• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 22 май

Предстоящи събития в страната за 22 май

/КРОСС/София.

От 13.00 часа Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие дискусионен форум „Новите инвестиции във ВиК инфраструктура". Очаква се да присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на София Йорданка Фандъкова, областни управители, представители на ВиК асоциации и други.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Арена ди Сердика" (ул. „Будапеща" 2) ще се проведе срещна на страните от Югоизточна Европа на тема „Ролята на почетните консули за подобряване на бизнес климата и насърчаване на културна сплотеност на Балканите". Събитието е под патроната на Българското председателство на Съвета на ЕС. Участие в него ще вземат вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на Българското европредседателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

***
София.
От 11.00 часа в параклиса "Светите Архангели" в двора на Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе панихида по повод 101 години от смъртта на полк. Борис Дрангов. Ще бъде отдадена почит пред паметта на полк. Дрангов и ще бъде поставена плоча с имената на авторите на паметника му.

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ (ул. „Врабча" 23) новоизбраното ръководство на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 8.00 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий" (ул. „Георг Вашингтон" № 47) ще се проведе награждаването на Конкурсния финал-награждаване на Национален конкурс „Възкресение Христово"-2018.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Европа" на Министерство на околната сред и водите ще бъде открит Информационен ден за „Натура 2000".

***
София.
От 9.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" ще се проведе 9-ото издание на форума за финанси, банки и имоти - „Шумът на парите 2018 година".

***
София.
От 9.30 часа в хотел „КООП" (ул. „Искър" №30) ще се проведе кръгла маса за възможностите и предизвикателствата при прилагането на мултидисциплинарен и междуведомствен подход при работата с деца, жертви на насилие.

***
София.
От 9.00 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А., Марин К. и Пейо П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Павел М., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 9.30 часа в 26 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С., обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 9.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет Съдийската колегия ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа в ОДЗ № 48 "Братя грим" ( ул. „Марин Дачев Христов" 5, кв. „Фондови жилища") ще бъде тържествено открита мулти-сензорна стая. Специален гост ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 10.00 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Майдън С., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов" /НПМГ/ във връзка с предстоящият юбилеен концерт - спектакъл „50 години Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов", който ще се проведе на 14 юни в зала 1 на НДК. Концертът е под патронажа на Красимир Вълчев - министър на образованието и науката на Република България, и се осъществява в партньорство със Столичната община и кампанията „Успели българи дават личен пример".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа" на парк-хотел „Москва" ще бъде открита конференция „България в общата европейска отбрана".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси в залата на ет. 5 (ж.к. "Овча купел", ул. "Гусла" № 1) ще се проведе научно-практическа конференция на тема: „Актуални проблеми на инфекциите с вируса на хепатит Е при хора и животни".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за състоянието на достъпа до информация в България 2017 г.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще Комисията по земеделието и храните ще изслуша министъра по земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ в залата на ет. 11 Институтът за синдикални и социални изследвания (ИССИ) на КНСБ ще представи последните си данни за потребителските цени и издръжка на живот в България. В представянето ще участват директорът на института Любен Томев и експертът Виолета Иванова.

***
София.
От 11.00 часа в големия салон на БАН ще се проведе форум и изложба на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН по повод Международния ден на биологичното разнообразие.

***
София.
От 11.00 часа в Sofia Event Center (Paradise Mall) ще се проведе събитие, свързано с 23-годишнината от историята на първия GSM оператор в страната.

***
София.
От 11.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Х., обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в залата на 172 детска градина „София" в „Надежда" 1 кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на представяне на пилотен проект „Общуваме с надежда и доверие за развитие на детските градини".

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" на тържествена церемония проф. Герхард Паулус ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза" на университета.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана Мая Манолова ще обсъди проблемите на подсъдими сънародници в Гърция, с чиито автомобили са превозвани мигранти.

***
София.
От 14.00 часа в централната сграда на УАСГ (зала 211) ще се проведе финалната защита и журиране на проектите разработени в рамките на първата творческа работилница на тема - изграждане на бъдеща зала на музикални изкуства.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на разширение на сградата на Първа английска гимназия и 112 Основно училище.

***
София.
От 13.00 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в 20 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 13.00 часа в Sopharma Business Towers ще бъде открита конференция "Създаване и управление на съдържание: Дигиталната еволюция на комуникациите".

