• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 23 февруари

Предстоящи събития в страната за 23 февруари

/КРОСС/***София.

В 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с Елжбета Бенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия. 

***
София.
В 13.00 часа в зала „Тържествена" на Министерство на отбраната министърът на отбраната Стефан Янев ще представи резултатите от проверката на обществените поръчки на Министерството на отбраната и ще отговори на актуални въпроси на журналисти.

***
София.
От 09.00 часа. в София хотел „Балкан", Предприемачи ГЕРБ, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел", Групата на ЕНП в ЕП и „МСП Европа", организират кръгла маса на тема „Предприемачество за растеж". Участие ще вземе Елжбета Биенковска, член на Европейската комисия, отговарящ за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и малките и средни предприятия. Очаква се във форума да участва председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

***
София.
От 9.30 часа в Бизнес център „Капитал форт", зала „Ню Йорк сити", ще се проведе дискусия на тема: „Печели находчиво: нови хоризонти за личните спестявания".

***
София.
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще направи изявление в централата на партията във връзка с информацията за нейното номиниране за вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

***
София.
От 09.30 часа в аула „Максима" на УНСС ще се състои форум „MySuccess.bg 2017 - Аз и БИЗНЕСЪТ!". 

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 4-ти състав ще гледа делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров (чл. 123 от НК ).
***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър Н., Ваня Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Тодораков и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Д., Деян С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
В 10.00 часа в Заседателната зала на Централен съвет на ДПС ще се проведе среща на ръководството на партията с борда на директорите на Американската търговска камара, на която ще бъдат представени основните акценти от предизборната програма на ДПС. 

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще се проведе дискусия на бизнеса под надслов „Бъдещето на Европа. Българско председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и обществото. В събитието ще се включат европейските депутати Ева Майдел (ЕНП) и Георги Пирински (С&Д), вицепремиерът Деница Златева, която отговаря за подготовката на председателството в служебното правителство, външният министър Ради Найденов, Йозеф Янинг (директор на ЕСВП - Берлин) и представители на бизнес общността. 

***
София.
От 10.00 часа пред паметника на Съветската Армия Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе ще положат венци и цветя във връзка с държавния празник на Руската Федерация - Деня на Защитника на Отечеството. От 10.30 часа венци и цветя ще бъдат положени и пред Паметник-костницата на съветските воини в квартал „Лозенец".

***
София
От 10.30 часа в Института по молекулярна биология „Акад. Румен Цанев" учени ще представят най-новите разработки и последните научни постижения. Събитието е част от кампанията „БАН представя своите институти", започнала в началото на тази година.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана, омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия за защита правата на служителите, работещи в сферата на МВР.

***
София.
От 13.00 часа в зала 6 на НДК ръководството на ПП ГЕРБ ще представи официално водачите на листите на партията за предстоящите парламентарни избори.

***
София.
От 14.00 часа в Столична община децата от столичните детски полицейски управления, чиито творби са отличени в конкурса за ученически рисунки „Аз и детското полицейско управление" ще получат награди и грамоти в присъствието на кмета на София, ръководството на СДВР, представители на Столичната община, родители и гости.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия.

***
София.
От 14.30 часа в СГС, 5-ти състав ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Рамада", зала „Рубин", Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) ще проведе своето 30-то Общо събрание. От 13.30 часа ще се проведе пресконференция за журналисти.

***
София.
От 17.00 часа в зала 13 на ФЖМК ще бъде представен сборникът „БНР и БНТ между държавата и обществото от 1989 до 2015 г.".

***
София.
От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще се състои официалната церемония за връчване на наградите „Златен бик".

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена първа и втора част на книгата на Христо Деянов - „Да реализираш мечтите си".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Бургас зам.-кметът Йорданка Ананиева и Веселин Пренеров - председател на постоянната комисия по култура в местния парламент, ще представят алгоритъма за работа по новата общинска програма „Бургаски деца".

***
Бургас.
От 12.00 часа в хирургическия корпус на УБАЛ-Бургас ще бъде представена новата организация при приема и изписването на болни .

***
Бургас.
От 18.00 часа в „Морско казино" ще бъде открита изложба „Светът за българския воин".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Българска телеграфна агенция ще връчи наградата "Бялата птица" за значим обществен принос през 2016 г. 

***
Враца.
От 18.30 часа в Градска конферентна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца. 

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Зона Замфирова". 

***
Враца.
От 19.00 часа в Клубна зала на Младежки дом ще бъдат наградени отличените творби от XVII Национален поетичен конкурс „Любовта... " .

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала „България" на Международен панаир Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните доц. Светла Янчева ще участва в конференцията на съветническите служби на тема „Обучение на съветници и иновационно брокерство за ефективно земеделие".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу Рангел Т. Той е обвинен за това, че на 30.03.2014 г. на пътя с. Брестовица - гр. Перущица при управление на МПС е нарушил пет разпоредби на ЗДвП и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето лице, като деянието е извършено в пияно състояние
***
Пловдив.
От 10.15 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа делото, образувано по жалби на защитниците на подсъдимия Сали Мусадет и на частните обвинители. Подсъдимият Сали Мусадет е осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 8.01.2016 г. в гр. Кърджали, на бул. „Христо Ботев" при управление на лек автомобил, като превишил скоростта и по непредпазливост причинил смъртта на И. Е. и причинил средни телесни повреди на А. М., като деянието е извършено в пияно състояние.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу адвоката Елена С. Срещу нея е повдигнато обвинение, че в периода от 02.02.2012 г. до 21.01.2013 г., след като е била осъдена с влезли в сила съдебни актове да заплати на четири лица парични задължения в размер на 2250 лв., в продължение на една година от влизането им в сила не е изпълнила задължението си.

***
Пловдив.
От 15.30 часа в зала 10 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу турския гражданин Ахмет К. Срещу него е повдигнато обвинение, че по хулигански подбуди на 16.04.2015 г. в гр. Пловдив като длъжностно, при и по повод изпълнение на службата му е причинил на помощник-частен съдебен изпълнител Илияна Р. лека телесна повреда, докато е извършвала опис във фирмата.

***
Пловдив.
От 16.30 часа в 6-а аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски" ще бъдат връчени сертификати за успешно приключило практическо обучение по проект „Студентски практики - фаза 1".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Капан за самотен мъж" от Робер Тома. 

***
Трън.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на общинския съвет в Трън.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.