• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 12 юни

Предстоящи събития в страната за 12 юни

/КРОСС/София.
От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие конференцията „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации".

***
София.
От 9.00 часа в залата на IV етаж в МОН ще бъде представен анализ на резултатите от майската изпитна сесия на държавните зрелостни изпити.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе седмичното заседание на съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Рамада" президентите на КТ „Подкрепа" и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, заедно с министър Бисер Петков, ще открият двудневно заседание на Изпълнителния комитет на IndustriALL Europe - Европейската федерация на промишлените
синдикати.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял 1" на „София Хотел Балкан" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международна конференция „Българските общности в Западните Балкани - ключов фактор в процеса на присъединяване на страните към Европейския съюз". В събитието ще участват представители на българските общности в Република Македония, Албания, Сърбия и Косово.

***
София.
От 10.00 часа в хотел Интер Континентал - София министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 5-ата годишна среща на Националния борд по туризъм.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на браншови организации в пътническия транспорт, на която ще представят аргументите си против Законопроекта за Българската автомобилна камара, внесен за разглеждане в Народното събрание, и ще информират за предстоящия протест на автобусните превозвачи на 14 юни 2018 г.

***
София.
От 10.30 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър" ще се проведе заседание на Комисия по правни въпроси.

***
София.
От 11.00 часа в Институцията на омбудсмана на Р България (ул. „Георг Вашингтон" 22) омбудсманът Мая Манолова и Сдружението за правна помощ на потребителите организират съвместно обсъждане на новите продуктови такси (екотаски) при внос на моторни превозни средства.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема Геополитическият пъзел на световната промяна" с участието на проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър" и ЮЗУ „Св. Неофит Рилски", и Симеон Николов - Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.

***
София.
От 14.30 часа в Министерство на икономката ще се състои брифинг след срещата между заместник-министърa на икономиката Александър Манолев и представител на глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор, който ще инвестира в ново производствено предприятие в Северна България.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Нона Йотова и общинският съветник Иван Таков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
Благоевград.
От 10.30 часа Административен съд - Благоевград организира Ден на отворените врати, който ще се проведе в сградата на съда, находяща се в гр. Благоевград, ул. "Тодор Александров" №47, ет.3.

***
Варна.
От 10.30 часа във Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои пресконференция на Лиса Джерард и „Мистерията на българските гласове" във връзка с „Интермецо" - съвместна програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято" и Международния театрален фестивал „Варненско лято".

***
Варна.
От 10.30 часа в зала „Варна", Община Варна, кметът Иван Портних ще посрещне международни експерти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) във връзка с кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

***
Варна.
От 15.30 часа в Юнашкия салон ще се проведе пресконференция за Варна като кандидат за Европейски град на спорта.

***
Велико Търново.
От 09.20 часа в Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново ще се проведе изнесен заседание на парламентарната комисия по отбрана.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в областната дирекция на ДФ „Земеделие" във Велико Търново ще се проведе „Ден на отворени врати".

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Общински съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще връчат трудовите договори на лицата, включени в Регионалната програма по заетост.

***
Видин.
От 10.30 часа в конферентния център на Областна администрация Видин, ще се проведе Осмата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци", на която ще присъства Огнян Ценков, кмет на Община Видин.

***
Враца./с. Бели извор.
От 11.00 часа на прелеза при село Бели извор (област Враца) ще бъде изложен автомобил, претърпял злополука при неправилно преминаване през железопътен прелез. Целта е този автомобил да предизвиква вниманието на водачите на моторни превозни средства като им показва какви могат да бъдат последствията при неспазване на правилата. Инициатива е на Национална компания „Железопътна инфраструктура" по повод Международният ден за безопасно преминаване през железопътните прелези.

***
Карлово.
От 13.30 часа в НЧ „Христо Ботев -1869" ще бъде открит Национален ученически събор, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев. От 17.00 часа ще тръгне шествие със знамена до паметника на Христо Ботев и рецитал на Ботеви стихове. От 19.30 часа ще се състои концерт с участието на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев"- гр. Кърджали и Деси Добрева.

***
Перник.
От 13.30 часа Народният представител от ГЕРБ д-р Александър Александров организира приемен ден в кметство „Изток", намиращо се на ул.„Благой Гебрев" 15.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ПП АБВ с участието на председателя на партията Румен Петков.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в CraftBar - Пловдив (ул. „Абаджийски" №15, кв. „Капана") ще се проведе пресконференция „Заедно за малкия Станислав".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Античния театър ще бъде открит фестивалът „Пловдив чете". По време на събитието ще бъдат връчени отличията „Орфеев венец"
- за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка" - за най-добро художествено оформление на книга.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Капански събор.

***
Русе.
От 11.00 часа ул. „Борисова" №87 ще се състои официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг.

***
Ямбол.
От 20.00 часа в зала „Диана" ще бъде представен концертът на Камен Донев - „Македонски песни".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.