• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***

Павликени.
В 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Павликени по повод 74-годишнината от обявяването му за град. В 11.10 часа вицепрезидентът ще проведе работна среща с кмета на града Емануил Манолов в сградата на общината. В 11.30 часа Илияна Йотова ще приветства пред жителите и гостите на Павликени. В 12.30 часа вицепрезидентът ще разгледа фотоизложбата „Павликенския край и неговите хора" в Народно читалище „Братство - 1884".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Бургас министърът на правосъдието Цецка Цачева ще проведе среща със съдии от Апелативен съд Бургас.

***
София.
В 14.00 часа министърът на вътрешните работи Валентин Радев и политическото ръководство на МВР ще дадат брифинг по актуални въпроси, свързани с дейността на ведомството.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе дискусия на тема „Магистрала „Хемус" - възраждане на българския Север". В дискусията ще участва и регионалният министър Николай Нанков.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа на Петровден, в Лозенския манастир „Св.апостоли Петър и Павел" , празничната св. Литургия ще бъде оглавена от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С., Вергил С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09. 30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей П., Кирил Б., Антон П. и др. за рекет.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветомир М., Борислав П., Бойко Г. и др. за контрабанда по чл. 242, ал.1, б. а, б, в, д, е, ж, з НК.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на СГС ще гледа делото срещу Валентин Димитров (делото „Топлофикация", чл. 253б от НК ).

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в Детския център на Столична библиотека, ще има безплатна лятна занимала, по време на която ще се прожектира филмът „Алиса в страната на чудесата".

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Американската търговска камара в България ще представи позицията за реформата в съдебната система на девет двустранни бизнес организации.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Хилтън" ще се проведе Осми Национален Зелен форум 2017.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на НИГГГ, ул. „Акад. Г. Бончев", бл. 3, в рамките на кампанията „БАН представя своите институти", Националният институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) ще представи разностранните научни изследвания, както и резултатите от националната оперативна дейност, които Институтът извършва.

***
София.
От 11.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

***
София.
От 11.00 часа в ИнфоЦентър София2018 ще бъде обявена Програмата и основните приоритети на „София - Европейска столица на спорта" за 2018 г. На събитието ще присъстват Йорданка Фандъкова - кмет на София, Елен Герджиков - председател на Столичния общински съвет и на Фондация "София - Европейска столица на спорта", Татяна Георгиева - председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Анатоли Илиев - организационен секретар на София2018 и др.

***
София.
От 11.00 часа в аулата на ВМА, директорът на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев и проф. Питър Бауър (вицепрезидент на германското неврогенетично дружество, главен научен директор и член на Изпълнителния съвет в CENTOGENE) ще представят революционна възможност за профилактика и ранна диагностика на всички заболявания със 100% точност, от която до броени дни ще могат да се възползват и пациентите в България.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Концепции" в хотел „Суит" ще се проведе заключителна пресконференция на Програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве".

***
София.
От 12.00 часа в конферентна зала „Витоша" (в новопостроената сграда до хотела) на Витоша Парк Хотел (ул. „Росарио" №1) ще се проведе Шестия Национален конгрес на пациентските организации. Представителят на Европейската комисия Филип Домански ще изнесе доклад с препоръките на Комисията към България по отношение на здравеопазването. В дискусията са поканени да участват министърът на здравеопазването, проф. д-р Николай Петров, д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към НС и др.

***
София.
От 11.00 часа при Градската градина (на мястото на бившия Мавзолей), по повод празника на българските занаятчии, ще бъде открит Фестивал на занаятите, който ще продължи до 2 юли.

***
София.
От 11.00 часа в централната сграда на БАН ще се състои официалното откриване на фотоизложба „25 години България в Антарктида".

***
София.
В 11.00 часа в зала „Тържествена" в Министерство на отбраната ще се състои брифинг за многонационалното учение „Saber Guardian - 2017" и за интегрираните в него учения на територията на България.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Борислав Т., Николай М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло П., Борислав С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа на ул. „Леге" №10, общинският съветник Марин Стоянова и експертът към постоянната комисия по „Инженерна инфраструктура и енергийно планиране" на СОС Валентина Узунова ще консултират софиянци по програмата за саниране и енергийна ефективност.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Билката на кралицата" на Паоло Мацарело.

***
София.
От 19.00 часа в градина Кристал в София ще бъде представена изложба на открито с най-добрите фотографии от международния конкурс „Човекът между днес и утре", победител в който стана българският фотограф Ивелина Иванова-Берова.

***
София.
От 19.00 часа в „Музейко" ще бъдат връчени стипендиите „Иди, учи и се върни" на сдружение на българите с опит в чужбина „Тук-Там".

***
Благоевград.
От 13.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе бизнес-форум, в който ще вземе участие кметът на Община Благоевград - д-р Атанас Камбитов.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Бизнес инкубатор ще се проведе бизнес обучение семинар на тема "Онлайн търговията и възможностите пред малките и средните предприятия за увеличаване на продажбите".

***
Бургас.
Oт 10.00 чaса в Апелативен съд министърът на правосъдието Цецка Цачева ще проведе среща със съдии.

***
Бургас.
От 12.00часа министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие изнесената в Затвора съдебна зала.

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ, на ул.„Конт Андрованти 5" общинският съветник Георги Кузманов ще има приемен ден с граждани.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, общинския съветник Калина Пеева ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - Велико Търново ще се проведе брифинг, по повод задържани извършители на криминални престъпления.

***
Видин.
В 10.30 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще посети Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев", където ще се организират инициативи по повод Деня на река Дунав.

***
Враца.
В 17.00 часа приключва гласуването в конкурса „Най-патриотичен клас", който се провежда по повод 141-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Тартюф" по Молиер.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" щ е бъде открита изложбата „Голото мъжко тяло 1856 -1944".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът Пеле: „Раждането на една легенда", режисьори Джеф и Майкъл Цимбалист./ част от гостуването на „София филм фест" в града.

***
Казанлък.
От 09.00 часа в зала „Инфра" ще започне 26-то редовно заседание на Общинския съвет в Казанлък. В дневния ред на сесията съветниците ще разискват по 26 точки.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Галерията на ул. „ Искра „ 4 ще бъде представена книгата на д-р Косьо Зарев „ Васил Левски в Казанлъшката Розова долина", посветена на 180-годишнината от рождението на Апостола.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се състои заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Павликени.
От 08.00 часа в храм „Рождество на Пресветая Богородица" ще започнат честванията за Празника на града.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в залата на Общински съвет-Пазарджик ще се проведе редовна сесия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен че на 25.06.2016 г. в с. Шишманци, обл. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви родния си баща.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив три лица обжалват присъдите си по които са признати за виновни, че са причинили умишлено убийство в местността Тлаканата, в землището на с. Ляхово, пазарджишка област.

***
Пловдив.
От 16.00 часа на ул. „Бетховен" №12 информационна среща по програма „Творческа Европа" в партньорство с фондация „Пловдив 2019".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва: Петър Попов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Ясен Михайлов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в зала „Съединение" на РИМ - Пловдив, местната организация на БСП ще отбележи 125 години организиран партиен живот.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областната администрация ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие на област Русе.

***
Сливен.
От 09.00 часа в зала „Май" на община Сливен ще заседава Общинският съвет.

***
Смолян.
От 14.00 часа Общински съвет - Смолян ще проведе заседание.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен, очаква се в сесията да участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова.

***
Шумен.
От 11.00 часа пред ОД на МВР директорът ст. комисар Ялчън Расим символично ще предаде получените нови шест автомобила на районните управления и на сектор "Пътна полиция"- Шумен.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.