• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития за 23 юни

Предстоящи събития за 23 юни

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа в Софийския университет „Свети „Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участват в международната конференция „България и ЕС - 10 години и едно председателство между предизвикателства и надежди".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пресцентър" в МРРБ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи предприетите мерки за намаляване на административната тежест за гражданите при предоставянето на кадастрални услуги на пресконференция.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката МОН и проектът ДОМИНО организират пресконференция за напредъка на дуалното образование в България.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър М., Владислав П., Мартин К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на СГС ще гледа делото срещу Десислава Д. за пране на пари.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на парламента Комисията по правни въпроси на Народното събрание организира кръгла маса на тема „Край на вечния длъжник".

***
София.
От 10.30 часа в Официална зала на Столична община ще се проведе пресконференция с участието на доц. Чобанов във връзка с приключване на кампанията за скрининг на очното зрение.

***
София.
От 11.00 часа в зала 701 в АПИ ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите кандидати за строителен надзор при изработването на технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус" - участъкът между пътните възли „Белокопитово" и „Буховци", в посока Търговище.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Х., Красимир Х., Анатолий П., Георги Г. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ВМА /ул. "Св. Георги Софийски" №3/ ще се проведе Национална конференция на тема "Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване в Република България", организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ПИБ на бул. България № 81 ще бъде връчен плакат с подписи на участници в завършилия наскоро Х младежки олимпийски фестивал „Олимпийски надежди Албена 2017".

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стоян Т., Георги Г., Константин Т. и Диавара Л. за незаконно превеждане през границата.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ВМА ще се проведе Национална конференция на тема „Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване в Република България", организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА с адрес: бул. "Цариградско шосе" 49, Институт за ново икономическо мислене - България организира дискусия на тема:
„Валутният борд на 20 години: резултати, проблеми и перспективи".

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено събрание по случай 50-годишнината на Института по биофизика и биомедицинско инженерство към Българска академия на науките (ИБФБМИ - БАН).

***
София.
От 11.00 часа в сградата на КЗД, на бул. Драган Цанков 35, Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе пресконференция за представянето проект „Предотвратяване на дискриминацията и създаване на равни възможности", който КЗД изпълнява.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на новата сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване „Хан Тервел" от серията „Средновековни български владетели".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Добромир П., Ивелина К. и Павел К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия на СБХ ще бъде открита ретроспективна изложба на Виолета Гривишка-Танева ( 1937-2017).

***
София.
От 18.30 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата „От Рио до Кейптаун" на Йордан Колев.

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се проведе - Концерт на Софийския духов оркестър.

***
Албена.
От 10.00 часа във ваканционно селище „Албена" официално ще бъде открит новия тенис център и третото издание на международния турнир по тенис Royal cup.

***
Асеновград.
От 09:00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски"в Асеновград ще започне втория ден от Националното обучение по модерен библиотечен мениджмънт и съвременни библиотечни услуги за общинските библиотеки по проект „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки". С това завършват проявите по повод Паисиевите дни в Асеновград.

***
Асеновград.
От 16:00 часа в Етнографската къща в Асеновград ще започне подготовка за обичая „Калиница", като калиничките ще оставят своите нишани в „мълчана" вода.

***
Благоевград.
От 10.00 часа студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски" се включват във факелно бягане около езерото в парк „Бачиново".

***
Благоевград.
В Университетския център "Бачиново" към ЮЗУ „Неофит Рилски" се провежда XXVI Международна конференция за млади учени.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Областна управа Бургас ще се състои връчването на наградите от Осмия международен литературен конкурс за младежи.

***
Бургас.
От 12.30 часа в зала „Младост" официално ще бъде открит двудневният международен турнир по художествена гимнастика „Приятели на Бургас".

***
Бургас.
От 15.30 часа в Парк "Езеро" зад тенис кортовете ще се проведе мото шоу.

***
Варна.
От 11.00 часа в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс е официалното откриване на традиционната Лятна научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет.

***
Варна.
От 13.30 часа в зала „Варна" в Общината ще се състои пресконференция по повод откриването на Международния музикален фестивал „Варненско лято".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, общинският съветник Димитър Колев ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в хотел „Премиер", гр. Велико Търново, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще открие работна среща с представителите на 39-те общини за подкрепа в рамките на приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 на тема „Финансови инструменти".

***
Видин.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин членовете на клуб "Млад възрожденец" ще проведат пресконференция.

***
Враца.
От 08.00 до 17.00 часа на 23 юни, до 09.00 часа на 24 юни, в близост до Атракционния парк „Леденика", Община Враца е обособила терен за къмпингуване за любителите на палатките и нощуването под звездите, по време на Националния фолклорен събор „Леденика".

***
Враца.
В 13.00 часа в заседателната зала на Областната администрация, областният управител Малина Николова ще открие двудневна конференция на тема „Индустрия 4.0 предизвикателствата пред здравеопазването - немският опит, практики и пилотни решения".

***
Враца.
От 14.00 часа на територията на Спортен комплекс „Христо Ботев", със спортни надпревари във Враца ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Градски парк „Свети Георги", Духов оркестър - Добрич ще изнесе концерт.

***
Гоце Делчев.
От 19.00 часа на площада в село Делчево топ- готвачът Лео и певицата Дара ще бъдат гости на фестивала „Еньовденски тайнства" в с. Делчево.

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зара на Общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Дупница.

***
Котел.
От 14.00 часа в Котел ще бъде отворен тридневният фестивал „Живият огън на традициите", който тази година е под надслов „Символ и Ритуал". Официалното откриване ще се състои от 19.00 часа.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се гледа делото за убийството на приближения до Братя Галеви Николай Радев - Отвертката.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в клуб на БТА ще се състои пресконференция на възстановения на поста, след решение на ВКС, директор на Второ основно училище - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе Конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа" с участието на Президента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба с творби от студенския пленер "В духа на Майстора".

***
Монтана.
От 10.00 часа на територията на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев", Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населнието" - МВР ще проведе пожаро-тактическо учение с участието на сили и средства на Единната спасителна система.

***
Пловдив.
От 11:00 часа в Дом на културата "Борис Христов" ще се открие общата изложба с дипломни работи на възпитаниците от випуск 2017 от НХУ "Цанко Лавренов".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ръководството на ПП АБВ, съвместно с представители на партията в органите за местно самоуправление (кметове и общински съветници) ще дадат пресконференция за проблемите на местната власт в България.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведат групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в къща музей „Гео Милев" ще бъде представена книгата на Илияна Делева - „СтоЛични".

***
Хасково.
От 10.30 часа ще бъде разписан Акт 16 на ремонтирания по Националната програма за енергийна ефективност блок на улица "Дунав" 32.

***
Хасково.
От 17.30 часа на сцената на площад „Свобода" Народният оркестър ще изнесе Еньовски концерт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.