• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

***
Перник.
От 9.30 часа в сградата на Областната администрация в Перник заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие обществено обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите в ресора на МРРБ.

***
Варна.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще посети Варна и областта. В 14.30 часа в село Стефан Караджа тя ще
проведе среща с жители на селото, както и с жители на с. Калоян в залата на НЧ "Просвета". От 16.00 часа в с.
Генерал Киселово Корнелия Нинова ще се срещне с жители на селото в залата на НЧ "Асен Златаров". В 17.30
часа тя ще проведе среща с жители на гр. Вълчи дол в залата на НЧ „Димитър Благоев - 1907".

***
София.
Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден на отворените врати по повод Европейските дни на наследството.

***
София.
В 09.30 часа в София Тех Парк ще бъде открита технологична конференция на HackConf на тема „Как да разбираме и създаваме по-добър софтуер".

***
София.
В 10.30 часа в Интер Експо център ще се проведе Националното събрание на „Движение България на гражданите", на което ще бъде избран новия председател на политическата формация.

***
София.
В „София хотел Балкан" ще се проведе международното изложение Световно образование.

***
София.
В Дома на Европа ще се проведе вторият ден от Международната конференция "European everyday of sport".

***
София.
От 11.00 часа на Голямата Поляна в Южния парк фондация "За Нашите Деца" ще отбележи 25-тия си рожден ден.

***
София/с. Владая
От 11.00 часа, на площада в село Владая, народните представители от „БСП за България" Жельо Бойчев, Христо Проданов и общинският съветник от групата на „БСП Лява България" в Столичния общински съвет Николай Николов ще се включат в честването на 99-годишнината от Владайското въстание.

***
София.
От 11.00 часа улица „Самуил" - между „Денкоглу" и „Солунска" ще се превърне в зона за изкуство.

***
София.
От 12.30 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека на пл. „Славейков" за първи път от повече от 20 години насам българският читател ще може да се срещне с първата детска книга на българския писател Йордан Радичков „Шарена черга".

***
София.
От 16.00 часа в клуб „Перото" при НДК български криминални писатели, обединени в клуб „Саламандър", ще се срещнат с почитателите на „черния жанр".

***
София.
От 18.00 часа в ПКСХП "Св. Александър Невски" ще бъде изложена за поклонение Икона на Пресвета Богородица Всецарица.

***
София.
От 18.00 часа в Studio 5 в НДК ще се проведе първото издание на Международния фестивал за изпята поезия.

***
София.
От 18.00 часа във Фестивален и конгресен център ще се проведе 35-ият юбилеен фестивал "Златна роза".

***
Бургас.
От 10.00 часа, в културен център „Морско казино" ще се проведе кръгла маса на тема „Новата европейска програма за умения - възможности и предизвикателства на национално и регионално ниво", организирана от евродепутата Момчил Неков.

***
Бургас.
На площад "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе Фестивалът на рибата и виното.

***
Варна.
От 8.00 часа в района на Аладжа манастир ще се стартира третото издание на „Зелен маратон" - любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене.

***
Варна./ к.к. „Св. св. Константин и Елена".
От 9.00 часа в Гранд хотел „Варна" Старейшини ГЕРБ ще проведе седмия си университет, който ще е на тема „Национална сигурност - важен елемент от регионалната и европейската политика на Република България".

***
Варна.
От 10.00 часа в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от курсантите „Випуск 2022" за Военноморските сили и „Випуск 2023" за Военномедицинска Академия.

***
Варна.
От 14.30 часа в залата на НЧ "Просвета" в село Стефан Караджа лидерът на БСП Корнелия Нинова ще проведе среща с жители на селото, както и с жители на с. Калоян.

***
Варна.
От 16.00 ч. в залата на НЧ "Асен Златаров" в с. Генерал Киселово Корнелия Нинова ще се срещне с жители на селото.

