• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития на 16 февруари 2018

Предстоящи събития на 16 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 08.50 часа в НДК ще започне вторият ден от Неформалния съвет на министрите на външните работи „Гимних". След срещата е насрочена пресконференция около 12.15 часа.

***
София.
От 14.30 часа в НДК Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър ще открият Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО).

***
София.
От 08.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" ще се проведе дискусия на тема „Eдно ново начало за Европа", организирана от фондация „Конрад Аденауер". В нея ще вземат участие Дейвид Макалистер, депутат в Европейския парламент, председател на комисията по външни работи на Европейския парламент, зам.-председател на ЕНП, зам.-председател на Международния демократичен съюз и Лиляна Павлова, министър за Българското председателството на Съвета на ЕС.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Джон Атанасов" на София Тех Парк ще бъде открит вторият ден на международната конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората - пътят напред". В заключителния панел ще участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министър Зорница Русинова, Улрике Нойфанг от Министерството на труда, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на Австрия, Адриана Сукова, директор „Инвестиции" в Главна дирекция „Заетост" на Европейската комисия.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа пред Съдебната палата ще се проведе протест на служители в затворите.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Маринела" ще се проведе отчетно-изборен конгрес на Български футболен съюз.

***
София.
От 09.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров, Лина Абланска и Мая Стоилова, на които са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу лекарите Явор Лозанов, Елена Василева, Антоний Филипов, Александър Червеняков, Владислав Христов, Христо Цеков, обвинени за смъртта на родилката Деяна Георгиева.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Шерго А., Теодор Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пирин" на Интер Експо Център ще се проведе кръгла маса на тема „Професиите в спа и уелнес туризма - предизвикателства и иновации в образованието", организирана от Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
София.
От 10.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги П., Константин Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алипи А. и Пламенка А., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Любомир С., Веселин К. и Мартин Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу румен Х., Таня Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата Светла Пиралкова (чл. 220, ал.2, вр. 1 НК).

***
София.
От 13.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел М. и Христо А., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за извършване на строителен надзор при укрепването на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир - Перник.

***
София.
От 16.30 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе среща по актуални въпроси при осъществяване на взаимодействието между родители, учители и институции.

***
София.
От 18.00 часа в Дома на киното ще се състои премиерата на книгата „Метеор. Избрани театрални текстове" с автори Ани Васева и Боян Манчев.

***
София.
От 18.30 часа в центъра за култура и дебати „Червената къща" с прожекция на филма „Защо тези деца обичат училище?" ще бъде открит кинофестивалът „(не)Възможното образование".

***
Асеновград.
От 10.00 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" възпитаниците на Литературен клуб „Орфей"при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски" ще изнесе поетична програма „С Левски в сърцето". Събитието е част от програмата за отбелязване на 145 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата „Посветен на Отечеството", която проследява живота и дейността на Васил Левски.

***
Бургас.
От 12.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас на пресконференция за обявяване на сроковете за материално обезпечаване на новия и единствен извън София филиал на Националната художествена академия, който отваря врати. В пресконференцията ще участват кметът Димитър Николов и проф. Николай Драчев - ректор на НХА.

***
Варна.
От 9.00 часа в зала Пленарна на Община Варна ще се състои 27-ото заседание на Общински съвет - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала Gallery Lounge на хотел „Графити" организаторите на международния проект „Световно образование" ще представят пред медиите актуална информация за нагласите и избора на учениците от Варна и региона да учат в чужбина.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Юлияна Боева организира приемен ден в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1 .

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Музей „Възраждане и Учредително събрание ще се състои военен ритуал по посрещане на Самарското знаме, знамето на Горнооряховските въстаници и бойното знаме на НВУ „Васил Левски" в присъствието на посланика на Руската федерация в България Негово превъзходителство Анатолий Макаров, след което в сградата на Музея ще бъде открита изложба „Търново, Освобождението и възкресението на България" и ще бъдат наградени победителите в конкурса за ученическо и студентско творчество „Търново, Освобождението и възкресението на България".

***
Велико Търново.
От 12.15 часа в Регионална библиотека „П. Р. Славейков" ще се проведе Младежка научна сесия с председател проф. Петко Петков и ще бъде открита изложба с картини на участниците в конкурса за ученическо и студентско творчество „Търново, Освобождението и възкресението на България".

***
Велико Търново.
От 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите руски воини във Велико Търново в парк „Света гора" в парк на храм „Възкресение Христово" и паметник на генерал Гурко в парк „Марно поле".

