• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

Варна.
Държавният глава Румен Радев ще посети Варна. Президентът ще се срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна. След това в сградата на Радио Варна Румен Радев ще разговаря с културни дейци от града. По-късно в Аулата на Икономическия университет президентът Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог".

***
София.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на официалното откриване на изложба на традиционните занаятчийски произведения от Североизточна Япония - „Красотата на занаятите от Тохоку" в Галерията на Съюза на българските художници.

***
Варна.
От 09.30 часа пред Щаба на Военноморските сили във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще бъде посрещнат с официална церемония. Той ще награди военнослужещи от състава на Военноморските сили. По-късно министъръ ще проведе срещи с личния състав на Пункта за базиране Варна, както и с екипажите на минен ловец „Цибър" и на фрегатите „Смели" и „Дръзки".

***
София.
От 13.30 часа в сградата на МВР синдикатите в КНСБ от системата на МВР ще се срещнат с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Ще бъдат обсъдени исканията на работещите в системата, сред които увеличение на заплатите и осигуряване на екипировка, техника и работно облекло, жизнено нужни за нормалната работа на служителите в системата.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в хотел „Империал" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие работен семинар на тема „Интелигентни градове". От 11.30 часа е предвидена пресконференция на Николай Нанков и Витория Алиата ди Вилафранка - директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет" в ГД „Регионална и градска политика" на ЕК.

***
Ямбол.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие блок 5 в ж.к. „Хале", обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След това, от 15 часа той ще проверка напредъка по изпълнението на строително-монтажните работи на блокове 42, 44 и 78 в ж. к. „Граф Игнатиев", които се финансират от програмата.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в София Ивент Център министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще участват Дванадесетата годишна конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017". От 14.30 часа, заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще говори пред участниците в конференцията за развитието на основните проекти в енергийната инфраструктура на страната до 2020 г.


***
София.
От 09.30 часа в парк-хотел „Москва" Министерство на образованието и науката организира национална среща-дискусия на тема „Мерки за обхващане, задържане и превенция на отпадането на децата и учениците в детските градини и училищата. Ефективно взаимодействие между институциите".

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Галерия - книжарница „София прес", ул. "Славянска" 29, ще се състои откриване на изложба фотография „Където текстът се превръща в образ (Геофилософия)".

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й., Маруан Ф., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Кръстин Кацаров (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК).

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Ж., Иван Р., Росен В., Николай И., Георги Е., Денис Ал и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Тр., Полина Тр., Ценка Г., Николай Н. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в София хотел Балкан (пл. „Света Неделя" 5) Белгийско-българската асоциация Best2B организира работна закуска "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на съвета на Европейския съюз".

***
София.
От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава за мярката за неотклонение на Димитър М. (обвинен в кражбата на детската инвалидна количка).

***
София.
От 11.00 час в хотел „Маринела" ще се проведе първа национална дискусия за 2017 г. от кампанията „Да! На българската икономика" - „Работната сила - проблем №1 за бизнеса".

***
София.
От 11.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас П., Веселин М., Николай Н., Чавдар Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гьорче В., Борис Б., Емил Д., Георги Б., Ангел А., Илия Тр., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Селяйдин А., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
<София.
От 11.00 часа в Сентръл Парк Хотел София Стопанска академия „Д. А. Ценов" - Свищов организира тържествена церемония по награждаване на победителите в Национален конкурс „Най-добра администрация" по прилагане на системите за финансово управление и контрол (СФУК) в общините.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представена социалната мрежа www.volontime.com, която обединява неправителствения сектор с бизнеса и частни лица, които искат да правят и показват добро.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия-Двореца ще бъде открита Фотоизложбата „С отворена уста".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще бъде отрита изложба на
Казахската национална академия за изкуства Т. К. Жургенов, Алмати, Казахстан "Палитра на приятелството."

***
<София.
В Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките, ул. Московска 6А (зала 19), ще се проведе международна научна конференция Cultural Heritage in Migration.

***
София.
В Бизнес център „Земята и хората" за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server

***
София.
От 19.30 часа с прожекция на филма „Действия при наводнения - спасяване в бързотечащи води" в Дома на киното ще бъде открит съвместният филмов маратон на БЧК и Дома на киното за превенция на водния травматизъм.

