• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 2 март 2018

Предстоящи събития на 2 март 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г. С. Раковски" президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в церемонията по откриването и освещаването на паметник на полковник Борис Дрангов.

***
София.
От 17.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще приеме генералния директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 14.00 часа във Военна академия „Г.С.Раковски" министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на откриването на международна научна конференция на тема „Поуки от историята. 140 години от Руско-турската война".

***
София.
От 15.00 часа в Гранд хотел „София", зала Триадица (1-ви етаж), генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще проведат пресконференция след среща между двамата.

***
София.
От 10.00 часа в зала 1, сутерен в сградата на Министерство на труда и социалната политика ще се проведе Кръгла маса на тема: „За активен и пълноценен живот на възрастните хора в България". Тя ще бъде открита от д-р Султанка Петрова - заместник-министър на труда и социалната политика.

***
София.
От 9.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо Ст. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа в Sofia Event Center евродепутатът Петър Курумбашев организира конференция за електрическа мобилност в София.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан Б., Христо А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" организира международна научна конференция на тема: „Балканите и Европа в Източната криза (1875-1881 г.)".

***
София.
От 11.00 часа Българският Червен кръст и Националната гвардейска част организират поклонение пред Докторския паметник в София в памет на загиналите в Руско-турската война медици. В него ще участват представители на Военномедицинска академия.

***
София.
От 12.00 часа в хотел „Хилтън" - София, зала "Мусала 1" ще бъде открито Училище по персонализирана медицина на тема: "Персонализирана медицина при вирусни и бактериални инфекции".

***
София.
От 12.00 часа в Централното фоайе на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще бъде официално открита документалната изложба „Възкресение на свободата" по повод 140-та годишнина от края на Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир Г., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Националния военноисторически музей ще се състои официалното откриване на изложбата „Знамената на Българското опълчение".

***
София.
От 19.00 часа в Народния театър „Иван Вазов" ще се проведе Тържественият концерт по случай 140-годишнината от Освобождението на България.

***
София.
От 19.00 часа в салона на театъра на ул. „Гурко" 14 ще бъде представен спектакълът "Игра на въображение".

***
Асеновград.
В 18.00 часа в Градската библиотека ще се състои концерт на вокална формация „Квартет Българка джуниър". Проявата е част от програмата на Община Асеновград по повод 140 години от Освобождението на България.

***
Банско.
От 17.30 часа в салона на НЧ „Никола Вапцаров" възпитаниците на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски" - гр. Банско организират тържествена вечер, озаглавена „Поклон, Българийо свещена".

***
Благоевград.
От 11:00 часа във фоайето на Регионален исторически музей- Благоевград ще бъде открита изложба „... И от век на век....".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала "Изкуство" IV в Регионална библиотека- Благоевград ще се проведе рецитал под надслов "3 ти март- свята дата" по повод Националния празник на България и ще бъде представена мултимедийна презентация, свързана с Освобождението.

***
Благоевград.
В 18:30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се проведе тържествен концерт на състави от Народно читалище „Никола Вапцаров- 1866".

***
Бургас.
От 16.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена Фотоизложбата „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" в Бургас, зала "А. Г. Коджакафалията", ще бъде открита изложбата "140 години свободна България" .

***
Варна.
От 11.00 часа във Военноморския музей ще бъде открита Изложбата „Докосване до Апостола".

***
Велико Търново.
В Гранд Хотел „Янтра" се провежда Регионална среща на националните енергийни регулаторни органи на страните от Балканския полуостров.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска градина „Соня" ще се проведе открит урок „Трети Март е нашият национален празник".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в ДГ „Ален мак" ще се проведе открит урок „Аз обичам България".

***
Враца.
От 12.00 часа в Конферетната зала на хотелски комплекс "Хемус" ще се проведе дискусия, насочена към подобрено и ускорено изпълнение на обществените поръчки.

***
Габрово.
От 14.00 часа в зала „Възраждане", пл. „Възраждане", Габрово, ще се проведе Форум за Креативен туризъм: „Творчеството е пътят!".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев", ет. 3, евродепутатът Андрей Новаков ще представи в Габрово възможностите за кандидатстване по програмата A.L.E.C.O.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се състои празничен патриотичен концерт, посветен на 140 годишнината от Освобождението на България, поднесен от най-малките граждани на Горна Оряховица - децата от група „Мики Маус" при ДГ „Ален мак".

***
Горна Оряховица./ Долна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" - граса Долна Оряховица ще се проведе празничен концерт, посветен на Деня на любителското художествено творчество с участието на читалищните колективи.

***
Гоце Делчев.
От 17.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде открита изложбата „Опълченците от Неврокопско". В 17:30 часа, ще бъде отслужена заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий". От 18:00 часа, ще бъдат положени венци и цветя по повод 140-та годишнина от Освобождението на България.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Голяма заседателна зала на Община град Добрич ще се проведе награждаване на Областния конкурс за рецитал „За да я има България".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежки център, Зала 3, ще се състои Мотивационна среща „Мисията е възможна" по повод 3 март - Национален празник на Република България.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Музей в Градски парк „Свети Георги" ще бъде открита изложба „Осъдени на свободата.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои премиера на кукления спектакъл „Синият таралеж" от Александру Попеску.

***
Каварна.
От 15.30 часа в залата на Народно читалище "Съгласие-1980" ще се състои празничен концерт по случай националния празник на България 3-ти март.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „20-ти юли" ще се състои откриването на изложба с ученически творби, посветена на националния празник.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Административен съд - Кюстендил ще се проведе отчетно събрание.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Ловеч.
От 9.00 часа пред вратите на Ловешкия затвор за пореден път в израз на недоволство с лозунги и знамена ще излязат служителите на затвора.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в залата за временни изложби на Регионален исторически музей - Пазарджик ще бъде открита изложбата „Оръжие от Руско-турската война (1877-1878 г.)".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в близост до бившата аптека "Мальовица" ще се състои откриването на обновения бул. „Васил Априлов".

***
Русе.
От 14.00 часа в зала „Европа" на Доходното здание ще се проведе кръгла маса „Националният Пантеон" по повод 140 години от освобождението на България и 40 г. от откриването на Пантеона.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей "Стою Шишков" - Смолян ще бъде открита изложба „За честта и славата на България", посветена на 3 март - Национален празник на Република България, и 140-годишнината от Руско-турската вона 1877-1878 г.

***
Смядово.
В 11.00 часа в центъра на града се организира конкурс за най-добра снежна фигура.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Оперен театър ще бъде представена „Мадам Бътерфлай" - опера от Джакомо Пучини.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде открита веществено - документална изложба „С български дух и европейска мисъл".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа пред сградата на Областната администрация ще се състои тържествена заря-проверка по случай Националния празник на Република България 3-ти март.

***
Сопот.
От 15.30 часа в къща-музей „Иван Вазов" ще се състои среща-разговор с проф. Боян Биолчев. От 17.15 часа в Западния парк на Сопот ще се състои историческа възстановка по повод Националния празник на България. От 19.00 часа на пл. „Иван Вазов" присъстващите ще могат да наблюдават тържествена заря-проверка.

***
Сопот.
В 17.15 часа в Западния парк ще се състои историческа възстановка по повод Националния празник на България. Събитието е част от празничната програма на Община Сопот по повод 140 години от Освобождението на България.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод 20-годишнината на Националното дружество "Традиция" - клон Шумен ще се състои пресконференция във връзка със Световния ден за борба с рака на дебелото черво и старта на информационната кампания „От съмнението до диагнозата".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.