• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития в страната на 13 декември 2017

Предстоящи събития в страната на 13 декември 2017

/КРОСС/***
София.
От 14.45 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с министър-председателя на Кралство Норвегия Ерна Солберг.

***
София.
От 16.30 в Гербовата зала на „Дондуков"2 президентът ще удостои посланика на Португалската република Луиш Фераш с орден „Мадарски конник" първа степен за неговите заслуги за укрепването и развитието на двустранните отношения между Република България и Португалската република.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
В сградата на Министерски съвет, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с норвежкия премиер Ерна Солберг, която пристига на официално посещение в България.

***
Пловдив.
От 11.00 часа заместник министър-председателят Валери Симеонов ще открие новата приемна на трето РУ „Полиция" при ОД на МВР - Пловдив на ул. „Дилянка" в Шекер махала.

***
София.
Зам.-министър Десислава Ахладова ще се срещне с представители на неправителствени организации, за да обсъди с тях пререгистрацията на юридическите лица с нестопанска цел.

***
София.
От 09.00 часа ХIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Константин Н., Марио Н. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 11 състав на СГС ще гледа делото срещу Христо Петров бивш управител на „Фонд научни изследвания", (умишлена безстопанственост).

***
София.
От 10.45 часа в малката зала Арена Армеец София - Европейска столица на спорта и Столична община традиционния Коледен спортен празник под надслов „Да подкрепим колективните спортове".

***
София.
От 10.00 до 15.30 часа в хотел „Витоша" по проект „Изграждане и внедряване на система за дистанционно електронно гласуване" ще се проведат симулации на дистанционно електронно гласуване в изпълнение на договор, сключен между Държавна агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) и „Ню Ай" АД.

***
София.
От 10.00 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Т., Пламен Н., Тодор С., Виктор М. и Веселин Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА Национално пациентско обединение „Конфедерация защита на здравето"/КЗЗ/ ще представи Пътна карта на Европейския пациентски форум, инструмент за политическо ръководство и призив за дългосрочна визия на пациентите и гражданите на ЕС.

***
София.
От 10.30 часа 19 състав на СГС ще гледа делото срещу Веселин Пенев и Юлия Димитрова (делото за царските конюшни по обвинение за представяне на невярно заключение от лицензиран оценител или одитор).

***
София.
В Народното събрание Обединението на жените социалистки област Пловдив ще внесе подписка за ратификация на Истанбулската конвенция.

***
София.
От 11.00 часа ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А., Цветомир Ц. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои заключителната пресконференция в кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 11.10 часа в Национален пресклуб БТА Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците ще проведат Заключителна пресконференция на Кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Българското либертарианско общество и Движение „Промена" ще представят проучването "Анализ на българската наркополитика 2009-2016 г."

***
София.
От 13.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция по повод на Третото издание на пътуващ Международен турист филм фест /София - Истанбул - Чорлу - Одрин, 13 - 17 декември 2017 г./

***
София.
От 12.00 часа в къщата на художника Нено Балкански в столичния квартал „Изток" на ул. „Латинка" 12, ще бъде представена нова музейна експозиция, посветена на Балкански.

***
София.
От 12.30 часа в Български културен институт ще се състои церемония по връчване на наградите на победителите в конкурса за есе на тема „Измеренията на българската поезия 20 -21 век".

***
София.
От 13.00 часа в конферентна зала „Перла" на хотел „Даунтаън" ще се състои заключителна конференция на тема „Постижения и предизвикателства при предоставянето на услугата Кризисен център за жени пострадали от домашно насилие и техните деца в Димитровград".

***
София.
От 13.30 часа Прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание.

***
София.
От 13.30 часа I състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа пред посолството на САЩ в София Инициативен комитет - „Ерусалим столица на Палестина" организира протестен митинг.

***
София.
Oт 14.00 часа в зала "Киото на хотел " Маринела" ще се проведе традиционният форум "ДА! На българската храна". Участие във форума ще вземе министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и др.

***
София.
От 14.00 часа ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо И. за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Галерия" на хотел „Анел" ще бъдат връчени Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Музикална" на Централния военен клуб , ПП Обединени земеделци организира Възпоменателна дискусия, посветена на живота и делото на д-р Г. М. Димитров. Събитието е по повод 45 години от кончината на земеделския лидер, политик и демократ.

***
София.
От 16.30 часа в Мраморно фоайе на НДК ще се състои последната дискусия в Годината на детската книга на тема „Поколението Милениум - илюстратори. Трудната среща с българския издател".

***
София.
От 18.00 часа в „Сити Марк Арт Център" ще се състои мултимедийно представяне на филма „Царят". Очаква се на събитието да присъства Н. В. Цар Симеон, български и чуждестранни гости.

***
София.
От 18.00 часа в литературен клуб „Перото" ще бъде представено творчеството на Любен Петков.

***
София.
В 19.00 часа в Дома на архитекта - ул. „Кракра" 11, Българо-финландското дружество за приятелство организира честване на 100 - годишнината от обявяването на независимостта на Финландия.

