• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
Пловдив.
От 10.20 часа министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще посрещнат дипломатически корпус в Индустриална зона „Раковски".

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен С., Младен П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илко И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., Борис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще бъде открита научната конференция „Агрокултурни ориентации и практики: Локални трансформации в условията на европеизация и глобализация".

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои информационна среща за запознаване с възможностите по проект „Докторантски център Св. Климент Охридски", финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в кабинет 227 дерматолози от ВМА ще провеждат безплатни прегледи.

***
София.
От 11.00 часа, в хотел „Радисън", Реформаторският блок съвместно с фондация „Конрад Аденауер" организира кръгла маса на тема „Пропорционална, мажоритарна или друга избирателна система за честни и демократични избори".

***
София.
От 11.00 часа, в сградата на институцията, Омбудсманът Мая Манолова и Фондация „П.У.Л.С." организират национална кръгла маса за детската агресия и насилието над подрастващите.

***
София.
От 11.00 часа в двореца „Врана" Либералният институт за политически анализи ще представи резултатите от социологическо проучване на тема: „Полови стереотипи спрямо участието на жени в политиката". В дискусията след представянето ще вземат участие представители на неправителствени организации, политици, общественици, а специален гост е Н.В. Цар Симеон II.

***
София.
От 11.30 часа, на „Позитано" 20, ще се състои среща между новоизбрания министър-председател на Македония Зоран Заев и председателя на БСП Корнелия Нинова. След срещата Нинова и Заев ще направят съвместно изявление.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Роял 3" на хотел „Балкан" Европейският съвет за външна политика - София организира дискусия на тема „Какво предстои за Р Македония по европейския път?". В събитието ще вземе участие министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Т., Добрин Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Маркс Б., Боян З. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала Изток на Народното събрание ПП ВОЛЯ организира кръгла маса на тема „ВОЛЯ за мажоритарен вот", по време на която лидерът на партията Веселин Марешки ще разясни промените в избирателната система, които ВОЛЯ предлага.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Триадица" на Гранд Хотел София ще се проведе Шестото редовно заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Добро управление".

***
София.
От 14.00 часа в „София Хотел Балкан" Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще отпразнува 15-тата си годишнина със специално събитие "15 за следващите 15. Кой ще успява през следващите 15 г. и защо?".

***
София.
От 15.00 часа в залата на Представителството на Европейската Комисия в България ще се проведе конференция, озаглавена „Детско Здраве в ЕС и България", която е организирана от Академия за Лидери.

***
София.
От 15.00 часа в Българска търговско-промишлена палата, Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема „Финансовите инвеститори в подкрепа на иновативните стартъпи и МСП, учредени от студенти и младежи".

***
София.
От 18.00 часа в в залата на Столична община на ул. Московска" 33 ще се състои церемонията по награждаването на победителите в конкурса Homemade Green Sofia 2017.

***
София.
От 18.00 часа в Национална Библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде представена поетичната книга на Анна Мария Гюзелева - „А душата знае".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се проведе с авторско четене на Георги Господинов на „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък".

***
София.
От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои концерт на Държавния академичен оркестър на солистите „Русские узори". Събитието е с вход свободен и е част от Дните на руската духовна култура в България.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в читалище „Родолюбие" ще се състои премиера на книгата „Един живот в пет тетрадки". Книгата представлява издание на мемоарите на голямата актриса Надя Тодорова. Събитието е част от програмата на Паисиевите дни.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Зала 3 на Окръжен съд-Бургас ще се гледа делото на българската гражданка Красимира К., за която е искана Европейска заповед за арест.

***
Бургас.
От 11.00 часа в СУ „Иван Вазов" ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена ремонтираната пещ на школата по керамика.

***
Бургас.
От 14.30 часа в Зала 7 състав на Районен съд-Бургас ще заседава по дело, заведено от Петър Н. срещу местен бургаски сайт.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия "Неси" ще бъде представена изложба живопис на Месрур Сабит.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в НЧ „Надежда" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на българския фолклор".

***
Варна.
От 10.30 часа на ул. „Преслав" 53, „Социална чайна", ще се състои пресконференция за представяне на проект „Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни чифлик " по процедура BG05M9OP001-2.005 "Активно включване".

***
Варна.
От 17.00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев" ще се проведе пресконференция по повод Дните на руската култура във Варна. В нея ще участват Коста Базитов - зам.-кмет на Община Варна, Пламена Рачева - директор на ГХГ „Борис Георгиев", Андрей Галкин - президент на Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни (Москва, Русия).

***
Велико Търново.
От 17.15 часа в зала 302 на Общината ще се проведе Среща на кмета с група руски журналисти.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Паметник"Асеневци"„ ще бъде представен „Едуард"- моноспектакъл на Петър Антонов- „Арт лято".

***
Горна Оряховица.
От 18.00 и 19.00 часа продължават Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и Международен фолклорен фестивал „Раховче".

***
Добрич.
От 11.00 часа на площад „Свобода" ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Манов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена галерия ще бъде открита изложба „Графика и рисунка" на Димитър Кулев.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център - Добрич ще се играе спектакъл по книгите на Хасан Ефраимов „Дервишки караконджул", „Джанки в Манхатън",„Епилог - завръщането на караконджула" и „Зов към сатаната".

***
Дупница.
От 17.00 часа Исторически музей ще бъде открита изложбата „От киноцентъра до музейната витрина".

***
Кюстендил.
От 19.00 часа общински драматичен театър ще бъде представена постановката „Любов в лудницата".

***
Момчилград.
От 20.30 часа в центъра на града от Сдружението на момчилградчани в Бурса и бизнесмени организират благотворителна вечер, посветена на престоящия голям мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

***
Поморие.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия „Дечко Стоев" писателят Нидал Алгафари ще представи две от своите книги.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 1 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу две бивщи служителки на ТД НАП, обвинени в присвояване на средства.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 10 на Районен съд ще се гледа делото срещу 2 лица, обвинени в хулиганство.

***
Пловдив.
От 10:20 часа посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски", част от „Тракия икономическа зона". Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Общински съвет Пловдив ще се проведе пресконференция по повод актуалните теми, свързани с дейността на Общинска фондация "Пловдив 2019".

***
Смолян.
От 17.30 часа в зала 247 на Община Смолян ще се проведе Обществено обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Смолян за 2016 г.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена книгата „Зографи отвъд границите" на Ваня Сапунджиева.

***
Ямбол.
От 05.00 часа при скално светилище на Великата богиня-майка Кибела в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле" ще бъде пресъздаден древнотракийски ритуал по по посрещане на Слънцето в най-дългия ден от годината.

***
Ямбол.
От 13.30 часа посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще участва в церемонията по полагане на цветя към паметна дъска, посветена на 23-ти
казашки полк (кръстопът между ул. „Търговска" и „Преслав").

***
Ямбол.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.