• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Събитията в страната на 16 януари

Събитията в страната на 16 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан. Церемонията по посрещането на първия полет по дестинацията Баку-София ще се проведе на VIP A - Правителствена зала на летище София.

***
Асеновград.
От 11.50 часа на площадката на ПСОВ в Асеновград министърът на околната среда и водите Нено Димов ще провери напредъка по изпълнението на „Проект за рехабилитация на ВиК мрежата с изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) за гр. Асеновград". Участие ще вземат кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и представители на фирмите-изпълнители по проекта.

***
Смолян.
От 11.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествената церемония по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. Военният ритуал ще се проведе на площад „Свобода" в града.

***
София.
В Министерски съвет, "Гранитна"| зала ще се проведе 38-то заседание на Националния съвет за закрила на детето. В дневния ред ще бъде представена работата на Съвета на децата, както и становищата и предложенията на децата след провелото се, IV -то редовно заседание на Съвета в 2017г.

***
София.
От 09.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за кумулиране на наказанията на Славчо З.

***
София.
От 9.30 часа Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание в заседателната зала в сградата на ВСС на ул. „Eкзарх Йосиф" № 12.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мила Г., Ангел А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в заседателната зала № 42 в сградата на Народното събрание Централната избирателна комисия ще проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 18 февруари 2018 г.

***
София.
От 10.40 часа в сградата на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн ще бъде открита изложбата „Ракурси" на 14-годишния Кристиан Зарков, който е ученик в гимназията.

***
София.
От 11.00 часа Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет ще разгледа мерки, свързани със замърсяването на въздуха.

***
София.
От 11.00 часа в Голяма зала на Учебния център на Агенцията за ядрено регулиране ще се проведе пресконференция, на която ще представи дейността си за изминалата 2017 година.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Съсловното Сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България на тема „Внезапната сърдечна смърт - убиец №1 в България".

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и председателят на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране Валя Чилова ще дадат пресконференция, на която да представят проекта на допълнително споразумение със "Софийска вода", с цел подобряване на условията по концесионния договор с тях. Пресконференцията ще се проведе в зала официална на „Московска" 33.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Българският арт и фолклорен център „Нестия", Фондация „Бъдност за талантите на България" и „Делта център за изкуства и култура" във връзка с първия у нас Национален фолклорен фестивал „Бъдност за талантите на България" и финален етап от Националната кампания „Да запалим и съхраним огъня български!".

***
София.
От 13.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Антон Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), Илия Илиев (бивш депутат от ДПС) и Огнян Георгиев (обвинени в безстопанственост).

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен В., на когото му е повдигнато обвинение за изнудване (рекет).

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо К., Кръстю Д. и Ивайло С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване.

***
София.
От 15.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България" Георги Свиленски ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 16.00 часа председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов ще се срещне с представители на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик" в кабинет 284 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" №1.

***
София.
От 17.30 часа изложбата „Европейски градове в творби на български художници" ще бъде открита в галерия „Средец" на Министерството на културата.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложба с творби живопис-колаж на художникът Венци Терзийски.

***
Бургас.
От 11.00 часа в клуба на ВМРО на ул. „Васил Левски" № 7, членовете на националното ръководство на ВМРО - Българско национално движение - народният представител Александър Сиди и общинският съветник от ВМРО в Бургас Георги Дракалиев, ще дадат пресконференция във връзка с многобройните сигнали за агресивни сектантски учения, които набират сила в цялата страна.

***
Бургас.
От 17.30 часа януари в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще бъде представена книгата „Рая отвъд голямата вода" на Мария Сталева.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ доц. Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани доц. Антоанета Цветкова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с Георги Василев - Гочето.

***
Видин.
От 09.30 часа в комплекс „Монтесито" ще се проведе финална конференция за презентиране на резултатите от проект „Oпазване и подобряване на околната среда в транс-граничния регион чрез компостиране на биоразградими отпадъци".

***
Карлово.
От 10.00 часа с водосвет в храм „Св. Николай" ще започнат тържествата по повод 140 години от избирането на Първия градски съвет . От 10.30 часа от храм „Св. Николай" ще тръгне празнично шествие дома на Васил Караиванов - първият председател на Общинския съвет, където ще бъдат поднесени венци и цветя. От 11.00 часа започва тържественото заседание на Общинския съвет в Карлово в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на БНРДП на тема „30 години опозиция в България, предвождана от Илия Минев, и европейски инициативи за справедливост между различните нации".

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина ще започне възпоменателно честване на 140 години от Освобождението на града от османско робство. Преди това. От 10.30 часа Комитет „Родолюбие" ще представи възстановката „Живи картини от Освобождението".

***
Пловдив.
От 11.45 часа в Музейния център за съвременна история на улица „Ангел Букурещлиев"№ 14 ще бъда открита изложбата „Българското опълчение през погледа на опълченеца Стефан Кисов".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Русе.
От 11.00 часа в Конферентната зала на хотел „Дунав Плаза" ще се проведе финална пресконференция по проект „Разработване и приемане на съвместно институционализирано партньорство за управление на риска от прекомерна популация на насекоми, които засягат общественото здраве и безопасност в рамките на трансграничния регион Румъния-България".

***
Смолян.
От 11.30 ч на церемония па площад „Свобода" на Стария център в Смолян ще бъде изпратен 35 контингент на българската армия за участие в мисия на НАТО в Афганистан. На събитието ще присъства министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

***
Смолян.
От 15.00 часа в залите на Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще бъде проведена първата инициатива в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Смолян. Маргарита Люнчева - уредник в отдел „Археология" ще изнесе публична лекция на тема „Къде се крият корените на европейската цивилизация?"

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Парк-хотел „Стара Загора" ще бъде открит първият професионален форум за производство и реализация на плодове и зеленчуци.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще започне празничната програма за отбелязване на 140 години от Освобождението на града от турско робство. От 12.00 часа е предвидено да има литийно шествие към паметната плоча, поставена на мястото, където са посрещнати руските войски в Чепеларе. Там ще бъде отслужена и панихида за загиналите за Освобождението на Чепеларе. В 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Капитан Петко войвода в града.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще има брифинг в зала 203 на общината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.