• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще проведе работна среща на тема „Проникване на радикален ислям в Република България - заплахи и мерки за противодействие". В нея ще участват министри, заместник-министри и експерти от министерствата на вътрешните работи, на отбраната, на финансите, на образованието и науката, представители на прокуратурата, ДАНС, ДАР, дирекция „Вероизповедания" към МС, както и експерти от научните среди.

***
София.
От 11.20 часа в пленарната зала на Народното събрание ще бъде приветствана парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Държавното събрание на Унгария Марта Матра. Непосредствено след това те ще разговарят с председателя на българския парламент Димитър Главчев. От 12.00 часа делегацията ще се срещне с членовете на Групата за приятелство България - Унгария в зала „Изток" на Народното събрание. По-късно унгарските гости ще имат разговор със заместник-председателя на българския парламент Цвета Караянчева и с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 16.15 часа в сградата на Министерството на вътрешните работи ще се проведе брифинг след срещата между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и словашкия му колега Роберт Калиняк.

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Софийската духовна семинария, която носи името на св. Йоан Рилски ще започне празнична св. Литургия. Тя ще бъде оглавена от Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

***
София./ с. Герман.
От 09.00 часа ще бъде открит благотворителният турнир за купа „Емил Шарков". Турнирът е част от градското първенство на София по мини футбол за служители на МВР, „Спортна зона".

***
София.
От 09.15 часа ръководството на КНСБ ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание. На срещата ще бъдат обсъдени законодателните приоритети на КНСБ, както и анализът на Конфедерацията на управленската програма на кабинета.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Любомир Димитров - Гребеца (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Кирчо Киров (чл.357, ал.1).

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на изменение и допълнение на Правила за водене на Единна система за регулаторна отчетност на ВиК операторите, приети от КЕВР с решение от 19 април 2016 г.

***
София.
От 10.00 часа в Българската търговско-промишлена палата ще бъде открит двудневен Българо-руския икономически форум, по време на който ще бъде представен Новият Митнически кодекс на Евразийския икономически съюз.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Ганчев, Д. Ганчев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Митров, И. Митров и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Петров, В. Косев и Й. Христовска, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в столичния ресторант The View ще бъдат обявени имената на финалистите в десетото юбилейно издание на конкурса „Мениджър на годината".

***
София.
От 10.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Карим, А. Али и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел отнемане на чужди движими вещи.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Стаменов за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема „Клиничната хомеопатия - медицински метод или измама?".

***
София.
От 11.00 часа в литературен клуб „Перото" ще се състои пресконференция по повод откриването на осмото издание на Международния фестивал за независимо кино София Индипендънт Филм Фестивал 2017.

***
София.
От 11.00 часа във ВИП залата на Софийската опера ще се състои пресконференция, посветена на премиерата на операта "Кармен" от Бизе.

***
София.
От 11.00 часа Народният театър "Иван Вазов" ще се състои пресконференция по повод стартиране дейността на Фондация "Основа-та", чиято цел е подкрепа и популяризиране на Народния театър.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Иванов, Х. Георгиев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Дуро, М. Басей и П. Боро, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в „+ Това" на ул. „Марин Дринов" 30 ще бъде представена застрахователната онлайн платформа 24ins.bg.

***
София.
От 11.30 часа в зала №5 на Столична община ще се състои обществено обсъждане на проекта на нова наредба за обществения ред в София.

***
София.
От 11.30 часа в централата на КНСБ ще се състои пресконференция на тема „Как рекордният летен туристически сезон се отрази върху заетостта в сектора и какви заплати получаваха работещите в българските курорти?".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Федерацията на потребителите в България (ФПБ), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще подпишат Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност и ще дадат пресконференция на тема: "Да спрем фалшивата информация към българските потребители".

***
София.
От 12.00 часа Столичен общински съвет е с вход свободен за всички жители и гости на София.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Княз Никита Лобанов-Ростовский - член на УС на фондация „Св. св. Кирил и Методий" и Румен Петков - член на Инициативния комитет за честването на 140-та годишнина от Плевенската епопея ще дадат пресконференция.

***
София.
От 13.30 часа в хотел „Хемус" Туристическия борд на Белград организира официална пресконференция за туристическия бранш на тема „Белград като уикенд дестинация през 2018 г.".

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Тошев, Г. Мирчев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Проблеми на детското здравеопазване в Република България". Форумът е организиран от Българската педиатрична асоциация и е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването.

***
София.
От 15.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Мургински, В. Петков и М. Колев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа обновената къща музей „П. К. Яворов" ще бъде официално отворена за посетители.

