• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
В сграда „Джон Атанасов" на „София Тех Парк" президентът Румен Радев ще вземе участие в откриването на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции.

***
София.
В 13.30 часа в Президентството държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на „БСП за България". В 15.00 часа президентът ще се срещне с представители на ПП ГЕРБ.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Балкан" вицепремиерът Илияна Йотова ще вземе участие в международната конференция „Накъде отива Европа: Глобализъм срещу популизъм" и гала концерт „Ода на радостта".

***
София.
От 11.00 часа в зала 2 на МТСП, министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев ще даде брифинг, на който ще представи резултатите от дейността на Министерството по време на служебния кабинет.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия, министърът на културата Рашко Младенов ще открие изложба „Лунни делви" на корейския художник Ик-Джунг Канг.

***
София.
От 18.00 часа в Централния военен клуб министърът на отбраната Стефан Янев ще открие фотографската изложба „Хиляди лица - една армия".

***
София.
От 09.00 часа пред Съдебната палата, адвокати, психолози и потърпевши родители с опит ще хвърлят светлина върху проблема с родителското отчуждение, консултирайки заинтересованите относно опасностите за децата от родителските конфликти.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христов Василев, Станка Върбанова и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Владимир Табашки, Пламен Недков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илчо Илев, Станко Желязков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа 23-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу съдия Анелия Рашева, обвинена за престъпление по служба.

***
София.
От 09.30 до 13.30 часа в хотел „Рамада" ще се проведе заключителен семинар по проект „Има много начини да се справиш с насилието".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Попов, Анатоли Ангелов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в СГС ще се гледа въззивна мярка на Марин Милчев за стрелбата до хотел Плиска.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Сити Бест Уестърн" ще се състои заключителна пресконференция за отчитане изпълнението на Проект „Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти".

***
София.
От 10.30 часа 25-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румяна Желева, прокурор от Окръжна прокуратура Добрич.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ул. „Георг Вашингтон" № 22, омбудсманът Мая Манолова свиква форум под наслов: „Как да защитим гражданите от лоши практики на частни съдебни изпълнители, банки и монополи".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени подробности за събитието „Майски дни на модата".

***
София.
От 12.00 часа 2 състав на СГС ще гледа искане за промяна на мярката „Задържане под стража" на Роман Логвиненко, обвинен за стрелбата с гранатомет по Алексей Петров.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Огнян Атанасов, Янко Янков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Славков, Янко Колев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Айдън Хюсеинов, Иван Кирилов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представен Сборник от къси разкази и новели от шотландския автор Браян Стюарт.

***
София.
От 18.00 часа в Националния етнографски музей Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН съвместно с неформална група СедянкаТА, организира изложбата "Хората и дантелата - български принос и европейски опит".

***
София.
От 18.30 часа в НЧ „Николай Хайтов" ще бъдат представени две поетични книги на Екатерина Костова и Мариана Дафчева, победителките в конкурса „По стъпките на лятото".

***
София.
В 19.00 часа в Централното фоайе на Музея за история на София Асоциация „Българска книга" /АБК/ ще връчи почетната статуетка „Рицар на книгата" за четиринадесети път. Носител на званието за 2016 г. ще стане г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на зала „Пейо Яворов" ще бъде открита фотоизложба „Европа в моя регион 2017".

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала №5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с 5-тото юбилейно издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия".

***
Благоевград.
От 15.30 часа в „Червената зала" на Учебен корпус - 6 (IV етаж), в ЮЗУ „Неофит Рилски" журналистът Светослав Иванов ще изнесе публична лекция.

***
Благоевград.
От 16.00 в зала „22-ри септември" ще бъде поставено началото на конкурса „За хляба наш".

***
Бургас.
От 13.30 часа в Английската гимназия ще гостуват магистрат от Окръжен съд - Бургас и медиатори от Центъра за медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд - Бургас.

***
Бургас.
От 16.00 часа в БСУ ще се проведе информационен ден по проект по програма „Еразъм+" „Промотиране на европейска идентичност и формиране на ключови компетентности".

***
Бяла Слатина.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Бяла Слатина (ул. „Климент Охридски" №68) народният представител Красен Кръстев организира приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе Заключителна пресконференция по проекта „Културното наследство на град Велико Търново във фокуса на европейското културно многообразие".

***
Велико Търново.
От 10.15 часа в Конферентната зала на хотел „Премиер" - гр. Велико Търново ще се проведе форум „Европа в моя регион". Събитието се организира от Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново и е посветено на 10 години членство на България в ЕС и предстоящото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение "Младежи за развитие на Лясковец" по проекта "Активирането на младите хора от селските райони - Мисията възможна" / международен проект 2016 -3 - BG01-KA105 - 035303 "Activation of young people in rural areas - Mission Possible"/.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на ул. „Магистрална", срещу Mall VT ще се проведе Първа копка на нов търговски комплекс на веригата „Praktis". Вероятно ще присъства кметът.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе Среща на Националното бюро за правна помощ с председатели на съдилища и прокуратури от Великотърновски апелативен район, представители на МВР, адвокатски колегии и др.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Център „Конфуций" при ВТУ ще се проведе Литературна среща, посветена на 60 години от смъртта на Никос Казандзакис.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе Среща - разговор с писателя акад. Антон Дончев - почетен гражданин на Велико Търново.

