• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития на 20 март 2018

Предстоящи събития на 20 март 2018

/КРОСС/ ***
Варна.
От 16.00 часа, в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков" във Варна Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие изложба, с която Варненската библиотека ще отбележи 135-ата годишнина от създаването си и 125-ата годишнина от рождението на нейния първи директор. В 16.45 часа председателят на Народното събрание ще разговаря с председателя на Фондация „Международен балетен конкурс - Варна" Димитър Димитров и членове на Управителния съвет на организацията.
По-късно тя ще се запознае с направеното по изграждането на варненския булевард „Васил Левски", което е най-големият инфраструктурен проект на града.

***
София.
От 09.30 часа, в Хотел Балкан ще се проведе конференция по случай Деня на потребителите. Темата е "Цифровата икономика - какви са ползите за потребителите?" Участие в нея ще вземата министърът на икономиката Емил Караниколов, председателят на българския Икономически и социален съвет проф. д-р Лалко Дулевски и др.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Съвета.

***
София.
От 10.00 часа Конституционният съд ще проведе заседание по делото по искане на Седемдесет и пет народни представители от 44-тото Народно събрание на основание на чл. 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие с Конституцията на Република България преди ратификацията ѝ.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел Д., Деян С., Динко Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Тр. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Музея ба съобщенията (ул. „Гурко" 6) заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидира пощенско-филателно издание на тема „140 години от Руско-турската освободителна война".

***
София.
От 10.30 часа в Агенция „Пътна инфраструктура" ще се проведе брифинг, на който ще бъдат предоставени основните изводи от доклада за срутището на ІІ-86 Смолян - Мадан. Той ще бъде представен от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология" в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борис Т., Иван Т., Виктория Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин Д., Николай И., Красимир Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа във Висшето училище по телекомуникации и пощи ще се проведе Дискусионен форум "Лидерството като бранд в условията на Четвърта индустриална революция.

***
София.
От 11.00 часа в зала № 8 на Националния дворец на културата ръководството и членове на Комисията за защита от дискриминация ще се срещнат с ръководството на НДК и ще им връчат сертификат за достъпност.

***
София.
От 12.00 часа в Голямата зала на БТА ГД „БОЕЦ" ще представи на пресконференция информация и документи от Национална агенция по приходите (НАП) и други институции за несъбран Данък добавена стойност (ДДС) от 2000 до 2017 г.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Г., Цено Ф., и Борис Р., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Филип К., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Б., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на Националния институт на правосъдието (НИП) Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе среща с представителите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Тодор С., Владимир Р., Илия Е. и др., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 501 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе международна конференция на тема „Корейския иновационен модел, моделът за технологична комерсиализация на Фраунхофер и уроци за България". Приветствие ще отправи министърът на образованието Красимир Вълчев.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, народният представител от „БСП за България" Николай Цонков и общинският съветник Иван Таков ще проведат приемна за граждани на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.50 часа, в конферентната зала в Дома на Европа, ул. „Г. С Раковски" № 124 европейският комисар отговарящ за транспорта Виолета Булц ще даде пресконференция.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия" на НХА Италианският културен институт в София ще открие изложбата „Идентичност между символика и цветове".

***
София.
От 18.00 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои премиерата на стихосбирката „67 сутрини" на Недялко Йорданов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде открита изложбата „Супата на Кафка" на Галина Йотова.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" Детският радиохор посреща пролетта с концерт.

***
София.
От 19.30 часа на сцена в „Червената къща" ще бъде представена постановката „Високо там горе", посветена на руската поетеса Анна Ахматова.

***
София.
От 20.00 часа в „Червената къща" темата „Градско земеделие в София: хоби, начин на живот или оцеляване?" ще бъде обект и на дискусия между български и гостуващи от Сао Пауло и Холандия експерти.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Пейчо Бюлбюлев ще проведе приемна да граждани.

***
Белене.
От 8.15 часа ще се проведе протест на служителите в затвора в Белене.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в района на Военно формирование 26 400- Благоевград ще се проведе Тържествен ритуал за полагане на военна клетва и „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника".
***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „22 септември" ще бъде представена книгата на проф. Иво Христов „Пред пепелището на нестаналото българско общество".

***
Бургас/Айтос.
В ДКЦ Айтос ще се проведе кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

***
Варна.
От 12.00 в сградата на Община Варна ще се проведе пресконференция, организирана от Движение Възраждане. Поводът за пресконференцията е организираният от Възраждане протест на 26 март във връзка с пристигането във Варна на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще се проведе среща на ТЗ ГРАО.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново кметът Даниел Панов ще се срещне с ученици.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „70 години Великотърновски художници 1948-2018".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков" ще бъде представена библиографията „Академик Иван Радев" по повод 75-годишнината на ак. Иван Радев - почетен гражданин на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Зала 30 на Младежки дом ще се състои концерт на ученици от Музикалната школа по повод Празника на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се състои съвместен концерт на ученическия оркестър на СУ „Емилиян Станев" и Духовия оркестър при Община Велико Търново.

