• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за 11 юни

Предстоящи събития в страната за 11 юни

/КРОСС/София.
От 9.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав Ст., Данаил А. и Георги К., обвинени в изнудване.

***
София.
От 9.30 часа в Американския център при Столична библиотека, пл. „Славейков" 4 А, Институтът за литература - БАН и Детският център на Столична библиотека организират Национална научна конференция „Детството - креативност и спонтанност".

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за подкуп срещу Алексей З.

***
София.
От 10.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Л., кумулиране на наказанията.

***
София.
От 11.00 часа в парка на Военна академия „Г.С.Раковски" ще се проведе пресконференция на Софийската опера и балет, посветена на прочутия
летен фестивал „Опера в парка", който ще се проведе в периода 15 юни - 15 юли.
***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ ще бъде представен Годишният доклад за нарушени трудови права на Конфедерацията. На пресконференцията ще бъде представена обобщена информация за натрупаните сигнали в КНСБ за нарушени трудови права, както и какви законодателни промени трябва да се приемат, за да спрат тези порочни практики.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Силует" на хотел „Маринела" ще се състои пресконференция по повод началото на третото издание на Фестивала на италианското кино в България, който ще се проведе в период 11-15 юни. След пресконференцията фестивалът ще бъде открит в 18:30 часа с прожекцията на закачливата комедия Quo Vado? („Накъде съм тръгнал?") в кино „Люмиер Лидл" НДК.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Съюза на икономистите в България на тема „Търговската война САЩ - ЕС и последиците за икономиката на България".

***
София.
От 11.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър В., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Любомир Сл., Веселин Кр. и Мартин Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Н., кумулиране на наказанията.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер П. и Николай Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 3 на НДК ще се проведе Европейски парламент на предприятията.

***
София.
От 14.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен Ал., Кристиян Р. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа новоучредената Национална младежка награда за проявени благородство и доблест ще бъде връчена за първи път на церемония в двореца „Врана". Домакин и патрон на събитието е Цар Симеон II. Церемонията ще бъде предшествана от традиционния Детски фехтовален турнир под егидата на Н.В.Цар Симеон II.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои представянето на книгата „От първо лице за някои служби" на Владимир Константинов.

***
София.
От 18.30 часа в галерия-книжарница София Прес ще бъде открита изложбата „Снимките говорят" и ще се състои награждаването на победителите от едноименния конкурс.

***
София.
От 19.00 часа в творческото пространство на Generator ще се състои дипломното ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода" на Нов български университет.

***
Бургас.
От 10.30 часа народният представител от ГЕРБ Иван Вълков организира приемен ден за граждани, който ще се проведе в централата на партията на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Бургас.
От 11.00 часа до Дневния център в Морската градина в града ще бъде открит палатков лагер в знак на протест от хората с увреждания и техните семейства.

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов организира приемна за граждани.
***
Варна.
От 11.00 часа до сградата Община Варна ще се състои пореден протест на родители на лица с увреждане във Варна, в подкрепа на идентичен палатков протест в София.

***
Варна.
От 11.00 часа на Сцена „Ротонда" в Драматичен театър „Стоян Бъчваров", предстои премиерата на книгата „Пристрастно. Театърът на Варна" от Виолета Тончева, изд. „ФИЛ", 2018. Книгата ще представи проф. Николай Йорданов, автор на встъпителните думи и консултант на изданието.

***
Варна.
От 13.00 часа народният представител от „БСП лява България" Иван Иванов ще приема граждани в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33.

***
Варна.
От 14.00 часа в стаята на общинския съвет в сградата на Общината ще се състои изслушване на кмета на града относно състоянието на инженерната инфраструктура след проливните валежи на 4 юни, за взетите мерки и нанесените щети.

***
Варна.
От 14.00 часа в аудитория „Проф. Д-р Г. Капрелян"-РЗИ ще се проведе среща-разговор, с участието на д-р Ангел Кунчев -главен държавен здравен инспектор и дискусия по проблеми свързани с имунопрофилактиката в Р България.

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Север" на Археологическия музей ще бъде открита изложбата „Аз бях жител на град Сталин".