***
Благоевград.
От 10.00 часа, в Университетския център „Бачиново" ще бъде открита Седмата международна конференция на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в НЧ „Никола Вапцаров" ще се проведе юбилеен концерт на диригента Христо Велев.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Големия салон на НЧ Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград
с концерт на Смесен хор "Ален мак" и участието на Теодора Петрова /сопран/ и Милена Томанова / пиано / ще бъдат отбелязани 75 години от рождението и 50 години творческа дейност на Диригента Христо Велев.

***
Бургас.
От 18.00 часа на открита сцена "Охлюва" с концерт на група "Горещ пясък" ще се състои официалното откриване на 17-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз.

***
Варна.
От 16.00 часа в Аулата на Икономическия университет във Варна Представителството на Европейската комисия в България организира граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионална библиотека, ул. Иванка Ботева №2, ще се състои откриване на изложбата на Жолт Сабоки "Унгарски крепости в карпатския басейн - Х-ХVIII век".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парковете „Марно поле" и „Колю Фичето" ще се проведат дегустации на здравословни детски храни, подходящи за малчугани до 3-годишна възраст.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в района около Художествената галерия и паметника Асеневци ще бъде открит Международен Фестивал за 3D рисунки на винилни пана.

***
Враца.
От 17.00 часа в Салона на Първа поликлиника ще се състои обществена консултация относно необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг.

***
Враца.
От 19.00 часа в градска концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се проведе постановката „Нора" от Хенрик Ибсен.

***
Горна Оряховица.
От 18.20 часа в НЧ „Напредък -1869" Драматичен театър при НЧ „Христо Козлев - 1883" - гр. Долна Оряховица представя постановка „Луди пари"от Рей Куни.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 10 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Мартин П., Светлин С., Владимир Е., Радослав К., Петьо П., Валери Б. и Милко Д., обвинени за умишлени палежи.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 5 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Божидар А. и Иван К., срещу които са повдигнати обвинения по чл. 116 ал. 1 т. 7 от НК.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Иван Д., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е причинил смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Пенка П. и Петя В.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Областна администрация - Пловдив областният управител Здравко Димитров ще посрещне футболистите от шампионския отбор на ФК „Ботев" от 1967 година по случай 50-годишнината от спечелване на втората шампионска титла.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на втория етаж в Залите за временни експозции на ул."Княз Александър I"№15 ще бъде открита новата самостоятелна изложба на Иван Поповски.

***
Пловдив.
В Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив ще се проведе Рекламният фестивал ФАРА 2017.

***
Смолян.
От 15.00 часа от пл. Свобода ще се проведе колоездачно състезание„Обиколката на Смолян" по маршрута: Стар център - Райково - Устово - Смолян.

***
Смолян.
От 15.30 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще бъде представена „Историята на края през погледа на младите. Творчеството на Светозар Казанджиев".

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще се състои
откриване на изложба „Почетните граждани на Смолян - история и памет".

***
Смолян.
От 19.00 часа в НЧ „Орфееви гори-1870" - Смолян, кв. Райково, ще бъде представена театрална постановка „Краят" - адаптация по пиесата на Атол Фугард „Здравей и сбогом" с участието на Десислава Минчева и Рене Хол.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се проведе Международен пленер по живопис „Дружба".

***
Стара Загора.
От 20.00 часа в Регионален исторически музей ще бъде представена едноактна опера в 4 картини „Пламъци в платната на нощта".

***
Тунджа/село Безмер.
От 9.00 часа общинският съветник Петър Бичев от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе открита приемна за граждани в село Безмер.

***
Тунджа/село Генерал Инизово.
От 10.00 часа общинският съветник Красимир Георгиев от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе приемна за граждани в село Генерал Инизово.

***
Тунджа/село Гълъбинци.
От 10.30 часа общинският съветник Костадин Костов от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе приемна за граждани в село Гълъбинци.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще бъдат представени приоритетни области в дейността на общините в област Шумен през 2017.

***
Шумен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА кметът на Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино ще даде пресконференция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.