• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития на 16 март 2018

Предстоящи събития на 16 март 2018

/КРОСС/ ***
Варна.
От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи инспекция на ремонта на бул. „Приморски" в района на Летния театър. В 10.40 часа той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж" ремонти на ул. „Мара Тасева" и бул. „Първи май" в кв. „Аспарухово" на кръстовището между двете улици. В 11.00 часа Николай Нанков ще направи и оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово". Мястото на проверката е под Аспаруховия мост. От 11.10 часа министърът ще инспектира строежа на бул. „Левски". Проверката ще бъде в началото на ул. „Георги Пеячевич".

***
Пампорово.
От 13.30 часа в зала „Евридика" на хотел „Орфей" министърът на околната среда и водите ще открие форум на тема „Интегрирано управление на отпадъците", организиран от Варненския свободен университет.

***
София.
От 14.30 часа ул. „Веслец" 13, ет. 2 ще бъдат отворени подадените заявления за участие в ограничената процедура за „Производство и доставка на тръби за нуждите на междусистемната газова връзка Гърция-България". Публичното заседание ще се проведе в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

***
Плевен.
Инициативен комитет за честване на 100-годишнината от Дойранската епопея и участието на 9-та Плевенска дивизия в нея ще бъде учреден в Плевен. В тържественото събрание ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев и др. Форумът ще се проведе от 16.00 часа в концертна зала „Катя Попова". Ще бъде обявена инициативата за изграждане на паметник на героите от 9-та Плевенска дивизия.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Хилтън" българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще открие Международна конференция „Сигурно бъдеще за жените - сигурно бъдеще за всички", която се провежда под неин патронаж. В събитието ще вземат участие също министърът на правосъдието Цецка Цачева и председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов

***
София.
От 09.00 часа в ПГТЕ „Хенри Форд" ще се проведе регионален конкурс „Най-добър млад инсталатор". В него ще участват ученици, които се подготвят по професии в направление „Електротехника и енергетика".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на Хотел Балкан ще се проведе Международна конференция на тема „Продължаващо медицинско обучение - гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента". От 10.40 часа е предвидено подписване на двустранен договор за сътрудничество между Български лекарски съюз и UEMS (Европейски съюз на медицинските специалисти).

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Роза П., Валери М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Трайчо Т., Симеон Д., Иво П. и др., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Аврамов (депутат) и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК ).

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Промените в закона за развитие на академичния състав в Република България и отражението им във висшето образование и науката", участие в събитието ще вземе ръководството на секция „История" на Съюза на учените в България.

***
София.
От 10.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Недялко Ц., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Константин Н., Марио Н. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо К., Кръстю Д и Ивайло С. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Oт 14.00 часа учениците от столичното 125 СУ „Боян Пенев" ще осиновят четири ценни книжовни паметника от фонда на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Церемонията ще се проведе в Заседателната зала на втория етаж на библиотеката.

***
София.
От 15.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе среща-разговор със световноизвестния учен Седрик Вилани.

***
София.
От 18.00 часа в Ларгото (под стъкления купол) ще се състои концерт на Симфониета „СОФИЯ" и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов". Това е вторият концерт от програмата на Столична община по повод председателството на България на Съвета на ЕС.

***
София
От 18.00 часа в зала „Славейков" на Френския културен институт ще се проведе среща-диалог между прочутия френски математик Седрик Вилани и носителя на награда „Гонкур" Жером Ферари.

***
София.
От 18.30 часа в Централния военен клуб ще се състои концерт и дегустация на азербайджанска кухня по повод азербайджанския празник Новруз.

***
София.
От 18.30 часа в конферентната зала в Северното крило на Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои премиерата книгата „Млада Виена в млада България" от Младен Влашки.

***
София.
От 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъдат раздадени отличията в конкурсните програми на 22-рия София Филм Фест.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" ще се състои българската премиера на пиесата „Съзвездия" на Ник Пейн.