***
Видин.
От 08.45 часа, в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин, с провеждане на дисциплината „Изкачване с щурмова стълба" започва областното състезание по Пожароприложен спорт".

***
Видин.
От 9.30 часа. в офиса си на пл. „Бдинци" 2 Областен информационен център-Видин и Община Видин организират Ден на отворените врати с изложба "10 години България в ЕС".

***
Видин.
От 18.00 часа в РБ „Михалаки Георгиев" съвместно с Издателство „Български писател" ще представят пред видинска публика новата стихосбирка на Анна Мария Петрова-Гюзелева.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Вик за Любов".

***
Горна Оряховица.
В 14.30 часа в зала 1 на Общината ще се проведе културно-образователен форум на тема „Освобождението през погледа на младите - 140 години от Освобождението на Горна Оряховица".

***
Добрич.
От 9.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои спектакълът „Не искам да съм хитър".

***
Добрич.
От 10.30 часа в заседателна зала на Консорциум „РСУО - ДОБРИЧ" ще се проведе обучение по проект обучение по проект „ДА ПРЕВЪРНЕМ ОТПАДЪЦИТЕ В СЪКРОВИЩЕ" на директорите на детските градини от град Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Зорба гъркът"

***
Кърджали.
От 12.00 часа гражданите на Кърджали ще имат възможност да зададат на кмета Хасан Азис въпросите, които ги интересуват в живо предаване в социалната мрежа „Фейсбук".

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция на Областния информационен център в Плевен - ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА - 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в Хотел „Рамада Тримонциум" ще се състои конференция за начало на дейностите по изграждането на „Център по растителна системна биология и биотехнология", финансиран по програма „Хоризонт 2020", „Тийминг" Фаза 2.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа жалба на Антония В. срещу присъда на Хасковския окръжен съд за 6 години лишаване от свобода.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа делото срещу Ахмед Муса Ахмед, обвинен за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Пловдив.
От 9.45 часа в зала 10 11-и наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Константин Т., обвинен, че, управлявайки лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,49 на хиляда, се е ударил в друг лек автомобил като му причинил щети са за 4700 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 2-ри наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Иван Е., обвинен, че се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

***
с. Преславен/Стара Загора.
От 13.30 часа пред Паметника на загиналите преславенци във войните ще бъдат поднесени цветя по повод 170 години от рождението и 140 години от смъртта на Бойчо Русев (1847 - 1877 г. ) и 140 години от Боевете при Стара Загора. От 14.00 часа ще се проведе доход до Джуранлийско поле.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще заседава Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването.

***
Самоков.
От 11.00 до 13.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ-Самоков на пл. „Захари Зограф" № 1,ет.2, народните представители от 26-ти МИР-София област Николина Ангелкова, Валентин Милушев и Васил Цветков ще се срещнат с жителите на община Самоков.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Май" на Община Сливен ще се проведе Регионална кръгла маса по проект „ТВОЯТ ЧАС" на Министерство на образованието и науката.

***
Смолян.
От 14.30 часа в зала 247 на Общинска администрация ще се проведе финална пресконференция за представяне на резултатите по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност чрез използване на възобновяема енергия в три детски градини на територията на община Смолян".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в зала 1 на Общината, седем общински училища ще се включат в ученическо състезание за проверка на знанията за действия при кризисни ситуации. От 10.00 часа на територията на парк „Пети октомври" учениците ще участват в проверка на практическите умения, знания, бързина и съобразителност чрез състезателни игри.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала „Славейков" на Община Стара Загора ще се проведе кръгла маса на тема „Бизнес, професионално образование, дуално обучение".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на първи етаж на РБ „Захарий Княжески" ще бъде открити изложбите „Не всичко е алпинизъм", с автор Тако Младенов и „Антарктида - върховете на Тангра Планина", с автори Николай Петков, Дойчин Боянов, Неделчо Хазърбасанов. От 17.45 часа ще бъде представена книгата „Първите седем" на Боян Петров. От 18.30 часа ще бъде връчена Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банско филм фест 2016. Инициативите са част от Дните на планинарското и екстремно кино.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа на втори етаж, НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще бъде представена втора самостоятелна изложба фотографии на Радилина Троева „Щрихобагри".

***
Хасково.
От 19.00 часа в ДКТ „Иван Димов" ще се играе сценичната версия на „Укротяване на опърничавата".

***
Хасково.
От 14.30 часа в офиса на Областен информационен център - Хасково ще се състои награждаване на участниците в Конкурса за мултимедиен продукт „България в ЕС: 10 години по-късно".

***
Хасково.
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще се срещне с кмета на града Добри Беливанов и областния управител Минко Ангелов. В 15.30 часа в сградата на областната администрация посланикът ще се срещне с представители на медиите.

***
Шумен.
От 09.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг, на който ще бъде представена нова схема за разполагане на преместваеми обекти (тип павилиони) на територията на Шумен, ще бъде представена и допълнителна информация за Международният конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров", който ще се проведе от 28 април до 5 май- отразява Ивелина

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе общинският етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя".

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „Сава Доброплодни" ще заседава Постоянната комисия „Просвета, образование и наука".

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 на общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.