• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Събитията на 27 юли

Събитията на 27 юли

/КРОСС/ ***
Плиска.
В 14.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Плиска по повод откриването на крепост „Кирилица" и стена с барелефи на писатели, творили на кирилица.

***
София.
В 09.00 часа започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Република Судан Ибрахим Гандур. От 16:00 часа в зала „Договори" на МВнР двамата ще дадат изявления пред медиите.

***
Велико Търново.
В 10.00 часа пред „Константин Кисимов" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще присъстват на Тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите, присвояване на сержантско звание и връчване на свидетелствата на кадетите от Випуск - 2017.

***
София.
В 09.00 часа в храма „Св. Седмочисленици" ще пристигне Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит патриарх Неофит, който заедно с духовенството ще посрещне честната глава на Св. вмчк и целител Пантелеймон и копието на чудотворната атонска икона на „Св. Пантелеймон" в храм „Свети Седмочисленици".

***
София.
В 09.30 ще се проведе редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
В 09.00 часа пред Народното събрание ПП „Възраждане" ще излезе на протест, за да изкаже несъгласието си с държавната политика по повод на наглата и безнаказана циганска престъпност.

***
София.
В 10.00 часа в салона на БТПП на ул. „Искър",9 ще се проведе кръгла маса на тема „За ускорен репродуктивен демографски ръст". Дискусията се провежда под патронажа на заместник министър-председателя и председател на „Националния съвет по демографска политика" Валери Симеонов. Участие ще вземат зам.-министър на МТСП д-р Султанка Петрова, председателят на СБУ д-р Янка Такева, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев.

***
София.
В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на коалицията от неправителствени организации и групи „За да остане природа в България".

***
София.
В 11.00 часа в учебен блок №3 на Техническия университет заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководите на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще присъства на официална церемония за първа копка на проект за цялостно обновяване на Блок 3 и Блок 1 на университета.

***
София.
От 11.00 до 13.00 часа в района на Военната академия „Георги С. Раковски" ще бъде изложена бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на САЩ.

***
София.
В 11:00 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко",6 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, посланикът на Индонезия в България Н.Пр. Сри Астари Расджид и председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев ще представят пощенско-филателно издание, което е създадено за участието на България в Световната филателна изложба „Бандунг" 2017, Индонезия.

***
София.
От 11.00 часа хотел „Сентрал парк" на бул. „Витоша", 106 Българска съдийска асоциация ще даде пресконференция по проект, реализиран в партньорство с Испанската съдийска асоциация „Франсиско де Витория".

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА Фондация „Феникс - 21 век" ще представи резултатите от изпълнението на проекта „Сливи за смет".

***
София.
В 11.30 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще се срещне с министъра на външните работи на Судан Ибрахим Гандур.

***
София.
В 11.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание ПГ на ВОЛЯ ще даде пресконференция на тема „100 дни ВОЛЯ в парламента".

***
София.
В 11.30 часа в езерото на Борисовата градина ще бъдат пуснати 5 зеленоглави патета.

***
София.
В 14:30 в зала 232 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I",1 ще се проведе заседание на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

***
София.
В 14:30 в зала 142 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I",1 ще се проведе заседание на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

***
София.
В 17.00 часа в зала „Триадица" на „Гранд Хотел София" Енергоремонт Холдинг ще даде пресконференция по повод промените в собствеността на холдинга.

***
София.
В 18.00 часа в Гьоте институт на ул. „Будапеща",1 литературни преводачи от България, Германия и Люксембург ще превеждат „на живо" любими произведения и ще предложат различни преводачески версии на един и същи текст. Модератор е проф. Ана Димова.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца на пл. „Княз Александър I" ще бъде открита изложба на творби от колекцията на ХГ „Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил, както и от Националната галерия, СГХГ, галерия „Възраждане" в Пловдив, приятели на художника.

***
София.
В 19.00 часа в Борисовата градина Представителният духов оркестър при Академията на МВР ще изнесе концерт.

***
София.
От 19.30 часа в Дома на киното БЧК организира безплатна прожекция на клипове за приложния спорт „Водно спасяване".

***
Благоевград.
От 10:00 часа в Зала № 101 на Община Благоевград ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изпълнение на инженеринг - проектиране, ведно с авторски надзор и изпълнение на СМР, във връзка с реализацията на проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград", по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020" Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" по ОПРР 2014-2020 г.

***
Банско.
В 21:00 часа на площад „Никола Вапцаров", при лошо време в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров", ще бъдат прожектирани най-добрите ленти от световното екстремно и планинарско кино.

***
Бургас.
В Морската градина ще бъде открит четиридневният Фестивал на балканската скара „BurgasMezi". Програмата предвижда турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета. Входът е свободен.

***
Бургас.
От 18.30 часа в базата на „Бургас Трак Сервиз" в Северната промишлена зона висшият мениджмънт на Ford и кметът Димитър Николов ще открият представителството на бранда „Ford Trucks".

***
Варна.
От 10.30 часа в Духовно просветен център „Св. Архангел Михаил" ще се състои тържествено честване с благодарствен молебен и полагане на венци по повод 139 години от Освобождението на Варна.

