• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Събитията в страната на 17 януари

Събитията в страната на 17 януари

/КРОСС/ ***

София.
В София Хотел Балкан президентът Росен Плевнелиев ще открие 11-ата годишна среща на бизнеса с правителството. Сред участниците на събитието са министър-председателят в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, министърът на финансите в оставка Владислав Горанов, управителят на БНБ Димитър Радев и други. 

***
София.
От 14.00 часа на „Дондуков 2“ президентът Росен Плевнелиев ще удостои извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте с орден „Стара планина“ първа степен. Дипломатът ще получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието на българо-испанските отношения. 
***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Бедността – начин на управление в България“. Форумът е организиран от народните представители от парламентарната група на Патриотичния фронт д-р Султанка Петрова и Искрен Веселинов и е под егидата на заместник-председателя на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов. 

***
София.
От 12.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС посланик Любомир Иванов ще представят избраното след конкурс лого на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа, V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Антон Х. и Пламен С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия към ВСС. 

***
София.
От 09.30 часа в Sofia Event Center, Paradise Mall, (бул. „Черни връх“ 100, София) ще се проведе първия форум на общността на Фондация „Америка за България“. В рамките на събитието ще бъдат представени новата идентичност на Фондацията, както и данни за направените през последните 8 години инвестиции в 6 ключови области. 

***
София.
От 09.30 часа, 21 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Мирчо П., обвинен в престъпление по служба с цел облага. 

***
София.
От 09.30 часа II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П., Мартин Д., обвинение в приготовление за убийство. 

***
София.
Oт 10.00 часа, в залата на 5. етаж в Министерството на образованието и науката, зам.-министър Красимир Киряков ще съобщи актуални данни за изпълнението на дейностите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.
***
София.
От 10.00 часа в централния офис на BILLA България ще се състои пресконференция на тема „Собствени марки на BILLA България. Представяне на биомарката Alnatura. 

***
София.
От 10.00 часа, VII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й., Маруан М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа, III състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелина С., Снежина С. и Тотка Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа, в Пресклуба на БТА, ще се проведе първата годишна конференция, посветена на старта на широкомащабната информационна кампания „Дишам свободно“, организирана от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА). 

***
София.
От 10.30 часа в клуб „Перото“ (НДК) ще се проведе лекция на тема „Здравословен живот“. 

***
София.
От 11.00 до 19.00 на полуетаж – изток в НДК се организира специална изложба "От кухнята" с рисунки и ескизи на режисьори на анимационни филми.

***
София.
От 11.00 часа в Голяма зала на Учебния център на Агенцията по ядрено регулиране (бул. “Шипченски проход” № 69) ще се проведе пресконференция, на която агенцията ще представи информация за дейности си през изминалата 2016-та година.

***
София.
От 11.30 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция централата на партията на ул. „Врабча“ 23. По време на събитието ще бъдат представени членовете на новото ръководство на ПП АБВ и политическите приоритети пред новото ръководство.

***
София.
От 11.30 часа в Сохо център на ул. „Искър“ 4 ПП „Зелените“ ще представят своите политики по темата „Региони в упадък - между предизборния популизъм и ефективните решения“.

***
София.
От 12.00 часа в ИнфоЦентър София – Европейска столица на спорта ще се състои пресконференция, по повод отбелязването на Световният ден на снега в рамките на втория Витоша Зимен Фест, който ще се проведе тази събота на хижа Алеко.

***
София.
От 13.00 часа, XI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стоян Т., Костадин Т., Диавара Л., обвинени в незаконно провеждане зад граница.

***
София.
От 14.00 часа, в зала „Киев“ на Парк хотел „Москва“, ще се проведе пресконференцията след Национален съвет на Съюза на демократичните сили. 

***
София.
От 16.15 часа Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Столична община организират за втора поредна година Публичен дебат за Общинския бюджет на София за 2017 г.

***
София.
От 18.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща“ ще се проведе прожекция на филма „Две къщи и половина“, организирана от Асоциацията за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“ и Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН. 

***
София.
От 19.00 часа в клуб „Перото“ (НДК) ще бъде представена книгата „Сорая” на Мелтем Йълмаз.

***
Асеновград.
От 16.00 до 18.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ-Асеновград Димитър Янев и Радослав Янков ще приемат граждани в офиса на партията, предвид предстоящата сесия на Общинския съвет в Асеновград, на която предстои да бъде гласуван бюджетът на общината. 

***
Бяла Слатина.
От 10.00 часа, в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Климент Охридски“ 68) народният представител Красен Кръстев организира приемна за граждани. 

***
Бургас.
От 14.00 часа, на първи етаж в Областна управа – Бургас, ще се проведе пресконференция, посветена на стартирането на проекта за създаване на Младежки информационен консултантски център „Открий своя път“. 

***
Варна. 
От 11.30 часа на ул. Гургулят 7, в район „Вл. Варненчик” ще се проведе пресконференция, във връзка със стартирането на нов проект на Фондация „Владиславово“.

***
Велико Търново. 
От 09.00 часа в Клуб на пенсионера – ул. „Краков” и Клуб на пенсионера – Дебелец ще се проведе информационна кампания и измерване на костната плътност под надслов „Не е късно да спрем остеопорозата”. 

***
Велико Търново. 
От 17.00 часа в ДКС „Васил Левски” ще се проведе Зимен турнир по футбол на малки вратички – четири футболни срещи в груповата фаза. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Читалище „Надежда” ще започне "Ескуриал“ – драматичен спектакъл, премиера на Студентски театър „Маска и тога“. 

***
Враца.
От 19.00 часа, в камерната зала на ДКТ ще се проведе спектакълът „Нора“ от Хенрик Ибсен. 

***
Добрич.
От 13.30 в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе библиотерапия с потребители на Дневен център за възрастни хора с увреждания към Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев“. 

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се проведе спектакълът „Изневярата на Моцарт“. 

***
Пловдив.
От 10.30 часа в БТА-Пловдив ще се проведе ще се проведе встъпителна пресконференция, на която ще бъдат представени планираните дейности и инициативи на двата Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/, които отварят врати през януари в Пловдив.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора ще се проведе спектакълът „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир. 

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 ще се състои пресконференция с общинското ръководство.

***
Сливен.
От 11.00 часа ще се състои ритуал-поклонение по повод 139 години от освобождението на Сливен от османско иго. 

***
Ямбол.
От 11.00 часа със Символично представяне на влизането на 23-ти Донско-казашки полк в Ямбол при Освобождението на града от 1878 г. ще се проведе тазгодишното честване, организирано от общината. Традиционно, честването ще бъде отбелязано пред паметната плоча до НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на мястото, където са били посрещнати руските войни. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.