• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящо на 25 май

Предстоящо на 25 май

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в Министерски съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа в София тех парк, сграда „Джон Атанасов", кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в откриването на събитието за дигитална икономика и технологии Webit.Festival. Тя ще бъде говорител и ще изнесе презентация в панела Smart Cities Summit, който ще започне в 11.00 часа.

***
София.
Във Военния клуб - София ще се проведе Международна конференция за приноса на Българската Православна Църква за спасяването на българските евреи.

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Ев. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ., Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Айдън Х., Тунай Г., Иван К., Бисерска Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър М., Владислав П., Мартин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Българска телеграфна агенция (БТА) ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с болестите на щитовидната жлеза.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христофор С., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мариян М., Десислав Т., Румен М., Мирослав Т., Николай К., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на Площад „Св. Александър Невски" Столична община, Столичен автотранспорт ЕАД и Yutong bus ще представят технологичния и съвременен електробус Yutong. На събитието ще бъдат отчетени реалните резултати от четиримесечния тестов експлоатационен период и изминатите от електробуса над 20 000 км.

***
София.
От 11.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Д., обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде отбелязан Деня на Африка с конференция на тема: „България - Африка - 2 1 -ви век и отвъд".

***
София.
От 11.00 часа в Българска телеграфна агенция ще се проведе пресконференция по повод единадесетото издание на платформата Световен театър в София и 25-то юбилейно издание на Международен театрален фестивал „Варненско лято.

***
София.
От 11.00 до 15.00 часа в столицата ще се движи ретротрамвай на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист", част от кампанията „Пътувай и чети" на Столична библиотека, Центъра за градска мобилност и дирекция „Транспорт" към Столична община.

***
София.
От 14.00 часа11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Петър Д.

***
София.
От 11.45 часа в зала А на Българска търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция на тема: „Позицията на БТПП по Брекзит и очаквани последици".

***
София.
От 17.00 часа в Галерия УниАрт на бул. „Монтевидео" №21 Нов български университет ще представи изложбата „Етиопия - позната и непозната".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" Андрей Ковачев, български депутат в Европейския парламент, Европейска народна партия; Ивана Драгшич, президент на организацията Freedom Square, Скопие; Йордан Божилов, президент на Софийския форум за сигурност; Весела Чернева, Европейски съвет за външна политика; Франческо Мартино, Oбсервартория за Балканите и Кавказ ще се включат в дискусия на тема: „Какво се случва в Македноия".

***
София.
От 18.00 часа в „Перото" ще бъде представена книгата на Гонсало Тавареш.

***
София.
От 18:00 часа в столичния храм „Св. Георги Софийски Най-нови" (в двора на Александровска болница) ще се отслужи празнична вечерня в навечерието на празника на "Свети Георги Софийски Най-нови". След отслужване на вечернята от 18:30 ч. ще се извърши Литийно шествие до храм-ротонда „Св.вмчк.Георги" (на бул. „Дондуков" №2 - двора на Президентството на Република България).

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Райко Алексиев" на ул. „Георги С. Раковски" 125 ще бъде открита изложбата на „Сладолед и авиация" на Кирил Кузманов.

***
София.
От 19.30 в Националния дворец на културата ще бъде открита Зала 42 - най-новото арт пространство на Двореца.

***
София.
От 21.15 часа на голям екран на площада пред НДК ще бъде излъчван директно от Виена "Концерт в лятна нощ" на Виенската филхармония.

***
Бургас.
От 13.00 часа в Културния център „Морско казино" Бургас ще бъде домакин на Haциoнaлния бизнec фopyм „Cилни peгиoни зa cилнa иĸoнoмиĸa".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Магазия 1 на Пристанище Бургас ще бъде открита изложба, посветена на 120 години Национална художествена академия.

***
Бургас.
От 18.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се проведе фолклорен спектакъл.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Патриаршията на крепостта Царевец ще се проведе Служба за Спасовден - Възнесение Христово.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа по ул. „Васил Левски" ще премина Абитуриентски дефилета.

***
Видин.
От 13.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети шивашко предприятие, което се намира в Южна промишлена зона, и ще се срещне с представителите на фирмата и работниците.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Съвсем проста история" от Марина Ладо.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация ще бъдат представени назначените зам.-областни управители на Кюстендил.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне" Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Света Божествена Литургия за Възнесение Господне (Спасовден).

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Любен Ч., Иван Т. и Ерол Е., обвинени в неплащане на данъчни задължения по ЗКПО.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 6 наказателен състав на Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Любомир Д., срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 331, ал. 3 от НК, за това, че на 20.08.2016 г. по непредпазливост е запалил тютюнев склад на ул." Екзарх Йосиф" 13.

***
Смолян/ с. Стойките.
От 12.00 часа в село Стойките ще се проведе „Спасовден" - Празник на селото.

***
Смолян/ с. Белев дол.
От 12.00 часа в село Белев дол ще се проведе празник на селото и честване на 35 годишнината на НЧ „Светлина-1982" - с. Белев дол.

***
Смолян/ .
От 18.00 часа в Планетариум-Смолян ще се състои „Космически запознанства" - премиера на нова популярна програма.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858", зала ет.3, ще се състои представяне на последната книга на Никола Гигов „Изворче мое, незнайно".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в изложбена зала „Байер" ще бъде представен новият роман на писателя Милен Русков „Чамкория".

***
Хасково.
В Хасково ще се проведе Кулинарно -музикален фестивал "TABIET".

***
Хасково.
От 15.30 часа в сградата на областната администрация - пл.„Общински" №1посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, който ще посети град Хасково, ще се срещне с медии. Преди това той ще се срещне с кмета на Хасково и областния управител на областта. От 18.30 часа ще бъдат поднесени цветя към мемориалната дъска, посветена на 60-годишнината на Победа във Великата Отечествена война, и паметника на Незнайния войник (пл. „Свобода").

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.