***
Варна.
В 16.00 часа в Музея на възраждането ще се състои тържествено връчване на дарение Гарибалдийско знаме.

***
Варна.
В 17.00 часа в Гранд Хотел Варна председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще поздрави участниците в конгреса на Европейските студенти демократи. Очаква се да вземат участие и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

***
Варна.
В 18.00 часа в Държавен архив - Варна ще се състои разговор за големия скулптор Кирил Шиваров.

***
Варна.
В 20.30 часа на площад „Независимост" ще се състои концерт край Фонтана по повод 139 години от Освобождението на Варна.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа Общинският съвет ще проведе редовното си заседание.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в хотел „Болярски" ще се проведе Еднодневен обучителен семинар на тема „Предизвикателствата по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет". Лектор на обучението ще бъде инспектор Любомир Тулев - сектор „Киберпрестъпност" при ГДБОП - МВР.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе церемония по присвояване на първо офицерско и сержантско звание, връчване на дипломи на курсанти и кадети - Випуск '17. Очаква се да присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

***
Велико Търново.
В 11.30 часа на стадион „Ивайло" ще се състои Финалът на детския футболен турнир „Трифон Иванов".

***
Велико Търново.
В 17.00 часа в района на паметник „Асеневци" и Художествената галерия „Борис Денев" ще бъде подредена изложбата „Обърни представите".

***
Велико Търново.
В 20.00 часа в Летен театър - парк „Марно поле" ще се проведе XX Юбилеен международен Фолклорен фестивал Велико Търново - 2017 с участието на групите от Аржентина, Грузия, Египет, Перу и Сърбия.

***
Видин.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" Негово Преосвещенство Тимочки епископ Иларион и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужат св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00ч. на пресконференция в БТА Видин ще бъдат представени постигнатите резултати от изпълнението на проект „Валоризация на автентичната култура"на сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин".

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА представители на неправителствената организация Фондация „Феникс - 21 век" в партньорство със Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин" ще представят дейностите, изпълнени по проекта "Сливи за смет".

***
Враца.
В 10.00 часа в Регионалния клуб на БТА Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин" ще даде пресконференция.

***
Враца.
В 10.30 часа кметът Калин Каменов ще присъства на откриването на възстановената Болярска църква, която се намира в двора на храм „Св. Николай" във Враца

***
Враца.
В 17.00 часа в Конферентната зала на Общинския съвет ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на първо четене на проект на Наредба за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на общината.

***
Враца.
В 18.00 часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев" ще бъдат представени книгите на Димитър Цолов „Стихо с Бирка" и „Проклятието на Белиал".

***
Враца.
От 21.00 часа в парк „Дъбника" ще бъде прожектиран филмът „Летовници" на режисьора Ивайло Пенчев, част от кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ1".

***
Гоце Делчев.
В 07.00 часа в манастир „Живоприемни източник" Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави св. Литургия за св. великомъченик и целител Пантелеймон и светите Седмочисленици.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа пред сградата на Историческия музей ще се проведе протест на полицаите.

***
Карнобат.
В 11.00 часа на пл. „Янчо Блецов" ще бъде направена първа копка за ефективния старт на проект BG16RFOP001-2.001-0056 „Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на площад „Велбъжд" ще бъде открито Тринадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта".

***
Ловеч.
В 15.00 часа Областният информационен център ще даде пресконференция, на която ще бъдат обобщени резултатите от проведените в общините на областта срещи на тема „В средата на програмния период".

***
Момчилград.
В 16.00 часа в парк „Нури Адалъ" ще се проведе турнир по шах, част от спортна програма за международната среща на момчилградчани.

***
Пазарджик.
В 11.00 часа в Приемна зала на Областната администрация ще се проведе заседание на комисията по безопасност на движението по пътищата.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Славчо Т., обвинен за престъпление по чл.284, ал.1 от НК и по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще заседава по делото срещу Цветан П., който е с повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала „Тракия", и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков", 1А общинският съветник Веселин Маневски ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.

От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец", 9 общинският съветник Ясен Михайлов ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица", 91 общинският съветник Гошо Къчков ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница", 5 общинският съветник Пенчо Малинов ще проведе приемна за граждани.

***
Русе.
В 20.00 часа във Възрожденско читалище „Зора" театър-школа „Артистисимо" ще представи премиерата си „Кармен - дуендето на Федерико".

***
Смолян.
В 09.30 часа ще бъде отслужена Света Божествена литургия в манастир „Свети Пантелеймон" по повод храмовия празник на манастира. От 11.00 часа ще има празничен водосвет, а в 12.00 часа - благословена трапеза.

***
Смолян.
В 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведат игри, творчески забавления и ателиета - част от програмата за лятна работа с деца библиотеката.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена веществено-документална изложба „Знамето на свободата", посветена на 140-годишнината от боевете за града.

***
Стара Загора.
От 18:30 часа в Регионален исторически музей, IV експозиционно ниво ще бъде подреден интерактивен кът за обучение на деца „Битката за Стара Загора (19/31 юли 1877 г.) - бойното кръщение на Българското опълчение".

***
Трън.
В 14.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
Хасково.
Областният управител Станислав Дечев организира приемни в Маджарово и Ивайловград.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.