• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Събитията в страната на 21 февруари

Събитията в страната на 21 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел бин Ахмед ал-Джубейр.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме в София министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Персин П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 121 състав на Софийски районен съд ще гледа делото срещу Владимир С., обвинен за престъпление по чл.131, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от НК - причиняване на телесна повреда на медицински специалист.

***
София.
От 10.00 часа в залата на 5-ти етаж в сградата на Висшето училище по застраховки и финанси ще се състои научно-практическа конференция на тема: „Африканска чума по свинете. Намаляване плътността на популацията от диви свине като метод за ограничаване на риска от болестта в Р. България. Трихинелоза".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Първа инвестиционна банка на бул. България 81 Г, където главният изпълнителен директор на Fibank Неделчо Неделчев ще награди Александра Жекова за силното й представяне на Олимпийскити игри в ПьонгЧанг.

***
София.
От 10.00 часа, в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открита докторантската конференция „Млади изследователи", организирана от Докторантския център „Св. Климент Охридски" с подкрепата на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет. 4, ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-14-31-12 от 26.10.2017 г. относно изменение на действащите цени на електрическа и топлинна енергия на "Брикел" ЕАД.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" ще се състои национален семинар „Изпълнение на общинските мерки от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/", организиран от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/.

***
София.
От 11.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа ул. „Филип Кутев" 10 ще се състои церемония по официално откриване на новата сграда на МБАЛ и ДКЦ Видиа - ВИТА база 2.

***
София.
От 12.00 часа зала 5 на ул. „Московска" 33 Екатерина Йорданова - председател на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет и Зафир Зарков - общински съветник ви канят на брифинг по повод подготовката на нова наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт.

***
София.
От 14.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе Обществена дискусия на тема: „Финансиране на болничната помощ в България".

***
София.
От 18.00 часа в Енорийския център на софийския храм „Св. св. Кирил и Методий" (на Женския пазар) ще се проведе лекция на тема „Истанбулската конвенция и православната антропология".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои среща с разказвача на библиотеката за февруари - Михаил Вешим.

***
София.
От 19.30 часа, в зала „София" на Гранд Хотел София председателят на Държавната агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) Атанас Темелков ще вземе участие в церемонията за награждаването на победителите в конкурса „ИТ проект на годината". Атанас Темелков ще отличи победителя в категорията „Централна администрация".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Областна администрация ще се проведе общо събрание на Асоциацията по ВиК.

***
Бургас.
От 09.00 до 16.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще се проведе обучение на тема: „Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет".

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 501 в УМБАЛ „Св. Марина" председателят на асоциация „Докосни дъгата" Денислава Ангелова ще връчи поредното дарение - инсулинова помпа и консумативи за дете с диабет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящата реализация на проект за изграждане на Кризисен център за лица във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на етажа на Кардиологията в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" ще се проведе връчване на дарение от Ротари клуб Велико Търново. Президентът на Ротари клуб Велико Търново Калоян Ганев ще връчи дарението на изпълнителния директор на стационара д-р Стефан Филев и началника на кардиологията д-р Харалампи Бенов.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложбата на Антони Георгиев „Горният път: Фотографии от Шотландия". Гост ще бъде британският посланик Н. Пр. Ема Хопкинс.

***
Видин.
От 11.30 часа, в Регионалния пресклуб на БТА във Видин, ще бъде представен проект CB007.1.21.129 „Развитие на диагностични центрове за ортостатични имускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България".

***
Видин.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Димитър Делчев, председател на политическа партия "Движение България на гражданите" и неговия зам.-председател Найден Зеленогорски.

***
Враца.
От 09.30 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски" ще започне архиерейска преждеосвещена света литургия.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще се състоят XIX Зимни четения - „Археологически проучвания на обекти от Античността и Средновековието на територията на Врачанско през 2017 г." - доц. д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова.

***
Габрово.
От 11.30 часа, в Изложбената зала на Етнографски музей на открито „Етър", Националният исторически музей (НИМ) ще покаже 44 медни съда в експозицията „Гравирани медни съдове от колекцията на Дикран Балабанян".

***
Горна Оряховица. / с. Върбица.
От 14.00 часа в НЧ „Градина - Върбица 1894" продължава Работилница „Седянка" - традиционна седянка за изработване на мартеници.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа в кабинета на председателя на Общински съвет - Кюстендил ще се проведе пресконференция.

***
Пазарджик.
В 18.00 часа в Музея на изкуството ще бъде открита изложбата „Усещане" с творби на жени-творци от фонда на Художествена галерия „Станислав Доспевски".

***
Пловдив.
От 09:30 часа, в зала 5 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимите Любен Ч., Иван Т. и Ерол Е., обвинени в това, че са извършвали фактически дейности и функции на данъчно задължено лице и по този начин са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу Рангел Т., който при управление на МПС при непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето.

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред храм „Свето Преображение Господне", структурата на ПП ГЕРБ в район „Тракия" организира благотворителен обяд, на който свещеник ще благослови начинанието и топлата храна ще бъде раздадена на гражданите.

***
Пловдив.
От 13:30 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимия Ивелин А., обвинен в това, че на 30.03.2017 г. в с. Козаново умишлено е убил лицето Г. М.

***
Пловдив.
От 14.00 ч. , в Прес клуба на Пловдивския панаир омбудсманът Мая Манолова ще участва в дискусионен клуб, посветен на проблемите в детското и ученическо хранене.

***
Пловдив.
От 15:30 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимия Иван Г., който на 3.06.2016 г. на пътя Карлово - Пловдив при управление на лек автомобил е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста Д. Д.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Камерна зала на Областна администрация - Пловдив ще бъде отбелязан Международния ден на майчиния език с мултикултурна програма.

***
Радомир.
От 11.00 часа в ТПГ „Никола Вапцаров" в присъствието на областния управител на Перник Ирена Соколова, официално ще бъде открит новооборудвания компютърен кабинет.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация - Русе ще се проведе заседание на постоянната комисия по заетост и тази в областта на образованието, младежките дейности и спорта.

***
Русе.
От 11.00 часа, в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе пресконференция по повод отчета на общинска фондация "Русе-град на свободиня дух".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа пред сградата на Общинската администрация в града ще е проведе протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в зала „П. Р. Славейков" общината организира семинар на тема: „Административно обслужване. Удостоверение за наследници" за служители от отдел „Гражданско състояние", кметове, кметски наместници, технически сътрудници в кметствата на територията на общината.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей ще се състои кръгла маса, с участието на изявени специалисти и изследователи на българската история - „Знамето на Старозагорското въстание - първообраз на националното ни знаме".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на комисията за изработване на Областна здравна карта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.