• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Благоевград.
В мултифункционалната зала на Американския университет в България президентът Росен Плевнелиев ще открие глобалната конференция "Teach for all" под надслов „Да преоткрием образованието". В събитието ще вземе участие и вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

***
Пазарджик/Панагюрище.
От 12.00 часа в Панагюрище министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще даде старт на строителството на язовир „Луда Яна". Церемонията, с която се възобновява изграждането на обекта, ще се състои на строителната площадка на съоръжението. В 14.00 часа министърът ще открие санирания блок 29 в кв. „Изток" в Пазарджик.

***
София.
В 09.15 часа в сградата на Столична община, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва във форум „Науката среща регионите".

***
София.
От 9.00 до 18.30 часа в Зала „София" на ИНТЕРПРЕД-СТЦ за трета поредна година ще бъде отбелязан Професионалният празник на брокерите и агентите за недвижими имоти в България чрез конференцията "INSPIRE TO HIGHER".

***
София.
От 9.00 до 13.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема: Предизвикателствата пред съвременна Европа в контекста на „Революцията на достойнството" в Украйна.

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на Съдийската колегия.

***
София.
От 09.30 часа - 21 състав на СГС ще гледа делото срещу Мирчо Петков.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валери Стойков, Севделин Петрунов и др. за организиране и ръководена на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Георги Бодуров, Петър Костадинов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветелина Стоянова, Снежина Спасова, Тотка Георгиева за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Веселин Христов, Радмил Ранов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илиан Манолев, Ангел Пеев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа" в Конгресен център „Глобус" ще се проведе информационно събитие по реализацията на проект 2014BGO5М90PO01-1.2014.001 - „Нова възможност за младежка заетост", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", 2014 - 2020.

***
София.
От 10.00 часа в централата на КТ "Подкрепа" президентът Димитър Манолов ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от проведената национална анкета, свързана със стандартите на живот на малките хора в България. В пресконференцията ще участва и Мая Манолова - омбудсман на Р България.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъдат представени резултатите от второто годишно изследване на интернет страниците на най-големите общини в България.

***
София.
От 10.00 часа в централното фоайе на 12-ти учебен блок на ТУ за единадесета поредна година ще бъде открито изложението на работодатели „Дни на кариерата".

***
София.
От 11.00 часа в залата на Столична община ще се проведе кръгла маса на тема „Кой е срещу мен в мрежата?". В дискусията ще участват Диян Стаматов, зам.-министър на образованието; Явор Колев, началник-сектор „Компютърни престъпления", ГДБОП; Доброслав Димитров, съсобственик на Imperia Online Ltd ; Цветелина Иванова, преподавател по психология в Академията на МВР.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ЦУ на Селскостопанска академия на ул. „Суходолска" 30, Селскостопанска академия ще отбележи празника на земеделската наука „Даровете на природата", който е професионален празник на работещите в областта на земеделската наука.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Попов, Анатоли Ангелов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа, в зала 103 в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи на пресконференция националната програма на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води на тяхна територия.

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще бъде представен съвместен проект на Българският Червен кръст и Асоциация „Форум" насочен към подпомагане на лица, получили международна закрила на територията на Европейския съюз, както и на други законно пребиваващи у нас граждани на трети страни.

***
София.
От 13.00 часа в зала 238 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" Парламентарната правна комисия ще реши на второ четене дали да отпадне ограничението за разкриване на повече от 35 секции в държавите-членки на Европейския съюз.

***
София.
От 13.00 часа в националния пресклуб на БТА, Сдружение „Национален български университет - трета възраст" ще представи призив за пенсии над критичния праг на бедност".

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Стойнев, Илко Серафимов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Oт 16.00 часа в литературен клуб „Перото" на Национален дворец на културата ще бъде представена книгата проф. д-р инж. Божидар Божинов и инж. Симеон Попов „Изчисляване на пилоти, шлицови и шпунтови стени, натоварени с хоризонтални сили и огъващи моменти".