***
София.
В 19.05 часа от Tерминал 2 нa Летище "София" заминава втората група участници в 26-ата Национална антарктическа експедиция.

***
Асеновград.
От 11.00 ч. кметът на община Асеновград ще направи последната за годината редовна пресконференция по актуални за общината теми.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Регионална библиотека Читалня „Детски отдел" ще се проведе „Детско утро".-

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев" Благоевград ще се проведе Детско утро под надслов „Коледна песен".

***
Благоевград.
От 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще се проведе „Часът на приказния разказвач" .

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще бъде представена постановката „Секскомедия в лятна нощ" от Уди Алън.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Градската художествена галерия официално ще бъде представена книгата на Владимир Караджов „Етиопска приказка".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров" ще се проведе интерактивна игра „20 въпроса за изкуството".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе благотворителен коледен базар.

***
Варна.
От 15.30 часа в зала „Одесос" на хотел Черно море ще бъде представен анализ на параметрите и принципите на осигуряване на финансиране за Центровете за настаняване от семеен тип, както и другите социални услуги, на територията на община Варна.

***
Варна.
От 18.00 часа пред 18.00 часа пред Община Варна ще се състои протест под надслов „Ние пак сме тук!".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе работна среща с медиите за представяне на обобщените резултати от дейността на центъра през изминалата година.

***
Велико Търново./Ловеч
Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов ще посети Регионалните дирекции във Велико Търново и Ловеч. Той ще се срещне със служителите на двете дирекции и ще връчи награди за постигнати високи професионални резултати. Церемонията във Велико Търново ще започне около 11.30 часа, а в Ловеч ще е около 14.30 часа.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Концерт на Клуба на пенсионера.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане със заинтересовани страни по повод проект на междинна оценка на Общински план за развитие на Община Видин за периода 2014-2020 г. В събитието ще участва и кметът Огнян Ценков.

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще се състои „Шоколадово коледно шоу".

***
Враца.
От 18.00 часа в хотел „Хемус" ще се състои церемонията „Спортист на годината" 2017 г. на град Враца.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър „Невена Коканова" - Ямбол представя постановката „Тайната на един Дон Жуан" от Валентин Красногоров. С участието на Албена Павлова, Михаил Билалов и Камен Иванов.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия „С духа на Коледа" с потребители на Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще бъде представена изложба на макети на културно-исторически обекти „Дунав - Река с много история".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе благотворителен концерт „Защо ние, децата вярваме в чудеса" - младежка инициатива в подкрепа на Георги Петров.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще е играе спектакълът „Чудо".

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата „Anima Animus", с автор Темелко Темелков.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Общински съвет - Ловеч ще се състои пресконференция за отчитане на напредъка по Проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център-Ловеч''.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция във връзка със зимното издание на "Парад на модата" в Плевен.

***
Пловдив.
От 10.00 часа ще бъде открит обновения и разширен Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания на ул. Александър Батенберг 27а (сградата срещу стълбите на Каменица.

***
Пловдив.
От 11.00 ч. в Зала „КОМПАС" в Ректората на ул. „Цар Асен" №24 Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" организира Кръгла маса на тема „Младите хора в Нова Европа"

***
Пловдив.
В 16.30 часа Инициативен комитет от пловдивското село Неделево, община Съединение, заедно с адвокат, ще депозират в деловодството на общината възражение срещу изграждането на компостираща инсталация в селото. Възражението е придружено с подписка от 250 жители на селото.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ ще проведат приемни с граждани по следния график: Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, д-р Аргир Аргиров и Георги Василев ще се срещат с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А. В офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5 Ани Лафчиева ще приема граждани от 17.00 до 18.30 часа, а Емил Русинов от 17.30 до 19.00 часа.

***
Русе.
От 17.30 часа в Пленарната зала на Община Русе над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно" на фондация „Етническа хармония.

***
Свищов.
От 10.30 часа на Камерна сцена в Читалището ще бъде представен „Дядо Коледа, донеси ми красота и вълшебство". Празник с учениците от I „б" клас на СУ „Николай Катранов".

***
Симитли.
От 18.30 часа на моста в Симитли, на разклона за Банско, Сдружение „Бъдеще за Община Банско" организира протест.

***
Смолян.
От 10.30 часа в залата на Областен информационен център - Смолян ще бъдат представени резултатите от дейността на центъра през 2017 г., както и предстоящите инициативи през 2018 г.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Зала № 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" ще се проведе Коледен благотворителен концерт на учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов" в Смолян.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в ЦДГ № 2 „Зорница", библиотeка „Родина" гостува на децата от детската градина във връзка с обявената от МОН Национална седмица на четенето.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в ЦДГ № 23 „Кипарис", митрополит Киприан и Библиотека „Родина" гостуват на децата от детската градина във връзка с обявената от МОН Национална седмица на четенето.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои концерт на класа по пиано на Мария Кирекчиева от Музикална школа при НЧ „Родина 1860".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.