• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Предстоящи събития в страната за 20 септември

Предстоящи събития в страната за 20 септември

/КРОСС/София.
От 09.30 часа в Интер Експо Център държавният глава Румен Радев ще открие единадесетото годишно издание на форума „Кариера в България. Защо не?".

***
София.
От 14.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава ще удостои с Орден „Стара планина" първа степен извънредният и пълномощен посланик на Република Полша в Република България Кшищоф Краевски за неговите заслуги за задълбочаването и развитието на българо-полските отношения.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще подпишат споразумение за сътрудничество между двете министерства. Документът създава възможности за обучение и професионална квалификация на кадри за туризма.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 09.30 часа в Централния военен клуб заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще участва в откриването на националната конференция с международно участие „Отбранителната индустрия лидер на иновациите в България". Събитието е под патронажа на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел КООП ще се състои заключителна конференция на Българо-швейцарската програма за сътрудничество в борбата с трафика на хора и реинтеграция на жертвите.

***
София.
От 09.30 часа 14 състав на СГС ще гледа делото срещу Драгомир Д., обвинен за двойното убийство на строителните предприемачи в кв. „Витоша".

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С. (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на СГС ще гледа делото срещу шестима лекари, обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в Резиденция „Бояна" в дом №2 ще се проведе втората част на конференцията на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" - уъркшоп по основни въпроси, свързани с публично-частното партньорство в областта на ВиК и пътната инфраструктура.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мила Г., Ангел А., Антони Я. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч, и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа в централното фоайе на Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „Дипломация и доблест", посветена на 110-годишнина от провъзгласяване на Независимостта на България.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще подпишат споразумение за сътрудничество между двете министерства. Документът създава възможности за обучение и професионална квалификация на кадри за туризма.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 12.00 часа с официална церемония ще бъде открита обновената база на ямболското СУ „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 13.30 часа 8 състав на СГС ще гледа делото срещу Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе дискусия във връзка с приетите на първо гласуване промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, свързани с прозрачността на собствеността на медиите и нейното значение за гарантиране на свободата на словото и превенцията на фалшивите новини.

***
София.
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.00 часа в мраморно фоайе на зала „България", ще се проведе пресконференция по повод VIII-мия международен музикален фестивал „Пиано екстраваганца".

***
София.
От 15.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София" ще бъдат подписани оперативните споразумения за изпълнение на Фонд градско развитие. Избраните финансови посредници са Обединение „Фонд за устойчиви градове" и „Регионален фонд за градско развитие".

***
София.
От 16.00 часа в София Тех Парк ще се проведе дигитален форум на тема „Икономика 4.0.

***
Асеновград.
От 12.30 часа в с. Тополово ще бъде открита паметна плоча на д-р Иван Василев. От 13.00 часа на паметната плоча на загиналите във войните в с. Тополово ще бъде отслужена заупокойна литургия и военен ритуал по случай 100 години от края на Първата световна война.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека ще бъде представен поетичният сборник за незрящи „Докосване" на Красимир Ортакчиев - съвместен проект на ЛК „Орфей" при НЧ „Св. преп. П. Хилендарски" и Съюз на слепите.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Професионална гимназия по текстил и лека промишленост Гоце Делчев" зам.-министър Дeница Сачева и д-р Милен Врабевски ще открият нова компютърна зала.

***
Бургас
От 11.00 часа, в Общинския съвет на БСП-Бургас, ще се проведе пресконференция с участието на Атанас Зафиров - член на ИБ на НС на БСП, Стойко Танков - председател на Областния съвет на БСП-Бургас, Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност" и Румен Николов - областен координатор на ПК "Екогласност" за област Бургас.

***
Бургас.
В 11.00 часа в Окръжен съд - Бургас ще произнесе с присъда по делото за убийството на Никол, в асансьорна кабина на блок в к-с „Меден рудник".

***
Бургас
От 20.00 часа в Летния театър ще бъдат закрити Музикално - поетичните вечери „Памет за Емил Чакъров. 70 години от рождението на Маестрото".

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Младост" ще се състои контролен мач между волейболния шампион „Нефтохимик" и турския гранд „Галатасарай".

***
Варна.
От 10.00 часа в залата на Община Варна ще се състои начална пресконференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Варна - фаза 1.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна ще се проведе пресконференция, на която детски ендокринолози, начело с проф. д-р Виолета Йотова, ще обявят резултатите от кампанията за ранно откриване и навременно лечение на състояния с проблемен растеж при деца, която се провежда през последната година.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Одесос", Археологически музей - Варна, ще се състои пресконференция във връзка с новата изложба „Пясъчни замъци и бетонни курорти - миниатюрна ваканция в миналото на България". Изложбата е подготвена от Музея на хотелиерството и ресторантьорството във Финландия, заедно с посолството на България във Финландия.