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Г., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа до 16.30 часа в Представителството на Европейската комисия в София (ул. "Раковски" 124) ще се проведе международен семинар „Хибридни войни и дезинформация - новите (стари) заплахи за Европа".

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА телевизионният водещ Слави Трифонов и родителите на деца с увреждания от "Конфедерация за защита правата на децата", които не бяха допуснати в Парламента ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 14.00 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Лазар Л., обвинен в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София (ул. "Леге" №10, етаж 1) народният представител от „БСП за България" Румен Георгиев и общинският съветник Николай Николов ще проведат приемна за граждани.

***
София.
От 18.00 часа в Greenwich Book Center ще се проведе премиерата на книгата „Внезапно сбогуване" от Ангел Г. Ангелов.

***
София.
От 18.00 часа пред сградата на Министерски съвет ПП АБВ организира митинг в подкрепа на енергийните проекти АЕЦ „Белене" и „Южен поток".

***
София.
От 18.00 часа пред Синодалната палата ще се проведе нов протест срещу решенията на Св. Синод на БПЦ, взети на заседанието на Синода на 14 май.

***
София.
От 18.30 часа в хотел „Интерконтинентал" (пл. Народно събрание 4) ще бъде представена третата книга на Николай Василев - „Кариера или не? 10 фактора за успешно начало на кариерата".

***
София.
От 18.30 часа пред Министерски съвет Демократична България организира протест срещу рестарта на проекта АЕЦ „Белене".

***
София.
От 19.00 часа в Музея за история на София ще стартира проектът на Фондация „Прочети София" „Скритите букви" - новите места за четене в града.

***
София.
От 19.30 часа в „Червената къща" ще бъдат представени три късометражни филма на тема „престъпление без наказание".

***
София.
От 20.00 часа в зала „Арена Армеец" ще се проведе благотворителен концерт „Ние обичаме България" 2018 в подкрепа на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Аултата на Югозападния университет „Неофит Рилски" ще се проведе Тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от Факултета по педагогика.

***
Благоевград.
От 13.30 часа до 17.00 часа в стая 410 в Община Благоевград общественият посредник доц. д-р Валентин Василев ще проведе приемен ден.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ансамбъл „Пирин" ще представи концерта „Пирине мой" по повод 85 години от рождението на проф. Кирил Стефанов.

***
Бургас
От 11.00 часа - КАРИЕРЕН ЦЕНТЪР" КЪМ ДРСЗ-БУРГАС УЛ. „ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ" № 35 А ще се проведе съвместната пресконференция на ДРСЗ - Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ - Бургас

***
Бургас
12.00 часа - БМФ „Порт Бургас" ЕАД - откриване на новия терминал за обработка на сярна киселина, разположен на територията на пристанището. Церемонията ще се състои на 22 май.

***
Бургас.
От 12.00 часа ще бъде официално открит новия терминал за обработка на сярна киселина, разположен на територията на пристанището.

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на Държавната Опера ще се проведе концерт на маргарита Хранова и Дани Милев в навечерието на 24 май.

***
Варна.
От 9.00 часа в III състав на Варненския административен съд ще се гледа първото заседание на делото срещу директора на РИОСВ-Варна.

***
Варна.
От 9.00 часа в хотел „Интернационал", Златни пясъци, ще се състои 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018", която ще се проведе под егидата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура".

***
Варна.
От 10.00 часа е зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център ще се проведе пресконференция по повод новия концертен фестивален цикъл.

***
Варна.
От 14.00 часа до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ във Варна (ул. „Георги Бенковски" №1) общинският съветник Николай Малев ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 14.00 часа в зала "Пленарна" на община Варна ще се състои тържество във връзка с честването на 50-годишния юбилей на НАОП "Николай Коперник"- Варна.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалната библиотека „П.Р. Славейков" ще бъде даден старт на Национална кампания „Селфи с книгата, която чета в момента".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе сесия на Великотърновски общински съвет за връчване на награди за 24 май.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Стъкло и конец" - рисувано стъкло, бродирани бижута и аксесоари с автори: Снежана Данева-Иванова и Мила Милчева.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Българи от старо време" - мюзикъл по едноименната повест на Любен Каравелов.


***
Свищов.
От 15.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще се проведе
връчване на годишните награди на Община Свищов за образование и култура.

