• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 21 май

Предстоящи събития в страната за 21 май

/КРОСС/ София.

От 05.10 часа в зала 5 на Министерството на образованието и науката ще бъде генериран изпитният вариант за зрелостния изпит по български език и литература за XII клас. Държавният зрелостен изпит по български език и литература започва в 8.00 часа. Авторът и произведението за 41 въпрос ще бъдат обявени по Българското национално радио в 12.00 часа. 

От 8.50 часа ще бъде изтеглен изпитня вариант за изпита след VII клас за националното външно оценяване. Изпитът за седмокласниците започва в 10.00 часа. След 16.00 часа на сайта на министерството ще бъдат публикувани изпитните варианти и ключ с верните отговори и за двата изпита.

*** 

София. 

От 09.00 часа министър Лиляна Павлова ще открие Деня на отворените врати в НДК.

*** 

София. 

От 11.00 часа в Балната зала на Национална галерия „Двореца“ министърът на културата Боил Банов ще връчи годишните награди на Министерството по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

*** 

София. 

От 09.00 часа 5 състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян Пр., Любомир С. и Михаил Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

*** 

София. 

От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мирослав Ц. и Ивалин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо А., на когото е повдигнато обвинение за безстопанственост в особено големи размери.

*** 

София. 

От 10.00 часа в Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) ще бъде официално открита Международната научна конференция „Спорт и сигурност“.

*** 

София. 

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Р., Димитър К. и Георги Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав К., Генчо П. и Венцислав П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Т. Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 11.00 часа в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“ (ул. „Сердика“ №5)

арх. Здравко Здравков ще представи отчет за свършеното от него през двете години, откакто встъпи в длъжност като главен архитект на Столична община.

*** 

София. 

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия 115-ти Фестивал на розата и провеждащият се за първи път в България Международен конкурс за съвременно лютиерство за цигулка, виола, виолончело и китара. В пресконференцията ще вземат участие представител на Министерството на културата, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и казанлъшкият лютиер от международна величина Едрьо Едрев.

*** 

София. 

От 11.00 часа в зала А на  Българската търговско-промишлена палата Съветът по иновации при БТПП ще връчи наградите на победителите в Петия конкурс за най-добъриновативен проект и най-успешно иновативно предприятие, внедрило в дейността си нов иновативен продукт през 2017 г.

*** 

София. 

От 11.00 часа в Пресклуб „България“ на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия футболен спектакъл „75 години Георги Аспарухов-Гунди“.

*** 

София. 

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Имуно-онкологията в лечението на злокачествени заболявания”.

*** 

София. 

От 12.00 часа в Пресклуб „България“ на на Националния стадион „Васил Левски“ ще се проведе пресконференция на БФ Модерен петобой и Столична община във връзка с предстоящия от 23 до 27 май Турнир за Световната купа за мъже и жени.

*** 

София. 

От 13.00 часа в зала „Сердика“ на София Хотел Балкан ще се състои церемонията по връчването на наградите  „ФУТБОЛИСТ НА ФУТБОЛИСТИТЕ - СЕЗОН 2017/2018“ на Асоциация на българските футболисти. 

*** 

София. 

От 13.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу ДЕян М., Мирослав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

 

*** 

София. 

От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андрей З, Костадин Г. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 14.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

*** 

София. 

От 15.00 часа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще се проведе кръгла маса, в рамките на която ще бъде обсъден проекта на Закона за пътните превозни средства и в частност Глава пета от него – „Ремонт и техническо обслужване на пътните превозни средства“.

*** 

София. 

От 15.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се проведе публична лекция за целите на устойчивото развитие на икономиста Майкъл Грийн, изпълнителен директор на Настоятелството за социално развитие.

*** 

София. 

Студенти от магистърска програма „Стайлинг“ на Нов български университет ще представят дипломна изложба „Style Forecast“ в парк „Кристал“.

*** 

София. 

От 15.30 часа 19-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото, заведено от премиера Бойко Борисов срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

*** 

София. 

От 16.00 до 18.00 часа народният представител от „БСП за България“ Стоян Мирчев и общинският съветник в Столичния общински съвет Альоша Даков ще се срещнат с граждани в приемната на БСП в ж.к. “Дианабад” бл. 17 (срещу магазин „BMB“).

*** 

София. 

От 16.30 часа в зала „Киев“ на Парк-хотел „Москва“ ще се проведе  международна конференция на тема „Честно за социалния диалог на Балканите“. Събитието е организирано от Конфедерацията на труда „Подкрепа” и Национална Федерация „Земеделие и горско стопанство“, съвместно с Фондация „Фридрих Еберт“. Двудневната конференция ще бъде открита от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Своите приветствия ще поднесат Моника Панайотова – заместник-министър за българското председателство и Харалд Виденхофер – генерален секретар на EFFAT /Европейската Федерация на работещите в земеделието, храните, туризма и тютюните/. 