***
Варна.
От 12.30 часа в Областна администрация ще се състои брифинг на вицепремиера Валери Симеонов по повод отчитането и протичането на летния сезон.

***
Варна.
От 18.30 часа в Зала 2 на галерия „Ларго" ще бъде открита самостоятелна изложба - графика на украинския художник Константин Антюхин. Експозицията носи името „Метаморфози".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена „Без граници"/ „Nolimited" - изложба на Николина Джановска и Гордана Хаджи-Николова /Македония/.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в театралния салон на Военния клуб ще се проведе благотворителен коктейл, организиран от Ротари клуб - Велико Търново и Общината. Събраните средства ще са за възстановяване на помещението.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" - РИМ Враца ще бъде представена изложба по повод 115 години от рождението на Кирил Буюклийски.

***
Габрово.
Народните представители от „БСП за България" ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите в област Габрово. График на срещите може да прочетете тук.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в центъра на селото ще започне „Празник на градинаря".

***
Добрич.
От 19.00 часа в градски парк „Свети Георги" ще се състои концерт „ТУРНЕТОО".

***
Каварна.
От 16.00 часа в заседателна зала на Община Каварна ще започнат Националните културни празници „Албена".

***
Перник.
От 09.30 часа в зала „Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет - Перник.

***
Пловдив..
От 10.30 до 12.00 часа в Цар-Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник по повод Седмицата на мобилността. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението.
***
Пловдив..
От 15.30 часа учениците от ОУ „Васил Левски" са приготвили открит урок „Комбинирай, движи се", който ще се проведе на специализираната площадка по безопасно движение в двора на училището по повод Седмицата на мобилността. По атрактивен начин те със своите учители ще покажат как можем да се придвижваме в градски условия, използвайки алтернативен транспорт, като не замърсяваме околната среда.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с граждани, както следва: Ясен Михайлов, Дамян Петров, Петър Попов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91. Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив..
От 18.00 часа, в салона на в НЧ „Възраждане" ще се проведе литературно четене с участието на членове на Дружеството на писателите, които се осъществяват по проекта „Писателите и Пловдив". Публиката ще има възможност да се срещне с 10 пловдивски автори.

***
Русе.
Общинските съветници от ГЕРБ-Русе ще имат приемни за граждани от 17.30 часа в града. В централния офис на партията, намиращ се на ул. „Чипровци" № 2, на въпроси на хората ще отговарят проф. Васил Пенчев и Богдан Донев. В клуба, намиращ се на ул. „Доростол" № 1, жителите на общината ще могат да поставят своите проблеми пред доц. Сашо Нунев и Илиян Илиев. Димитър Кънчев и Бедрос Пехливанян ще са на разположение на хората за актуални проблеми в клуба, намиращ се в кв. „Чародейка", комплекс „Чародейка", ет. 2. Владислав Атанасов и Марияна Данова - Иванчева ще бъдат в клуба на ул. „Отец Паисий" № 4, а Събина Павлова - в клуба на ул. „Илинден" № 7 в кв. „Дружба 3" /до комплекс „Олимпия"/.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Георги Данчев" на областната администрация в Сливен ще се състои пресконференцията на „МатиБолгария". В нея ще участва председателят на сдружението Дора Пондалова и членове на новоизбрания управителен съвет. Ще бъде представен и новият брой на вестник „Сливен", който „МатиБолгария" издава в навечерието на всяка сливенска родова среща.

***
Сливен.
От 17.30 часа министърът на образованието Красимир Вълчев ще се запознае с хода на ремонтите в двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по безопасност на движението, които тепърва ще се създават.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала „Сливен" Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, държавна опера Стара Загора ще даде пресконференция относно първата премиера за новия Сезон- „Малкият принц".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде открита колективна изложба „Природни състояния" (живопис, графика, рисунка, скулптура, фотография). Изложбата ще остане до 20 октомври 2018 г.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се състои премиера на постановката „Сватбата на Фигаро".

***
Сухиндол.
От 18.00 часа в читалището на град Сухиндол народните представители от „БСП за България" - Дора Янкова, Донка Симеонова и Даниел Йорданов ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите.

***
Търговище.
Народните представители от „БСП за България" ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите в област Търговище. График на срещите може да прочетете тук.

***
Хасково.
В ХГ „Ат. Шаренков" ще бъде представена изложба „Поздрави от ... Италия и България". В РИМ - Хасково ще бъде показана изложба „Идентичност между символика и цветове". Входът за двете изложби е свободен.

***
Ямбол.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде на работно посещение в Ямбол. В 12.00 часа министърът ще посети СУ „Св. Климент Охридски", в което приключи цялостен ремонт, финансиран по ОП „Региони в растеж". По-късно министър Вълчев ще посети и ОУ „Д-р Петър Берон", както и учебна практика на ученици в дуална форма на обучение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.