• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 15.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който ще бъде на посещение в България.

***
София.
От 09.00 часа в клуб „Перото" - НДК ще се проведе форум „Когато обществото срещна бежанците", организиран от Върховния комисариат на бежанците към ООН и България червен кръст.

***
София.
В Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който е на официално посещение в България.

***
София.
От 09.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Ст., Огнян П., Георги Ст. и Ивайло Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф" 12), Съдийската колегия на Съвета ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Недко Р., Славчо Здр., Божидар Б., Александър Б., Произнасяне по реда на чл.306 от НПК.

***
София.
От 9.30 часа 26 състав на Софийския градския съд ще гледа делото срещу Емилия К. (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 9.30 часа 26 състав на Софийския градския съд ще гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С. (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 9.30 часа в Конферентна зала "Европа" в сградата на КНСБ, етаж ІІ, ще се проведе дискусия за бъдещето на висшето образование и неговото финансиране.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван М., Марио Г., Методи З., Петър Д., Божидар Ст., Димитър Т., Стойко Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мелиад Ф. и Хасан Х., обвинени в Тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел Ал., Кирил Д., Божидар Л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР (бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет. 4) ще се проведе обществено обсъждане на проекта на Наредба за издаване, прехвърляне и отмяна на сертификати за произход на електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия.

***
София.
От 10.30 часа в салона на БЧК, ул. „Джеймс Баучер" 76, „Национален български университет - трета възраст" приключва учебната година.

***
София.
От 11.00 часа в Американския център на Столична библиотека (пл. „Славейков" №4А, ет.1) ще се проведе пресконференция за предстоящото осмо издание на Летния градски фестивал „София Диша".

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на БДЖ в централата на холдинга (ул. „Иван Вазов" 3) ще се проведе брифинг по темата за европейската нотификация, която след 6 годишно проучване от страна на ЕК, разрешава на държавата да отпусне държавна помощ за дружеството и да го подпомогне в изплащането на дълговете му. Участие ще вземат: Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ; Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председател на Борда на директорите на БДЖ и Пламен Пешаров, управител на „Пътнически превози" в БДЖ.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, посветена на 10 години от старта на DMS 17 777 - единен дарителски номер в България.

***
София.
От 11.00 часа в „Къщата на гражданските организации" (ул. „Христо Белчев" 3) представители на организация „Антикорупционен фонд" ще проведат среща с медиите.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще бъде дискутирано установеното бездействие на министъра на здравеопазването с Решение № 350 от 26.09.2014 г. на Комисията за защита от дискриминация, потвърдено с Решение № 1630 от 08.02.2017 г. на ВАС, Пето отделение по адм. дело № 12978/2015 г.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Нидал А., Алдин Н., Данаил Ал., Георги Ф., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Г., Квалифицирани състави на изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д., Катерина Д., Анжело В., Атанас Д., Валентин Хр., Васил Ст., Кристиян К., Марио Хр. И др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП на ул. "Леге" №10, етаж 1, Борис Цветков (общински съветник) и Димитър Данчев (народен представител) ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 15.00 часа в Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема: „Финансовите инвеститори в подкрепа на иновативните стартъпи и МСП, учредени от студенти и младежи".

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, заместник-председателят на СОС Милка Христова и народният представител от „БСП за България" Димитър Данчев ще бъдат на разположение на гражданите в постоянната приемна на ул. „Леге" №10, етаж 1.
От 15.00 до 16.00 часа народният представител Румен Георгиев ще се срещне с жители на район „Лозенец" в клуба на БСП на ул. „Димитър Димов" №14.

***
София.
От 14.00 часа, в зала 701 в АПИ, се отварят офертите за избор на изпълнител на строително-монтажните работи за възстановяване на участъка при 10 км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука.

***
София.
От 17.30 часа в НХА, галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще се състои представянето на книгата „120 години българско изкуство. Дизайн".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Нюанс" ще бъде представена изложбата „Тайните на Лоара".

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Синтезис" (бул. „Васил Левски" 55) ще бъде открита изложба под надслова „Пространство с много измерения".

***
София.
От 19.00 часа в Концертна зала №1 в Централния военен клуб ще се състои концертът „Песни под незалязващото слънце".

***
София.
От 19.30 часа в зала "България" Нов симфоничен оркестър закрива 26-я си сезон.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Младежки дом - Благоевград ще бъде открито петото издание на детския театрален фестивал „Талантино".

