• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Събитията в страната на 16 януари

Събитията в страната на 16 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева ще участва във форум „Планът „Юнкер" - възможности и резултати".

***
София.
От 9.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо П., обвинен в престъпления по служба с цел облага.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П., Мартин Д., обвинени в приготовление на убийство.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Милко М., Росен Др., Златомир И., Кирил И., Иван К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър М., обвинен за престъпления против реда на управлението.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Армен А., Еминидис В., Варнтан П., Лазаридис С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Борислав Т., Николай М., Методи Г., Христо Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Прес Авто Клуб - България" ще даде пресконференция, на която ще бъдат обявени финалистите в ХХ юбилеен конкурс „Автомобил на годината -2017".

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Издателство „Софтпрес" организира пресконференция с участието на турската писателка и журналист Мелтем Йълмаз.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия" на ул. „Шипка" 1 ще бъде открита изложба с керамика на Божидар Бончев.

***
София.
От 19.00 в зала „България" на Софийската филхармония ще се проведе концерта „Веселите музиканти".

***
София.
От 19.00 часа в клуб „Перото" ще се проведе конкурс на CHIVAS REGAL.

***
Асеновград.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ - Асеновград общинските съветници от ПП ГЕРБ Костадин Яков и Борисолав Радославов ще проведат срещи с граждани във връзка с бюджета на общината.

***
Варна.
От 14.00 часа в сградата на читалище "Отец Паисий" (ул. „Братя Бъкстон" 12а) ще бъде проведена първата встъпителна пресконференция на "Младежки информационо-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) и "Младежки информационно-консултантски център Скаут" (МИКЦ Скаут).

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голямото фоайе на РНБ „П.Р.Славейков" ще бъдат представени Фотоизложба "Интересни метеорологични и природни явления" и Изложба "140г. от рождението на Йордан Кулелиев - учител, публицист, общественик",съвместна проява с Държавен архив - В. Търново".

***
Велико Търново.
В сградите на Общината, Областна администрация, ОД на МВР, РУО, РЗИ, МДТ „К.Кисимов" ще се проведе Отбелязване на ромската Нова година - посещение на ученици в посочените институции, които ще сурвакат за здраве.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция с кмета Калин Каменов.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведат работилнички с тематични ателиета: „Загадките на собственото име", „За свободата на Добрич", „Еликсирът на любовта", „Мога ли да бъда като Левски", „Ганковото кафене".

***
Карлово.
От 10.00 часа в Карлово ще бъдат отбелязани 139 години от избора на Първи градски съвет. В Храм „Св. Николай" ще бъде отслужен водосвет от архиерейски наместник отец Марко Тодоров. Служител на Исторически музей - Карлово ще изнесе историческа ретроспекция на събитията, станали при избора на Първи градски съвет и ще бъдат поднасесани цветя пред паметната плоча. От 10.30 ч. Ще се проведе тържествено шествие, начело с духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и поднасяне на венци и цветя пред дома на Васил Караиванов. От 11.00 часа в Зала „Васил Караиванов" на Община Карлово ще се проведе Тържествено заседание на Общински съвет - Карлово.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на община Кюстендил ще се проведе първо за годината съвещание между общинска администрация и кметовете на населените места.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 5 на Съдебна палата - Пловдив Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Мартин П., Светлин С., Владимир Е., Радослав К., Петьо П., Валери Б. и Милко Д.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 9 на Съдебна палата - Пловдив Пловдивският районен съд ще заседава по делото срещу Велик К. обвинен, че е попречил на двама разузнавачи в сектор "Криминална полиция" при 4-то РУМВР - гр. Пловдив да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред.

***
Пловдив.
От 10.30 часа Пловдивският апелативен съд ще разгледа делото, образувано по жалба на защитника на подсъдимия Христо Попантонов против присъда на Пловдивския окръжен съд.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала №10 на Окръжния съд Пловдив ще се проведе общо събрание на съдиите от Окръжен съд.

***
Пловдив.
От 11.00 часа тържествено ще бъде отбелязана 139-та годишнина от Освобождението на Пловдив пред паметника на капитан Александър Бураго в Дондуковата градина.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу кмета на община Пловдив Иван Тотев, който е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 милион лева.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в горното фоайе на Драматичен театър - Пловдив ще се проведе пресконференция по повод първата премиера за годината - "Боряна" от Йoрдан Йовков.

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ общинските съветници Галя Вучкова и Христо Котов ще проведат открита приемна с граждани.

***
Сливен.
От 17.00 часа във фоайето на НЧ „Зора" ще бъде открита документална изложба по повод 115 години от рождението на Йордан Василев - Богдар.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на лидера на ПД Социалдемократ Елена Нончева.
***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще бъде открита Традиционна младежка художествена изложба.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора ще се състои спектакълът „Цар Последен" - историческа драма за живота и делото на цар Иван Шишман.

***
Чепеларе.
От 12.00 ч. пред паметната плоча в Чепеларе със заупокойна молитва и поднасяне на венци в Чепеларе ще отбележат 139 г. от освобождението на града.

***
Шумен.
От 9.00 часа кметът на община Шумен ще приеме сурвакари според ромския празничен календар и празника Василица, който се чества на 14 януари и с който се отбелязва ромската Нова година.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в сградата на общината ще се проведе Консултативен съвет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.