***
Благоевград.
От 10.00 до 14.00 часа на четвъртия етаж в сградата на ОД на ДФ „Земеделие" - Благоевград ще бъде отворена приемна за граждани, като кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които институцията администрира, ще могат да правят справки по възникнали казуси, както и да правят предложения за подобряване работата на Областната дирекция.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложба с над 30 вида екзотични животни.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще гостува Драматичен куклен театър „Иван Димов" - Хасково с постановката „Морска сол".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се състои постановката „Умирай лесно!?".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" актьорите от Независим театър ще представят постановката „Морска сол".

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Младост" ще бъде открито Държавното първенство по художествена гимнастика за девойки старша възраст и жени за приз „Жулиета Шишманова".

***
Варна.
В СОК „Камчия" ще бъде открита 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда.

***
Варна.
От 10.00 часа в Икономически университет - Варна ще се състои семинар на тема „Изграждане на регионални научни центрове". Той се организира от двата управляващи органа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" и на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

***
Велико Търново. / Дебелец.
От 10.00 часа в ДМСГД ще се проведе брифинг. Поводът е представянето на нова услуга, която бе разкрита през 2017 година в Дома, а от 2018 година работи „Сектор за ранна интервенция на уврежданията", с капацитет 5 легла, част от структурата на Медицински блок в ДМСГД - град Дебелец.

***
Каварна.
От 10.00 часа в заседателната зала в сградата на Община Каварна ще се проведе пресконференция в изпълнение на проект „Подобряване на условията за младежка заетост в туризма", финансиран по договор за безвъзмездна помощ от програма ИНТЕРРЕГ V - A Румъния-България.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Институт по земеделие - Кюстендил ще се проведе семинар по растителна защита на овощни насаждения.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в кабинета на обществения посредник ще се проведе съвместна пресконференция с директора на „Инспекция по труда".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъдат отбелязани 120 години от рождението на художника Мориц Бенционов.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се състои симулация на съдебен процес по повод Деня на отворените врати в Окръжна прокуратура и Окръжен съд.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа в залата на хотел „Стримон" ще се проведе награждаване на отличените ученици от Националния ученически конкурс „Места на памет", посветен на 75 години от спасяването на българските евреи.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита традиционната изложба „Кюстендилска пролет".

***
Перник.
От 10.00 часа в конферентната зала на Община Перник ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на дейностите по проект „Разработване на програма за качеството на атмосферния въздух на община Перник 2017-2021".

***
Пещера.
От 16.00 часа народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова организира приемна за граждани в клуба на партията в града.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалби на гражданския ищец и на подсъдимия Николай Я. срещу присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която подсъдимият е осъден за опит за умишлено убийство с пушка и за нанасяне на телесни повреди.
***
Пловдив.
В 10.00 часа в офиса на фондация "Пловдив 2019" ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от приключилата покана за проекти за читалища и ще бъде обявена нова отворена покана за проекти с българо-японско съдържание.
***
Пловдив.
В 11.00 часа на уширението на бул. "Санкт Петербург" в посока жк "Тракия" директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков ще участва в брифинг, на който ще се представи нова мобилна камера за засичане на превишена скорост - отразява.

***
Пловдив.
В 11.00 часа на паркинга пред зала "Колодрума" директорът на ОП „Чистота" Иван Стоянов ще даде начало на пролетното миене на града.

***
Русе.
От 16.30 часа в Историческия музей ще се състои Кръгла маса на тема „Музикалните архиви в България - състояние, проблеми, перспективи".

***
Смолян.
От 12.00 часа на площад „Свобода" на Стария център в Смолян новопостъпилите военнослужещи в 101-ви Алпийски полк - Смолян ще положат клетва.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена изложба и книгата „С усмивка по житейския друм" - спомени и документални материали за Чудомир от Лилия Димитрова.

***
Чипровци.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложба на Жолт Сабоки „Унгарски крепости в Карпатския басейн - Х-ХVIII век".

***
Шумен.
От 09.15 часа в Младежкия дом ще се състои откриването на Международния детски театрален фестивал по приказките на класиците „Братя Грим".

***
Шумен.
От 11.00 часа в Артсалона на Радио Шумен ще бъдат наградени победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край 2018".

***
Шумен.
От 13.30 часа в сесийната зала на общината ще се проведе Международна конференция на тема „Европейските образователни проекти и социалното включване".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.