***
София.
От 18.00 часа в зала „София" на хотел „Маринела" ще се състои брифинг, на който ще бъде представен носителят на престижната награда на лекарското съсловия в България - Лекар на годината 2017. Официалната церемония по връчването на наградите на Български лекарски съюз ще се състои по-късно в зала EFE в хотела.

***
София.
От 18.00 часа в сградата на Съюза на архитектите ще се състои премиерата на книгата на художника Владо Руменов „Защо Тибет".

***
София.
От 19.00 часа в Гьоте-институт ще се състои Аудио-визуална презентация - концерт на Михаил Големинов „Изгревът на електроакустичната музика".

***
Априлци.
От 10.30 часа Областен информационен център - Ловеч организира открита приемна на тема „Предстоящи възможности до края на 2017 г.".

***
Банско.
От 13.00 часа кметът Георги Икономов ще посрещне делегация от Унгария, водена от държавния секретар Миклош Шолтес, която е у нас по повод официалния празник на българо-унгарското приятелство.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Заседателна зала № 5 на Община Благоевград ще се състои първа междинна пресконференция по проект: „Благоустрояване на градската среда".

***
Благоевград.
От 11.30 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще направи първа копка на обект „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев - Македончето".

***
Благоевград.
От 16.00 часа в Университетския център „Бачиново" ще се проведе научна конференция с международно участие по повод 30 години обучение по химия в Югозападния университет „Неофит Рилски". Основните тематични направления ще бъдат: неорганична химия, органична химия, аналитична химия, физикохимия, медицинска химия и методика на обучението по химия.

***
Благоевград.
От 19.00 часа Възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще имат възможност да се срещнат и свирят заедно със световния музикант Пабло Мецелани в студиото на Радио Благоевград.

***
Бобошево./с. Скрино.
От 12.00 часа на площада ще бъде раздаден курбан за здраве.

***
Бургас.
От 08.00 часа в храм „Свети Йоан Рилски" ще бъде отслужена празнична утреня по повод първата копка за изграждане на Неделно училище към храм „Свети Йоан Рилски". От 09.00 часа отново в храма сливенският митрополит Иоаникий ще отслужи празнична Света литургия.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе семинар на тема: „Какво да правим при данъчни ревизии и спорове?".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Славчо Славов ще проведе срещи с гражданите в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18.30 часа за втори път в галерия „Ларго" със самостоятелна изложба ще гостува варненският художник Светлин Ненов. Експозицията се нарича „В синьо-бялата омая".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа актьорът и режисьор Искрен Красимиров ще изнесе открит урок „Незабравимата България" в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Библиотечно-информационния център, пети корпус на Великотърнвоския университет ''Св. св. Кирил и Методий'' ще се проведе трансгранична трудова борса и форум за кариерно развитие.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе обучение на МИКЦ на тема „Развитие на комуникативните умения за преодоляване на агресивно поведение".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа пред паметника „Майка България" ще бъде отбелязан Празника на Търновския гарнизон.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа часа актьорът и режисьор Искрен Красимиров ще гостува в централната сграда на Регионална библиотека „П. Р. Славейков", за да представи новия си филм за Апостола на свободата Васил Левски „ЛЪВСКИЙ - Европеец в Българско".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа Малък Драматичен Театър „Старостолица" ще представи спектакъла "Покаяние" по текстове на Константин Илиев, откъси от библията и документирани спомени на очевидци от 1872г.

***
Видин.
От 10.30 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата, което ще председателства Елка Георгиева - заместник областен управител.

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин ще се проведе встъпителна среща по проект "Доизграждане и въвеждане в експлоатация на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - гр. Видин - Втора фаза", с участието на всички страни, ангажирани по проекта.

***
Видин.
От 13.00 часа в Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областния съвет за подобряване ефективността и развитието на доброволните формирования за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации на територията на област Видин.

***
Враца.
От 16.30 часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев" Ангел Бончев ще представи на децата своята книга „Свети Лука доктора", която разказва за свети Лука Войно-Ясеницки".

***
Враца.
От 18.00 часа в салона на бившето кино „Метропол" в сградата на Община Враца ще бъде прожектиран документалният филм „Светителят хирург", посветен на един от най-големите светци на 20 век - св. Лука Войно-Ясеницки и Деня на българския лекар. Преди прожекцията митрополит Григорий ще се обърне с архипастирско послание и ще благослови лекарите от града.

***
Габрово.
От 10.30 часа в университетската библиотека на Технически университет - Габрово ще бъде открита Седмицата на предприемачеството, която ще се проведе в града до 22 октомври.

***
Девня.
От 17.30 часа Община Девня кани всички свои жители на открита тренировка по народни танци пред магазин „ЦБА" в кв. „Девня 2".