***
Видин.
От 17.00 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще присъства на тържеството по повод 45-годишнината на детска градина „Зорница". То ще се състои на площадката пред паметника на Димитър Благоев (до Младежкия дом).

***
Враца.
От 10.00 часа пред Градската концертна зала ще се проведе изява на децата от детските градини под надслов „Децата на Враца рисуват".

***
Враца.
От 12.00 часа на бул. „2-ри юни" срещу Химко ще се проведе първа компа от изграждането на нов хипермаркет в града. Първата копка ще бъде направена от Калин Каменов, кмет на Враца и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг".

***
Враца/Мездра.
От 14.00 часа в исторически комплекс „Калето"-Мездра 44 деца, участвали в обучението по проект "Детско полицейско управление" в градовете Враца и Мездра, ще закрият тържествено двегодишния курс на обучение.

***
Добрич.
От 18.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се проведе празничен концерт на Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г." по повод 148 години от създаването му.

***
Перник.
От 10.00 часа пред централния храм „Св. Иван Рилски" ще се състои молебен и водосвет за здраве и благоденствие събира жителите на Перник за шеста поредна година след голямото земетресение през май 2012 г. От 11.00 часа с курбан за здраве ще бъде отбелязана и годишнината от земетресението в центъра на с. Дивотино - едно от най-пострадалите села в Пернишко.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов ще даде пресконференция за постигнатото досега при изпълнение на предизборните си ангажименти, както и предстоящите за изпълнение проекти. Ще участват и заместник-кметовете на община Червен бряг, които също се отговарят на журналистическите въпроси.

***
Пловдив.
По повод Международния ден на биоразнообтазието ще се проведе ден на Отворени врати в РИОСВ - Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на Гребна база ще се състои церемония по връчване на Знак за качество на Съвета на Европа на Младежки център-Пловдив и Младежки форум.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Санкт Петербург" ще се проведе дискусия за настоящето и бъдещето на имотния пазар и визия за развитието на Пловдив.

***
Пловдив/с. Дълбок извор.
От 10.30 часа ОИЦ-Пловдив ще посети с. Дълбок извор, община Първомай.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала 11 на 23-ти наказателен състав в Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Надежда В., Лиляна И. и Гина С., обвинени за престъпление по чл. 210, ал. 1 от НК. Трите са се представяли за "ходжи" и извършвали дейност по "гадателство" и "разваляне на магии", която рекламирали активно в интернет сайтове, блогове и телевизионни програми.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" (бл. 91) общинският съветник Иван Вичков ще проведе приемна за граждани.

***
Русе.
От 10.30 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Програма за специализирано трансгранично обучение между окръг Гюргево и Областна администрация Русе".

***
Русе.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе пресконференция на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Сдружение "Поломие" по повод планирания от 1 юни пешеходен преход на Петър Ванев по планинския преход Апалашка пътека в САЩ.

***
Смолян.
От 16.30 часа в НЧ „Кирил Маджаров-1866" - Смолян, зала „Николай Карагяуров" ще се проведе „Музикална стая" - запознаване на децата с ударни музикални инструменти.

***
Смолян.
от 17.30 часа в Художествена галерия - Смолян ще бъде открита Изложба на смолянски художници посветена на 24 май - празник на българската култура и писменост.

***
Смолян.
От 19.00 часа Фолклорен ансамбъл „Родопа" ще представи Концерт „Спомен за Атанас Димитров" в РДТ „Николай Хайтов" - Зала № 1.

***
Смолян/с. Соколовци.
От 18.30 часа в кметството на с. Соколовци общинските съветници от ГЕРБ-Смолян, Ангел Безергянов, Славка Каменова и Мариана Сивкова ще имат приемен ден за граждани.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса по проекта за 7 балнео- и СПА дестинации, която ще се проведе в залата на Община Стара Загора.

***
Хасково.
От 16.00 часа в зала „Хасково" на Община Хасково ще се проведе церемонията по награждаване на учител и ученик на годината.

***
Шумен.
От 10.30 часа в СУ „Панайот Волов" ще се проведе заключителният етап на Детското полицейско управление. От 15.30 часа на учениците от 4 „Б" клас с класен ръководител Яна Десева ще бъдат връчени грамоти за успешно участие в Детско полицейско управление.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.