• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър І" № 1) ще започне редовното пленарно заседание на законодателния орган.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе седмичното правителствено заседание.

***
София.
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов свиква среща на Координационния център за връзка с българите в Украйна в Министерския съвет. След приключване на заседанието, вицепремиерът Симеонов и участниците в срещата ще направят изявление за медиите от 12,30 часа.

***
София.
От 16.30 часа в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в церемония по дипломирането на първите студенти, завършващи единствената в света международната магистърска програма по „Ядрена сигурност".

***
София.
От 13.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф 12), ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

***
София.
От 9.30 часа в София Хотел Балкан ще се проведе вторият ден от семинара „По пътя на коприната".

***
София.
От 10.00 часа 9 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н., Йонгип Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Т., Виктория Т., Георги Г., Даниел Т., Ивайло М., Станимир П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в конферентната зала на Центъра за изследване на демокрацията на ул. "Александър Жендов" № 5 ще се проведе публична дискусия на тема: "Европейският енергиен съюз и руските газови проекти: дилеми и възможности".

***
София.
От 10.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Кирчо К., обвинен в престъпление по чл. 357, ал.1 от Наказателния кодекс.

***
София.
Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и заместник-кметът на Столичната община в направление „Инвестиции и строителство" г-жа Ирина Савина ще представят пред вас медиите големите проекти на София до 2020 г. с европейско финансиране. Представянето ще се състои в 10:45 часа на колелото на трамвай №19 в кв. Бъкстон, локалното платно на бул. „Цар Борис III".

***
София.
От 11.00 часа 17 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги С., Никола Т., Атанас А., Янко А., Стоян К., Данаил Д., Тишка Т., Никола Т., Христо Д., обвинени в незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 11:00 часа, в сградата на Софийската професионална гимназия по туризъм ще се проведе финалното събитие на кампанията ПОГЛЕД КЪМ ДОБРОТО за учебната 2016/ 2017 г., която цели цели възпитаване на добро у подрастващите, по-лесен път за намиране на себе си и респект към личността на всеки, независимо от увреждане, социален статус и др.

***
София.
От 11.00 часа 11 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Д. обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в парка на Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе пресконференция, посветена на осмото издание на прочутия летен фестивал „Опера в парка".

***
София.
От 11.00 часа в Българското училище за кучета водачи и асистенти на булевард „Европа" 138 ще се състои официалното кръщаване на тазгодишния випуск от кучета водачи за слепи хора и кучета асистенти за хора с двигателни проблеми, които предстои да преминат обучение в училището към Фондация „Очи на четири лапи".

***
София.
От 11.00 часа, на беседката в парка на Военна академия „Георги С. Раковски" Софийската опера и балет ще проведе пресконференция, посветена на осмото издание на прочутия летен фестивал "Опера в парка".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Граждански инициативен комитет, Общинският съвет и кметът на община Белоградчик организират пресконференция, посветена на природната забележителност Белоградишки скали, включена в индикативния списък на защитени територии на ЮНЕСКО.

***
София.
От 15.30 часа в Административен съд София град ще се състои четвъртото заседание по делото за процедурата по ОВОС за инсталацията за изгарянето на отпадъци в ТЕЦ София.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Красен Камбуров - „Заветът на Медея".

***
София.
От 18.00 часа в зала 42 на НДК ще се състои Церемонията по награждаването на победителите в CSR Demo Day.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков" № 4, ще се проведе Тридесет и шестия поетически двубой между Валери Валериев (със секундант поетът и журналист Георги Савчев) и Никола Петров (със секундант актьорът Станислав Кертиков).

***
София.
От 19.00 часа недоволните жители от „Дружба" 2 и 1 ще излязат на протест, който вече е 12-ти пореден. Протестиращите се събират пред затворената алея (от страната на Кауфланд), за да защитят своето право на нормален пешеходен достъп между двата квартала.

***
Бургас.
От 10.00 часа в НЧ "Ангел Димитров 1929" в кв. "Сарафово" ще започне празник под надслов "Бриз в житата".

***
Бургас.
От 11.00 часа бъде открита обновената сграда на старите казарми на 24-ти черноморски пехотен полк в Приморски парк. В нея ще се помещава Детски център за деца и младежи с увреждания.