***
Бургас.
От 11.00 часа в "Кариерен център" към Дирекция "Регионална служба по заетостта"-Бургас ще се проведе съвместна пресконференция на Дирекция "Регионална служба по заетостта"-Бургас, Дирекция "Бюро по труда"-Бургас, Регионална дирекция 'Социално подпомагане"-Бургас, Дирекция "Областна инспекция на труда"-Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представено второто издание на книгата на Керана Ангелова "Зана".

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на ДТ „Адриана Будевска" ще бъде прожектиран новият български филм "Пътят на воина".

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ Руслан Тошев организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 10.00 часа в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1 общинските съветник от ПП ГЕРБ - Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма Зала на Община Велико Търново ще се проведе Дипломиране на ученици от ПМГ.

***
Велико Търново/ с. Шемшево
От 10.30 часа на стадиона в селото ще се проведе Откриване на „Детска полицейска академия".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев" ще се проведе откриване изложба живопис и графика на In memoriam Сергей Немцеров.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в пешеходната зона в центъра на града ще се проведе Дефиле на състави от България, Грузия, Испания, Молдова и Сърбия.

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови-2002" ще се проведе Официално откриване на Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и Международен фолклорен фестивал „Раховче".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" - Интерактивна зала ще се проведе Летен детски клуб „Играй и учи".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои „Черното пиле" - моноспектакъл на Мариус Куркински.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства-Казанлък ще бъде открита фотоизложбата SECOND FACE / Miljan Nedeljković.

***
Монтана/Брусарци.
От 9.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в гр. Брусарци, ул. „ 23-ти септември" № 79, народните представители от ГЕРБ в 12-и МИР - Монтана, Дилян Димитров и Ирена Димова, организират приемна за граждани.

***
Пазарджик.
От 15.00 часа в пресклуба на БТА председателят на Областния съвет на БСП в Пазарджик Петя Цанкова и народните представители Йордан Младенов и Надя Клисурска организират пресконференция по актуални теми.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция по повод 64-ти „Парад на модата - Плевен -2017г." Форумът ще бъде представен от неговия режисьор Георги Ангелов.

***
Пловдив.
От 09:00 часа в зала 12 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в имотна измама.

***
Пловдив.
От 09:30 часа в зала 1 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу четири лица, обвинени в разпространение на наркотични вещества.

***
Пловдив.
От 10:00 часа в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив ще се гледа жалбата на подсъдимата Антония Василева, която е призната за виновна в това, че в периода 26.11.2011 г. - 2.02.2012 г. в гр. Хасково, при условията на продължавано престъпление в качеството й на длъжностно лице касиер в РУ „Български пощи" ЕАД - Пловдив.

***
Пловдив.
От 13:00 часа в Тютюневия град Фондация „Пловдив 2019" ще се проведе практически семинар на тема ИНДУСТРИАЛНА АРХЕОЛОГИЯ - Живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство.

***
Разград.
От 14.00 часа в фоайето на Общински културен институт ще се проведе пресконференция по повод 10-тото издание на фестивала „Звезден път", който ще се проведе на 23 и 24 юни в Разград.

***
Свищов.
От 19.00 часа на пл. „Алеко" в Свищов, ще започне концерт на военните духови оркестри в Сухопътни войски, част от честванията по повод 140 години от освобождението на града.

***
Смолян.
От 10.00 ч. в Смолян, в района на тунела в кв. Устово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян, съвместно с РД ПБЗН - Пловдив ще проведат мащабно занятие във връзка с тестването на силите за реагиране на единната спасителна система в Смолян - Пожарна, Полиция, Бърза помощ и БЧК-Смолян.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 народният представител Емил Христов ще се срещне с граждани.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа, в Пресклуб на БТА - Стара Загора, ще се състои пресконференция на Инициативния комитет на собствениците на земи в квартал „Бедечка".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе Концерт - пиано на Георги Белчев, ученик на НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперен театър ще бъде представена премиерата на операта „Дон Жуан" от В.А. Моцарт.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Госпожа Министершата" от Бранислав Нушич.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Къща музей „Гео Милев" ще се състои представяне книгата на Александър Урумов „Али безсмъртния".

***
Хасково.
От 17.30 часа в Градската градина Духовият и Народният оркестър организират летен концерт за жителите и гостите на града.

***
Хасково.
От 19.00 часа в голямата кинозала в Дом на техниката-Хасково ще се състои Концерт-спектакъл в подкрепа на кампанията „От любов към живота".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.