• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за 17 март

Предстоящи събития в страната за 17 март

/КРОСС/***София.
В Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" президентът Румен Радев ще участва в церемонията по повод 10 години от създаването на административните съдилища в България.

***
София.
От 14.35 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемонията по дипломирането на студентите от Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в конферентна зала на Областна администрация Благоевград, служебният премиер Огнян Герджиков ще проведе работна среща с областния управител Валери Сарандев, кметовете на общините на територията на областта, както и с институциите, имащи отношение към подготовката и провеждането на предстоящите на 26 март избори за народни представители за Народно събрание. В 15.00 часа министър-председателят ще разговаря с кмета на общината Атанас Камбитов. По-късно проф. Герджиков ще се срещне с ректора и ръководството на Югозападния университет.

***
София.
В 08.30 от печатницата на БНБ ( бул. „Цариградско шосе" №117) започва процесът на транспортиране на бюлетините за предстоящите избори за народни представители.

***
София.
От 09.00 часа в централата на ПП ГЕРБ, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и икономическият екип на партията ще проведат работна среща с ръководството на КТ "Подкрепа".

***
София.
От 09.30 часа II на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Николов, Ваня Дочева и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Веселин Сандов, Росен Николов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VII на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиан Манолев, Ангел Пеев и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан Кютукчиев, Александър Щилянов и Цветомир Василев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа V на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Мечков, Андрей Янев и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на 104 ОУ „Захари Стоянов" ще се проведе финална лекция на тема „Безопасност, аварийна помощ и превенция".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София", Българска минно-геоложка камара ще представи доклад на Анализ и оценка на социално-икономическото въздействие на минната индустрия, изготвен от експерти от Индъстри Уоч България.

***
София.
От 10.30 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитринка Фурнаджиева, Борис Борисов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в ЦУМ ще бъде открито тридневно международно изложение „Образование и кариера".

***
София.
От 11.00 часа в Централния военен клуб ще се състои тържественото събрание по случай 25-та годишнина от създаването на Общобългарския комитет „Васил Левски". След това ще се проведе отчетно-изборно събрание, на което ще бъде избрано ръководство с тригодишен мандат.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Мусала" в хотел „Хилтън София" ще се проведе конференция за отчитане напредъка по изпълнението на Програма БГ 07 „Инициативи за обществено здраве", осъществявана с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

***
София/Нови Искър.
От 11.00 часа в 170 СУ „Васил Левски" лектори от благотворителната инициатива „Бъдители" ще представят лекция на тема „Предприемачество".

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 на БНБ ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена златна възпоменателна монета „Благовещение".

***
София.
От 11.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Пиронков и Виктор Иларионов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Захариев за тероризъм.

***
София.
От 14.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян Преждаров, Любомир Симеонов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Шератон София Балкан" ще се поведе заключителна пресконференция на тема „Съдебна независимост".

***
Банско.
От 17.30 часа в залата на читалище „Никола Вапцаров" в Банско ще се проведе Шоу на талантите на участниците в конкурса „Little Miss & Mister Galaxy" 2017.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представена изложба живопис „Заедно".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Зона Замфирова" от Стеван Стремац.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Голяма заседателна зала на Община Добрич ще се проведе обща дискусия на тема „Кои общински услуги успешно можем да „изнесем" в нашите стопански субекти: български и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия ще бъде представена изложбата „Гората" на Ивайло Маринов - пластика от кожа.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Институт по земеделие ще се проведе семинар на тема „Растителна защита на овощни видове".

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" кюстендилските художници показват най-новите си творби в изложбата „Кюстендилска пролет".

***
Пловдив.
В 10.30 часа кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев ще даде старт на изграждането на нов паркинг в междублоковото пространство на бул. "България" срещу № 30.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Св. Георги" на Областната администрация ще се проведе поредното заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски-1858" ще се състои официалното откриване на седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Дружба" ще бъде открито Национално състезание 2017 по английски език на Асоциация на Кеймбридж училищата в България.

***
Хасково.
От 20.00 часа в зала „Дружба" ще се проведе благотворителен концерт за Ники под егидата на МВР и ОДМВР - Хасково.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на временната комисия по Наредба 1.

***
Шумен.
От 13.30 часа в ПГМЕТТ „Хр. Ботев" ще бъде открит регионалният кръг на
състезанието „Най- добър автомонтьор и водач на МПС".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината проф. Минчо Минчев ще даде брифинг за предстоящия конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров", който ще се проведе от 28 април до 5 май в Шумен.