***
София.
От 17.00 часа в зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои премиерата на сборника от поредицата „Из архивите на ДС"
Държавна сигурност и разузнавателните служби на страните от Източния блок (1944-1989).

***
София.
От 18.00 часа в Националния археологически институт с музей БАН ще бъде открита археологическа изложба за периода Джомон (14 000 - 300 година пр. н.е.).

***
Белоградчик
От 11.30 часа, на сцената на Читалище „Развитие" Държавен куклен театър - Видин ще изнесе представлението си „Вълкът и седемте козлета".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър - Бургас ще бъде представен филмът "Лицата на Бургас".

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в залата на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" кандидатът за президент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева ще изнесе пред студенти открита лекция на тема „Реформи в съдебната система". От 17.30 часа в залата на Община Велико Търново ще се състои среща с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков" ще се състои представяне на новата книга на Теодора Колева „Милионер по назначение".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои откриване на изложба „Образ и подобие" - 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев.

***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов ще открият саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност, който се намира в град Гоце Делчев, ул. „Бяло море". За 12.00 ч. е насрочена среща с жители и представители на бизнеса от региона, която ще се проведе в Международния бизнес център в града.
В 13.00 ч. заместник-министър Нанков и депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов ще посеят село Мосомище, а от 15.00 ч. започват срещи с жителите на община Гърмен.

***
Девин.
От 13.00 часа в залата на читалището в град Девин кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев ще се срещне с обществеността от общината.

***
Казанлък
От 17.00 часа в Библиотека Искра ще бъде открита изложбата „Во славное имя болгарское - будители от казанлъшкия край".

***
Монтана
От 14.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев" срещи с ученици от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" на тема „Будители на нацията".

***
Разград.
От 10.30 часа, в зала 712 на Областна администрация, ще се проведе работна среща на Областния оперативен екип за разработване на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Област Разград.

***
Пазарджик.
В 10.30 часа, в зала „Архитектурен съвет" в сградата на Община Пазарджик, Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика и Дирекция „Бюро по труда" - Пазарджик, организират трудова борса.

***
Пловдив.
От 10.00 часа Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Венцеслав Караджов срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което е оставено без уважение искането му за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, кандидат-президентската двойка Камен Попов - Георги Неделчев ще дадат пресконференция.

***
Свищов.
От 12.30 часа в отдел „Изкуство" при Градска библиотека ще се проведе Час по музика с учениците от VII клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

***
Свищов.
От 13.30часа в аудитория №10 в сградата на Стопанска академия „Димитър А. Цанов" - гр. Свищов ще се проведе публичната лекция на Н. Пр. г-н Кахтан Джанаби, Извънреден и пълномощен посланик на Ирак в България, на тема: „От Фалуджа до Мосул - цял Ирак свободен от терористичната организация ИДИЛ".

***
Смолян.
В 17.00 часа в „Ротари залата" на х-л „Кипарис Алфа" кандидатът за президент , издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев и Корнелия Нинова, председател на НС на БСП ще дадат пресконференция. В 18.00 часа ще се проведе общоградска среща с ген. Радев в Зала № 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" в града.

За участниците ще се представи спектакъла „Иванов" по Антон Павлович Чехов със специалното участие на Иван Ласкин в ролята на Иванов.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Държавна опера - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Националния куклен театър ще бъде открита нова премиера „Нищото, дивата мравка, Адамиева".

***
Чепеларе.
От 10.00 часа в залата на х-л „Родопски дом" кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев ще с срещне с жители от общината.

***
Хасково.
В 15.00 часа в зала „Хасково" в сградата на общината ще бъдат подписани последните документи, с които стартира ремонта на училищата „Ш.Петьофи" и „Св.Ив.Рилски".

***
Шумен.
От 12.30 в залата на III-тия етаж на терапевтичния блок в „МБАЛ - Шумен" презентация за лечението в МБАЛ- Шумен с тромболиза на остър мозъчен инсулт ще направи д-р Ивайло Петров, началник на Отделението по нервни болести.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.