „Възраждане – Доброван-2013”, с. Бата детска танцова и фолклорна групи деца и възрастни.

От 17.30 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празничен танцов и хоров концерт на представителни танцови и вокални състави от ОУ „Отец Паисий” и НЧ „Иван Спасов” с. Страцин общ. Поморие.

От 18.00 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празничен концерт на танцов състав при Българо-гръцко дружество”Анхиало” Поморие.

*** Варна

От 10.30 часа в зала 320 на Икономически университет – Варна ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект BG05M2OP001- 2.009-0036 "Инвестиции в обучението на студенти, докторанти, постдокторанти и преподаватели – гарант за по-добро бъдеще". Проектът е с бенефициент Икономически университет – Варна и се изпълнява в рамките на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г. с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.

От 11.00 ч. в Щаба на Военноморските сили, на ул. „Преслав” № 16, ще бъдат връчени традиционните годишни награди на редакцията на списание “Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

От 17.45 часа в читалище „Просвета 1927“ ще се състои спектакъл „Коледна бъркотия”.

*** Велико Търново

От 17.00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе ежегоден коледен концерт и отбелязване на 117 години от учредяване на Туристическо дружество „Трапезица“.

От 18:00 ч., салон на Народно читалище „Искра“ ще се проведе спектакъл на Театрално студио „Усмивка“с ръководител Милен Иванов и концерт на Балетна формация „Полиденс“ с ръководители Виргиния, Сергей и Мария Казарини.

От 18.30 ч. в ДМТ „К.Кисимов” ще се състои коледен концерт на балетна школа „Класико” при НЧ”Надежда 1869”.

От 18.30 ч. в салона на ЦПЛР – ОДК ДЮФА „Българеч“ ще представи коледен концерт.

*** Видин

От 10.00 ч. коледари от ОУ „Иван Вазов“ ще посетят кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и ще наричат за здраве и берекет.

От 16.30 ч., в залата на Симфониета - Видин заместник-кметът Десислава Тодорова ще бъде гост на традиционния „Коледно-новогодишен калейдоскоп“ на учениците от ППМГ „Екзарх Антим I“.

От 18.00 ч., в спортна зала „Фестивална“ общинското ръководство и служители от администрацията ще присъстват на благотворителния концерт на ОУ „Любен Каравелов“, който се организира в помощ на 32-годишната Моника Димитрова, която се нуждае от трансплантация на бъбрек.

*** Горна Оряховица

От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се състои „Коледна приказка” – спектакъл с Коледни песни от цял свят представя Симфониета Враца с диригент Христо Павлов.

*** Гоце Делчев

От 17.30 часа в местен хотел ще се състои среща с алпиниста Атанас Скатов и представяне на книгите му.

От 19.00 часа в „Неврокоп арена“ ще се проведе „Светът на Златните момичета“ – спектакъл на националния отбор по художествена гимнастика със специалното участие на Искрата и под патронажа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

*** Добрич

От 11.00 ч. във фоайето на Младежки център – Добрич ще се проведе официално награждаване на отличените участници в III Областен конкурс за есе „Какво е за мен щастливото детство?“.

От 15.30 ч. в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи ЖК „Балик“ ще се проведе куклен спектакъл „Топла приказка от сняг“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“ по приказката „Слънцето и снежните човеци."

От 18.30 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков“ ще бъде представена изложбата на Школата по изобразително изкуство при читалището с преподавател Румяна Стоянова.

От 19.00 ч. в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Дамски шивач“.

*** Кърджали/село Старово

От 09:00 ч. пиеската "Принцесата и граховото зърно“ ще гостува в село Старово в Детска градина "Мир".

*** Кърджали/село Бенковски

От 11:30 ч. ще бъде в село Хаджийско, в Детска градина „Мечо пух“ и от 15:30 - в село Бенковски, Кирково в Детска градина „МикиМаус“.

*** Ловеч

От 19.00 ч. в Драматичен театър – Ловеч ще се проведе премиерата на постановката „Илинден“.

*** Пловдив

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Районен съд Пловдив ще бъде разгледано дело НОХД 2982/2017г. срещу подсъдимата Запрянка Н., обвинена за престъпление по чл.290 ал.1 т.5 вр. чл.209 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от НК.

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Апелативен съд Пловдив по обжалване на доживотна присъда за двойно убийство на В. К.

От 13.30 ч. в зала 2 на Окръжен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело срещу всеки от подсъдимите Иван Х. и Николай Цв. Затова за търсене на археологически обекти без разрешение.

От 13.30 ч. Апелативен съд Пловдив ще разгледа дело по обжалване на условната присъда на д-р А. Н. от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 1 година.

*** Разград

От 12.00 часа в зала 308 кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще връчи парични награди на трима разградски лекоатлети с високи постижения в спорта през годината в направление детско-юношески спорт.

*** Свищов

От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" , гр. Свищов се провежда Коледен благотворителен базар.

От 18.00 часа в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще се състои празничен читалищен концерт „Коледа дошла е“.

*** Сливен

От 18.00 часа на 16 декември в зала „Сливен“ ще се проведе тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2019 г.

*** Смолян

От 17.30 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян ще бъде представена книгата на Филип Синапов „Село Гърнати – кътче от рая“.

*** Стара Загора

От 10.30 ч. в Оперен театър ще се състои спектакълът за деца на Държавна опера Стара Загора „Коледната мечта на Музичко“.

От 14.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на председателя на Общинския съвет (ОбС) Мария Динева.

От 18.00 ч. в зала „Байер“ ще бъде открита Коледен базар – изложба на Съюза на българските художници – Стара Загора.

От 18.00 ч. в Зала III ет. на Народно читалище „Родина“ ще се проведат коледни концерти на учениците от Музикална школа при читалището.

От 18.00 ч. в музей „Литературна Стара Загора“ ще се проведе творческа среща на Дружество на писателите Стара Загора и Дружество на писателите Хасково.

*** Шумен

От 11.00 часа в къща музей „Панайот Волов“ ще бъдат представени обичаите от Игнажден до Коледа“.

От 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще се състои връчване на Националната награда за лирика на името на Иван Пейчев за 2019 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.