***
Шумен.
От 16.30 часа пред паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще се проведе тържествен ритуал по повод 72 години от Дравската епопея.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


***
София.
От 12.00 часа в зала ДНК в НДК ще се състои дискусия на тема „Младите за бъдещето", организирана от ПП ГЕРБ-София. Официален гост на събитието ще бъде председателят на групата на ЕНП в Европейския Комитет на регионите Михаел Шнайдер. Шнайдер, заедно с кмета на Столична община и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и водача на листата на ГЕРБ за 23 МИР Томислав Дончев, ще дискутират по теми, касаещи бъдещето на Европа и европейската визия за София като град на младите и активните.

***
София.
От 18.00 часа на ул. „Годеч" 21 в ж.к. „Люлин" 9 кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат с граждани. На срещата ще присъства кандидатът за народен представител, втори в листата за 25 МИР Георги Колев.

***
Варна.
От 11.00 часа лидерът на Движение 21 Татяна Дончева ще има среща на Морска камара във Варна.

***
Бургас.
От 18.20 часа в залата на Операта, лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани от областта.

***
Варна.
От 11.00 часа председателят на „Движение 21" Татяна Дончева ще се срещне с Морска камара.

***
Варна/с. Тополи.
От 18.00 часа в кметството кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат със симпатизанти. На събитието ще присъства водача на листата за област Варна Валентин Касабов.

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат представителите на ПП "Движение напред България". На нея те ще представят своята кандидат-депутатска листа за участие в изборите в 5 МИР -Видин.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в клуба на БТА ще се проведе пресконференция на БСП по повод предизборната кампания, позицията на партията за изборите и управлението. Представена ще бъде и информация за предстояща среща-дискусия за развитието на региона.

***
Кюстендил/Кочериново.
От 17.30 часа водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин ще се срещне с жители на Община Кочериново. От 19.00 часа водачът на листата Кирил Калфин ще посети и с. Усойка, община Бобошево, за да се срещне с граждани.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в зала „Съединение" на Регионален исторически музей, под мотото „Кога, ако не сега? Кой, ако не ние?" Гражданска инициатива ще подкрепи водача на листата на „БСП за България" в Пловдив проф. Иво Христов.

***
Разград/Завет
От 18.00 часа в читалището в града, кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат със симпатизанти. На срещата ще присъства водачът на листата за Разград Димитър Димитров.

***
Русе.
От 19.30 часа в „Канев център" към Русенски университет „Ангел Кънчев" на ул. „Студентска" 8 председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с жители на Русе. На събитието ще присъстват вицепремиерът в кабинета „Борисов 2" Томислав Дончев и бившият финансов министър Владислав Горанов.

***
Севлиево.
От 10.00 часа в зала 300 на Община Севлиево, ГЕРБ-Габрово организира кръгла маса на тема „Земеделие и животновъдство", на която ще бъдат представени заложените приоритети в програмата на ГЕРБ в сектор „Земеделие и гори".

***
Сливен.
В 14.40 часа в драматичен театър „Стефан Киров", лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с обществеността.

***
Сливен/с. Пъдарево.
От 18.00 часа в читалището на селото кандидатите за народни представители Петър Петров и Доброслав Иванов от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат с избиратели.

***
Стара Загора.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Стара Загора. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Стара Загора Емил Христов и от председателя на Областния предизборен щаб Пламен Йорданов.
В 09.00 часа Цветанов ще се срещне с жители на град Мъглиж в пенсионерски клуб, пл. "Трети март" №32. На събитието ще присъства кметът на Мъглиж Господин Господинов.
В 10.15 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разговаря с жители на Казанлък на Общински пазар Казанлък, ул. „Славянска"№11. С него ще бъде кметът на Казанлък Галина Стоянова.
В 11.15 часа Цветан Цветанов ще се срещне с работещите във фирма „Краси-2000" в Стара Загора. Срещата ще се проведе на бул. „Патриарх Евтимий" №23 А.
В 12.20 часа Цветанов ще разговаря с жители на Раднево на централния пазар на града, ул. „Тачо Даскалов". Ще присъства Теньо Тенев - кмет на община Раднево.

***
Хасково.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Хасково. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Хасково и областен координатор на партията Делян Добрев.
В 14.00 часа Цветанов ще открие форум на тема „Сигурност и обществен ред" в Харманли. Събитието ще се проведе в Културен дом, град Харманли, пл. „Възраждане" №1.
В 16.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разгледа ремонтните дейности, които текат в спортна зала „Младост" в Димитровград, бул. „Стефан Стамболов" №1.
В 17.00 часа Цветан Цветанов ще посети централния зеленчуков пазар в Хасково и ще се разходи по централната градска част на града, бул. „България" 158.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.