***
Добрич.
От 13.30 часа в Обучителния център на Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе информационен ден на тема „Световен ден за борба с остеопорозата".

***
Добрич.
От 17.00 часа в дом-паметник „Йордан Йовков" ще се състои събитие „80 години безсмъртие на Йовковото слово".

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Дупница ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет по повод празника на Дупница.

***
Дупница.
От 11.00 часа на площад „Свобода" ще се състои водосвет за здраве, след което ще започне тържествен концерт „Дупница - това съм аз".

***
Дупница.
От 12.30 часа във фоайето на Община Дупница ще бъдат наградени победителите от конкурса „Дупница - моят роден град".

***
Дупница.
От 19.00 часа на площад „Свобода" ще се състои спектакълът на ансамбъл „Българе" - „Осмото чудо".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в Рилската св. обител ще започне празнична св. Литургия по повод деня, в който Православната църква отбелязва паметта на св. Йоан Рилски.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в читалище „Братство" ще бъде поставено началото на инициативата „Читалищен автограф".

***
Кюстендил.
От 13.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе Есенен футболен турнир за деца.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа изложбата „120 години катедра „Скулптура" към НХА" ще бъде открита в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св. Иван Рилски" ще бъде отслужена Божествена света Литургия по повод празника му.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се разгледа жалбата на Никола К. срещу определението на Окръжен съд - Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Срещу Никола К. е повдигнато обвинение за убийство, извършено преди близо 14 години.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Дом на културата „Борис Христов" международен екип ще представи резултати по проекта „mRIDGE", който дава възможност на деца в неравностойно положение да използват мобилни устройства и нови технологии в реалния учебен процес.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Гранд Хотел Пловдив ще се открие официално Третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата 16 + 1.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се разгледа жалбата на Стоян П. срещу определението на Окръжен съд - Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Срещу Стоян П. е повдигнато обвинение, че като полицейски орган е приел подкуп от 300 лева, за да не извърши действия по служба.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Пенчо Малинов ще има приемна за граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Гошо Къчков ще има приемна за граждани в офиса на партията в район „Северен" на бул. "Марица" №91.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещнат с граждани в офиса на партията в район „Западен" на ул. "Царевец" №9.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод конкурса „Да на красотата".

***
Смолян.
От 09.00 часа в Поделение 28330 се открива паметна плоча на алпиниста Христо Проданов (1943-1984), който е първият българин, покорил Еверест, служил в поделение 28330.

***
Смолян.
От 10.30 часа във Военен клуб - Смолян ще се отслужи молебен за здраве и водосвет на знамената.

***
Смолян.
От 11.00 часа във Военен клуб - Смолян започва тържествено събрание-концерт.

***
Смолян.
От 12.00 часа в РДТ „Николай Хайтов" - Смолян във фоайето ще се проведе XIV Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона" - Смолян.

***
Смолян.
От 17.00 часа, в РИМ „Стою Шишков" - Смолян ще се открие изложба и ще се обявят резултатите, както и награждаването от Национален преглед на музейния плакат.

***
Смолян.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" ще се състои концерт на Димитър Неделчев и дует „Кристали" - „Поезия и музика".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „Орфееви гори - 1870" - Райково, ще се честват 100 години от създаването на организирано туристическо движение в Смолянско.

***
Смолян.
От 19.00 часа в РДТ „Николай Хайтов" - Смолян ще бъде представен спектакълът „Три сестри".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Зала на 2 на Община Стара Загора на междуинституционална информационна среща Сдружение „Самаряни" ще представи своята нова Терапевтична програма за работа с деца за справяне с насилие.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в офиса на ПП „Движение Да България на бул. „Генерал Столетов" 121 А ще се проведат безплатни консултации с юрист. Това е част от инициатива на местната организация на партията за безплатни юридически консултации за граждани от града и региона.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Младежкия дом ще се състои благотворителна прожекция „Нека да помогнем на едно българско семейство" в помощ на 5-годишния Любомир Райков от Тетевен, който е с диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия - Синдром на Уест.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа с операта „Дон Карлос" от Джузепе Верди официално ще бъде открит сезон 2017/2018 г.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Танцувалната зала на Общинския младежки дом ще се състои официалното откриване на Деня на българо-унгарското приятелство.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се състои семинар по актуални въпроси относно прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

***
Шумен.
От 15.00 часа в къщата музей „Лайош Кошут" ученици от града ще участват във викторината „По стъпките на унгарските емигранти в Шумен".

***
Шумен.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров" ще бъде подредена изложба „Унгарската литература в България 2008-2017".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 304 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Екология и селско стопанство".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.