***
Видин.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще посетят селата Капитановци (11:30 ч., сградата на читалището) и Покрайна (12:30 ч. ,в центъра на селото ), във връзка с продължението на проект „Топъл обяд в Община Видин".

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Областно първенство по хандбал за юноши и девойки 8 - 10 клас от ученически игри 2017/2018 година.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде представена стихосбирката „Радост, мъка и тъга" с автор Стефка Токмакчиева - член на ТЛГ „Асен Разцветников".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа НЧ „Напредък-1869" Държавна опера - Бургас ще представи музикалния спектакъл „Оскарите в музиката" с участието на Милица Гладнишка и Филип Аврамов. Диригент - Левон Манукян.

***
Каварна.
От 10.00 часа в спортна зала „Олимпиада" за поредна година община Каварна ще бъде домакин на областният кръг на ученическите игри по хандбал за област Добрич.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Александър Дончев от македонския град Струмица ще покаже в изложбата си „Монос".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита изложба на класа по рисуване към читалището.

***
Кюстендил.
От 12.20 часа в сградата на Окръжна прокуратура ще бъде открита „Синя стая", след което ще се представи отчет за дейността на прокуратурата за 2017 година.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде открита изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа".

***
Монтана.
От 19.00 часа в Драматичен театър - Монтана ще се състои премиерата на "Мистерията "Дон Жуан" от Анатолий Крим, режисьор Минчо Събев.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иванка Ройдова, обвинена в поръчване убийството на 6 души, свои роднини.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Драгомир Д., обвинен в избягване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери. Делото е насрочено в разпоредително заседание.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 3 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас К., обвинен в присвояване на чужди вещи - оръжия и боеприпаси от спортен клуб-стрелбище.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени в изработка и продажба на фалшиви документи за завършено висше образование. По делото са призовани 36 свидетели.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Концертната зала министърът на културата Боил Банов ще участва в пресконференция за бъдещето на Пловдивската опера, организирана от Фондация „Дом за Пловдивската опера".

***
Пловдив.
От 11.15 часа на новото кръгово на разклона за с. Крумово на пътя Пловдив - Асеновград ще се състои брифинг за важните пътни проекти на региона. Ще участва представител на АПИ.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Концертна зала в град Пловдив фондация „Дом за Пловдивската опера" организира пресконференция по повод катастрофалното състояние на Концертна зала, провалянето на цял сезон за концерти на Държавна опера Пловдив и липсата на резултатни действия от страна на държавата за ремонтирането й.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Плевен
От 11.00 часа в сградата на ОДМВР-Плевен ще се проведе брифинг, на който ще бъде направен отчет-анализ на дейността на дирекцията. На него ще присъства и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала 2.101 на Русенския университет ще се състои премиера на филм на известния български радио журналист и телевизионен коментатор Коста Филипов.

***
Русе.
От 15.00 часа в корпус 2, зала 101, на Русенски университет „Ангел Кънчев", Русенски университет, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети" - Русе и работодатели от счетоводни къщи ще проведат съвместна инициатива под надслов „Триъгълник на успеха - път към изграждане на човешкия капитал".

***
Русе.
В СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ" волейболна игра, в която ще се включат ученици от френските паралелки, служители франкофони на Монтюпе и играчи от най-успешния, непобедим отбор от сезон 2017/2018 на волейболната Висша лига - „Дунав" по повод световната седмица на Франкофонията.

***
Русе.
От 19.00 часа в Доходно здание, ще се състои поредният вълнуващ концерт от фестивалния афиш на МФ. Мартенски музикални дни 2018.

***
Смолян/с. Търън.
В 12:30 часа в село Търън областният управител Недялко Славов и кметът на община Смолян Николай Мелемов ще се срещнат с кметовете и жителите на населените места, блокирани от свлачището край Тикале.

***
Хасково.
От 10.30 часа в Центъра за обществена подкрепа (ЦОП), който се намира на ул. „Цар Освободител" 2, ще се проведе Ден на отворените врати в социалните услуги, организиран от Община Хасково.

***
Хасково.
От 15.00 часа в Младежкия център в града ще се проведе пресконференция с участието на проф. Борислава Танева и Цанислав Петков по повод предстоящ концерт.

***
Хасково.
От 10.30 часа във фоайето на Образцово народно читалище "Заря" ще се проведе кандидатстудентска борса.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 16.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 73 години от Дравската епопея.

***
Шумен.
От 17.00 в стая 25 на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се състои проява "Какво научихме от "Рибния буквар" по повод патронния празник на училището.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.