***
Варна.
От 18.00 часа в Летния театър ще се проведе концерт по повод празника на район „Приморски".

***
Варна.
Oт 18.15 часа в Заседателна зала на МУ-Варна ще се състои кратък брифинг във връзка със среща на Съюза на учените - Варна с Комисията по образование и наука към 44-то Народно събрание. На срещата с учените от Варна ще присъстват членовете на Комисията по образование и наука към 44-то НС проф. Станилов, г-жа Таня Петрова, експертите към Комисията Маргарита Йорданова и Бисер Банчев, както и зам. председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

***
Варна.
От 18.15 часа в Заседателна зала на МУ-Варна ще се състои кратък брифинг, на който ще бъдат представени резултатите от проведена преди това среща на Съюза на учените - Варна с Комисията по образование и наука към 44-то Народно събрание.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Камерната зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена премиерата на „Муикантът" от Любомир Босилков - Ройс.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летния театър в рамките на „София филм фест" ще бъде представено Лятно кино - „Проектът Флорида".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състоят юбилейни прояви, посветени на 50-годишнината на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче".

***
Враца.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ - Враца на бул. „Демокрация" №2 народният представител от ГЕРБ инж. Петя Аврамова организира приемен ден за граждани от област Враца.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Общинска библиотека ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди" - любовна лирика в слово и цвят с автор Борислав Костов.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Младежкия до ще бъде открита изложбата „Адам Арт" на Адам Фекете с участието на автора.

***
Добрич.
От 8.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе летен детски център за игри и забавления.

***
Добрич.
От 10.00 часа по инициатива на народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев от ПП ГЕРБ в конферентната зала на комплекс „Изида" ще се проведе с представители на селскостопанския бранш за разяснение на Регламента за защита на личните данни. От 13.00 часа, отново в комплекс „Изида", ще започне разяснителна среща с участието на работодатели от туристическия бранш, на медици, както и на други сектори.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се състои Лятна работилница за въображение.

***
Кресна.
От 10.00 часа ще се проведе демонстрация на екипите на БЧК за действия при наводнения. Сборният пункт е пред хотел „Бриони" в гр. Кресна.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в митрополитския храм "Св. вмчца Марина" в град Пловдив Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска св. Литургия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалба на граждански ищец срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият Емил Д. е признат за виновен в опит за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в междублоковото пространство на улиците „Йоан Екзарх" и „Амбарица", кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев и екипът на районната администрация ще се включат в дейности по облагородяване на микрорайона.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на бившия кмет на Хасково Георги И. срещу присъда на Хасковския окръжен съд, с която е осъден на 2 години лишаване от свобода условно и глоба от 3 000 лева и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност за срок от 3 години.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в сградата на Областната администрация ще се проведе информационна среща по повод старта на програмата „Развитие на бизнеса, иновациите и подкрепа на МСП", част от норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Ще бъдат представени възможностите на програмата, обхвата и процеса на кандидатстване за финансиране.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Лимакон център ще се състои среща-дискусия на Демократична България с бизнеса на Пловдив. Срещата ще бъде открита от съпредседателите на Демократична България Атанас Атанасов и Христо Иванов, като ще присъстват лидерите на местните пловдивски организации на "Да, България!", ДСБ и Националния съвет на Зелените.

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Живко Минчев и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани в офиса на партията на ул. „Цар Освободител" № 17.

***
Хасково.
Общинско предприятие „Младежки център" - Хасково организира традиционните летни занимания за деца „Забавно лято". В тях се включват ученици от 1 до 4 клас.

***
Ямбол.
От 19.00 часа с постановката „Швейк", която ще бъде представена в зрителния салон на НЧ „Съгласие - 1862", ще бъдат открити театралните празници „Невена Коканова".

***
Варна.
От 09.30 часа в Наказателна зала 1 на Окръжния съд е насрочено наказателно дело 820/2017 г. срещу 7 души, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост на 4 работници, участвали в разрушаването на хотел „Вероника" в курорта „Слънчев ден" край Варна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.