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в сградата на Община Велико Търново ще се проведе официална среща на посланика на Руската федерация в България Негово превъзходителство Анатолий Макаров с областния управител проф. Любомира Попова, кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и бригаден генерал Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в сградата на Регионално управление на образованието ще бъдат представени възможностите за безплатно обучение на български студенти в университети в Русия. На срещата ще присъства първият секретар в Посолството на Руската федерация у нас Роберт Шестаков, който е и представител на руското Министерство на образованието и науката в България.

***
Видин.
От 11.00 часа пред мавзолея на Екзарх Антим I ще се проведе тържествено честване на патронния празник на ППМГ „Екзарх Антим". На събитието ще присъстват заместник-кметовете Цветан Асенов и Венци Пасков.

***
Видин.
От 10.45 часа пред мавзолея на Екзарх Антим I ще бъдат поднесени венци и цветя от ученици от ППМГ „Екзарх Антим I" по случай патронния празник на училището.

***
Видин.
От 11.30 часа в офиса на гражданско обединение „Единни за промяна" на ул. „Княз Борис I" 2 ще се състои пресконференция на „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан" на тема „Защо хората от Северозападна България протестират и блокират път Е-79".

***
Враца.
От 09.30 часа. в заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадалите от домашно насилие", организиран от Фондация "Асоциация Анимус". Домакин на събитието е областният управител на област Враца Малина Николова

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на Видинската Филхармония по инициатива на Дамски Лайънс Клуб „Бъдин" със съдействието на Албена Георгиева - областен управител на област Видин и Веселка Асенова - началник на РУО - Видин ще бъде проведена среща-беседа на тема „Агресията сред децата". Специален гост и водещ на беседата ще бъде Дора Прангаджийска.

***
Враца.
От 14.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе работилница за направата на колаж с образа на Левски, неговите идеи, цитати и факти свързани с делото му. Заедно с работилницата ще има интерактивна игра и есе на тема „Ние сме Левски и Левски е нас". Участват ученици от ОУ „Васил Левски", СУ „Козма Тричков" и ППМГ „Акад. Иван Ценов".

***
Враца.
От 18.30 часа в Ритуалната зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца - „Виенска оперетна гала".

***
Добрич.
В Младежкия център ще бъде открита изложбата „Познатият и непознат Апостол".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежкия център ще се проведе вечер на настолните игри „Да общуваме реално, а не виртуално".

***
Карлово.
От 18.00 часа в зрителната зала на НЧ „Васил Левски - 1861" ще бъде представен спектакълът на учениците от едноименното училище „И сърните пият вода от стъпките му". Събитието е част от програмата по отбелязване на на 145 години от гибелта на Васил Левски.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в насажденията на Института по земеделие - Кюстендил ще се проведе демонстрация и състезание по резитба на овощни дървета.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация ще се проведе Общо областно събрание на БЧК - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Институт по земеделие ще се проведе лекция и демонстрация по резитба на овощни дървета.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в ХГ „Станислав Доспевски" - Пазарджик ще се проведе съвместната инициатива на Sofia National Opera and Ballet и СУ "Георги Брегов" на тема: „Посланията на Ренесанса" със специалното участие на примата Гергана Русекова.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Рамада" Областният съвет на БЧК - Пловдив ще отчете дейността си през 2017 г. и ще приеме план за дейността си през 2018 година.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионален исторически музей - Пловдив ще се проведе обучителен семинар по проект "Музеите като социални и образователни пространства", който е част от програмата „Пловдив -
Европейската столица на културата 2019".

***
Русе.
От 10.20 часа с атрактивно кукерско шествие пред Канев център ще започне Денят на народната носия.

***
Сандански.
От 12.00 часа делегация на Европейския свободен алианс, която е на работно посещение в България, и ОМО „Илинден" - ПИРИН ще дадат пресконференция.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в къща музей „Гео Милев" ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на Мильо Касабов.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 в сградата на Общината ще се проведе заседание на ПК „Здравеопазване и социална политика".

***
Шумен.
От 12.30 часа в големия физкултурен салон на СУ „Сава Доброплодни" в Шумен ще се проведе състезанието „Лъвски скок" между учениците от 5-ти клас. От 11.00 часа за учениците от 1-ви до 4-ти клас са организирани прожекции на филма „За живота и делото на Апостола", а от 15.00 часа шестокласниците ще търсят из сградата на училището отговори на исторически загадки в състезанието игра „Следваме те, Апостоле".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.