*** 

София. 

От 18.00 часа в Столична библиотека ще се проведе церемонията по награждаване  на участниците в конкурс по изобразително изкуство, литература и кино на тема „Магията на Созопол и Музите“.

*** 

София. 

От 18.30 часа в Гьоте-институт България ще се проведе дискусия на тема „Преводът на Библията като революционен акт: Мартин Лутер и Кирил и Методий днес“. Лектори ще бъдат пастор д-р Райхолд Гестрих (Германия) и д-р Ивайло Найденов (Софийски университет), а модератор - доц. д-р Екатерина Дамянова (Богословски Факултет към Софийския Университет).

*** 

София. 

От 19.00 часа в Sopharma Business Towers ще се проведе традиционната среща на финансовите ПР професионалисти и журналисти в рамките на  PR Фестивал 2018 „Създаване и управление на съдържание: Дигиталната еволюция на комуникациите”.

*** 

София. 

От 19.00 часа в зала 42 на НДК, ще се проведе благотворителна изложба на карикатури и представяне на книгата „Хвала Пеньо“ за набиране на средства за подкрепа за млади художници.

*** 

Благоевград. 

От 17.30 часа в зала „22 септември“ в Благоевград ще се проведе Регионална дискусия по актуални въпроси, свързани с политиките на Европейския съюз. В нея са потвърдили участие евродепутатите: Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Момчил Неков, Светослав Малинов и Георги Пирински. 

*** 

Варна. 

От 11.00 часа в централата на ГС на БСП – Варна Александър Паунов, народният представител от ПГ „БСП за България“, член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения ще приема граждани.

*** 

Велико Търново.  

От 11.00 часа пред Факултета по изобразително изкуство ще бъде официално открита фотоизложбата „За да го кръстиш, трябва да се роди“. 

*** 

Велико Търново.  

От 19.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” ще бъде представена  „Горката Франция” – комедия от Жан Ко. Билети на касата на Читалището. 

*** 

Видин. 

От 09.30 часа в хотел „Нептун“ ще се проведе първата пресконференция по проект „Дунавско партньорство за мобилност и предприемачество”.

*** 

Добрич. 

От 10.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще бъде представен спектакълът „Пинокио“.

*** 

Добрич. 

От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе тържествен концерт по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

*** 

Мизия. 

От 16.00 часа народният представител от ГЕРБ - Враца и областен координатор на партията инж. Петя Аврамова организира приемна за жителите на община Мизия, която ще се проведе в партийния офис, намиращ се на ул. „Петко Банков“ №1, Младежко общежитие, ет. 1, ап. 113.

*** 

Пещера. 

От 17.30 часа в залата на ресторант „Хийт“ романът „Отлъчване“ ще бъде представен от автора Николай Терзийски.

***

Пловдив.

От 09.00 часа в зала 5 на Окръжен съд ще се леда делото срещу Костадин П. и Надежда М., обвинени във взимане и даване на подкуп.

***

Пловдив.

От 09.00 часа в зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Петър Ю., обвинен в това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинява смъртта на друго лице.

***

Пловдив.

От 09.15 часа в зала 1 на Апелативен съд  ще се гледа делото, което е образувано по жалби на подсъдимия и гражданския ищец и по протест на Окръжна прокуратура срещу присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която  подсъдимият Емил Д. е признат за виновен в това, че направил опит умишлено да умъртви М. И.,  като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

*** 

Пловдив. 

От 10.00 часа в зала „Компас“ на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще се проведе Национална студентско-докторантска конференция под надслов „Маркетингът и международните икономически отношения в съвремието – тенденции, перспективи и предизвикателства“. 

*** 

Пловдив. 

От 18.00 часа в Музея на Съединението ще се проведе празничен концерт,                                                                                          

посветен на 100-годишнината от Първата Независима Република Армения 1918-2018.                     

*** 

Севлиево. 

От 10.30 часа народният представител от ГЕРБ Николай Сираков ще проведе приемен ден в партийния офис на ул. „Стефан Пешев“ №87.

*** 

Сливен. 

От 09.30 до 16.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Живко Минчев и Димитър Павлов ще се срещнат с граждани в партийния офиса на ул. „Цар Освободител“ № 17.

*** 

Стара Загора. 

От 13.00 часа в общинската зала 203 кметът Живко Тодоров ще се срещне с националната състезателка по бадминтон Мария Делчева, която ще представи Стара Загора през октомври на III-те летни Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.

*** 

Хасково. 

От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Инициативен комитет и Федерация за защита на потребителите на тема „Алтернативи пред водоснабдяването в Хасково“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.