***
Варна.
От 17.30 часа в залата на НЧ „Димитър Благоев - 1907" Корнелия Нинова ще проведе среща с жители на гр. Вълчи дол.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Презентация на Музикален фестивал „Дива роза" - Лондон и фестивала MICROFONO D-ORO-ITALY.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Местността „Френкхисар" ще се проведе Откриване на парк - музей „Търновград - духът на хилядолетна България".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър „ВЕСЕЛ" представя: „Приказка за Ох".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе Среща с международното жури на конкурса „Сребърна Янтра".

***
Видин./Дунавци.
От 16.00 часа в град Дунавци Огнян Ценков, кмет на Община Видин, ще открие четвъртия Международен фолклорен фестивал за автентичен и обработен фолклор "Дунавци пее и танцува" - 2017.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа в Парк „Градска градина" ще се проведе „Фамилатлон в Горна Оряховица" - семейство, спорт, екологичен начин на живот.

***
Горна Оряховица./с. Първомайци.
От 09.00 часа в НЧ „Иван Вазов - 1893" ще се проведе ІІ-ри Национален фестивал на селските клубове за народни хора „Хоро се вие край река Янтра".

***
Кърджали/Момчилград.
От 9.00 часа в спортна зала на СКТМ "Родопи" - Момчилград уикенда ще се проведе Национален турнир "Млад олимпиец" за Купата на България.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа на площад „Велбъжд" ще бъде открито Десетото издание на Празника на плодородието.

***
Перник.
От 11.00 часа на площад "Кракра Пернишки" ще се проведе "Трансграничен панаир на занаятите" под наслов "За да отидете далеч, вървете заедно".

***
Петрич.
От 17.00 часа в големия салон на читалище „Братя Миладинови" ще се състои отбелязването на 70 години от създаването на Гранично поделение в Петрич.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в хотел Реал на ул. "Георги Войтех" 2 ще се проведе семинар на тема "Предизвикателствата пред пациентите в ревматологията".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в пространството на Малката Базилика ще се състои дискусия, свързана с посоките и предизвикателствата при реализирането на проекта „Европейска столица на културата".

***
Пловдив.
От 10.30 часа, във Военния клуб в Пловдив, ще се проведе Националната конференция на военния съюз. На нея ще бъде обсъдено сегашното политико-икономическо състояние на държавата. Ще бъде приета и специална декларация в тази посока, която ще определи мястото на Военния съюз с политическите процеси на България.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в пространството на Археологически комплекс Малка Раннохристиянска Базилика ще се проведе среща-дискусия Кшищоф Май, изпълнителен директор и Доминика Кавалерович, програмен координатор на Вроцлав Европейска столица на културата 2016.

***
Русе.
В града ще се проведе заседанието на комисията за селекция, номиниране и определяне носителите на НЛН „Елиас Канети" 2017.

***
Русе
На Градския стадион и спортен комплекс „Ялта" ще се проведе Спартакиада за работещи под мотото „Спортът е здраве".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Артилерийски" ще се състои официалното откриване на Юбилейния XXV национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2017".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в общинската зала „П.Р. Славейков" Българският патриарх Неофит ще открие научната конференция „Старозагорският митрополит Панкратий като образец на всеотдаен архиерей, духовен наставник и общественик". От 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Стара Загора ще се състои концерт, посветен на петдесетгодишнината от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на изкуствения терен на стадион „Берое" в Стара Загора ще бъда открити националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в галерия АСТРИ на ул. "Цар Самуил" ще бъде открита изложбата „Мислена линия" на художничката Милена Матева.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Регионална библиотека "Захари Княжески" ще бъде показан биографичен филм за първата ни световна рекордьорка в лекоатлетическа диcциплинa Йорданка Благоева (c постижeниe oт 194 cм през 1972 г., в Загреб).

***
Стара Загора.
Автомобилната надпревара Писта Стара Загора ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

***
Ямбол.
От 8.30 часа пред "Паметник на велосипедиста" в Градския парк МГЕРБ-Ямбол организира велопоход до Археологически резерват Тракийски и античен град „Кабиле".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.