***
Бургас.
От 15.00 часа в Районен съд ще се гледа дело, заведено от Петър Низамов срещу бургаски сайт.

***
Бургас/Поморие.
От 18.00 ч. в НЧ „Просвета" 1888 г. ще бъде представена книгата на Огнян Герджиков "Аз не бях политик".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа Общинският съветник от ПП ГЕРБ - Иво Иванов ще се срещнат с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа във фоайето на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на българския фолклор" с ръководител Райчо Димитров, хореограф.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в читалнята на библиотеката при НЧ „Надежда 1869" ще се проведе обсъждане на най-новия роман на Милен Русков „Чамкория".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представена постановката „Хъшове".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще се състои Концерт на Орлин Горанов и Маргарита Хранова под мотото „Обичам българската музика" под съпровода на Плевенската филхармония с диригент Левон Манукян.

***
Видин.
От 09.30 часа в салона на Община Видин ще се проведе редовно заседание на Общински съвет -Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа в градинката зад паметника на Христо Ботев ще се проведат „Приказни пътечки" от програмата „Лято в библиотеката 2017".

***
Враца.
От 10.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Забрадка на слънцето" от Кирил Топалов.

***
Горна Оряховица.
От 21.00 в Летния театър (при лошо време в Зала 1 на Общината) започва V-то Издание на Националния филмов фестивал „София Филм фест в Горна Оряховица". Първата прожекция ще е на „Белгийският крал", режисьор Петер Бросенс и Джесика Удуъртс.

***
Добрич.
От 14.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе литературна среща с потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция - Добрич.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще се проведе представяне на книгите „Звезден пратеник : Николай Кънчев и българската поезия" и „Венчан до живот - моята унгарска Европа" на Марин Георгиев.

***
Казанлък.
От 10.30 часа във Военен учебен център „Тюлбето" За първи път в България ще бъде демонстрирана амфибийната способност на бронираната модулна машина Patriа AMV.

***
Пазарджик.
От 20.00 ч. в с.Бошуля във връзка с предстоящите частични избори за кмет на селото ще се проведе предизборен митинг. Ще присъстват Корнелия Нинова, председател на НС на БСП и Кирил Добрев, зам.-председател на НС на БСП.

***
Плевен.
От 11.30 час в пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция, по повод възстановяване след 28-годишно прекъсване на оперните спектакли в летния театър в парка "Кайлъка" в Плевен.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъдат връчени официални грамоти на лицата, удостоени с приза „Най- добрия човек".

***
Пловдив.
От 10:30 часа в градинката на кръстовището на ул. "Брезовска" с ул. "Поп Манол" кметът на Район "Северен" инж. Ральо Ралев ще открие нова детска площадка.

***
Пловдив.
От 12:00 часа в заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за проект „Разработване на Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив".

***
Пловдив.
От 12:40 часа в зала №5 на Окръжен съд - Пловдив ще се проведе възстановка на съдебен процес с участието на ученици от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Пловдив.

***
Пловдив.
От 16:00 часа в зала 10 на Районен съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в причиняване на смърт, докато е шофирал камион в нетрезво състояние по пътя с. Йоаким Груево-Перущица.

***
Разград.
От 09.00 часа ще се проведе турнир по футбол на малки врати за служители на ОДМВР - Разград и РДПБЗН-Разград на тренировъчната база на ПФК „Лудогорец" - „Гнездо на орли".

***
Силистра.
От 09.00 часа в ПГМТ „Вл. Комаров" Регионалното управление на образованието организира регионална кръгла маса.

***
Силистра.
От 10.00 часа в учителската стая в ПГМТ „Вл. Комаров" началникът на Регионалното управление на образованието ще даде пресконференция.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе представяне на книгата „Конкурсът" с разкази на авторите, получили награди от конкурсите за художествен текст за 2016 година на тема „Цветът" и „Правата улица".

***
Сливен.
От 9.00 часа на площада пред фонтана "Кълбото" ще се състои Открита трудова борса.

***
Хасково.
От 10.00 часа в зала "Марица" ще се проведе заседание на Комисията по безопасност на движението в Област Хасково.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.