• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 20 октомври

Предстоящи събития в страната за 20 октомври

/КРОСС/  София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще се срещне със зам.-председателя на Постоянния комитет на общо-китайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин.

***
София.
От 9.00 часа в Националния дворец на културата ще се проведе четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1". Форумът ще бъде открит от премиера Бойко Борисов. Министър-председателят ще проведе и двустранна среща със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин

***
София.
От 11.00 часа в сградата на омбудсмана Мая Манолова ще отчете 3 години на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе почистване на залите на Националния студентски дом. Ще бъдат осигурени ръкавици и чували за всички доброволци, включили се в инициативата по почистване.

***
София.
От 10.00 часа на столичния пазар „Ситняково" ще се проведе фермерски пазар, вдъхновен от есента.

***
София.
От 10.30 часа пред Войнишкия паметник с лъва при НДК ще се проведе ежегодната кампания, посветена на борбата ни с трафика на хора.

***
София.
От 11.00 до 16.00 часа в Античен комплекс „Сердика" (Ларгото между метростанция „Сердика" и Президентството) ще се проведе Ден на японските бойни изкуства и културни традиции.

***
София.
От 11.00 часа в Зала „Родопи" по време на Международното изложение Automotive Expo Sofia 2018, Българската федерация по авомобилен спорт, съвместно с домакините от Интер експо център организират Кръгла меса на тема: „Автомобилният спорт и безопасността на движение".

***
София.
От 11.00 часа стартира есенния залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол.

***
София.
От 11.00 часа в Дом-паметник „Ал. Стамболийски" НС на Отечествения съюз ще проведе Общо събрание (конгрес).

***
София.
От 11.00 часа в парк „Възраждане" по инициатива на Савина Савова, кмет на район „Възраждане"-СО, ще се проведе инициативата "Читалищата - творчество, културни ценности и традиции".

***
София.
От 19.00 часа в Зала "България" ще се проведе концерт на Софийска филхармония с известната пианистка Дора Делийска.

***
Бургас.
От 10.30 часа пред сградата на Община Бургас ще започне дефилето на Маскарадните игри, което ще преминава от Община Бургас към площад „Тройката", а в 11.00 ще започне представянето на маскарадните групи.

***
Варна.
От 10.30 часа в 1СУ "Пенчо П. Славейков" комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще бъде гост на ателие за забавно програмиране с робота Финч в 1СУ "Пенчо П. Славейков" на ул. „Стара планина" - № 11. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на програмирането, която се провежда за шеста поредна година. Уменията си пред българския еврокомисар ще покажат деца от пети клас.

***
Видин.
От 11.00 часа пред спортна зала „Фестивална" заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков ще даде старт на първия Поход за Свобода в град Видин, който се организира по повод Международния ден за борба с трафика на хора - 18 октомври.

***
Враца.
От 08.00 часа от паметника на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града /Лъвчето/ ще стартира емблематичния за града поход-събор „Речка", който се провежда за 33 пореден път.

***
Кюстендил.
От 11.30 часа с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Преосвещеният Белоградчишки епископ Поликарп ще освети нов параклис в Рила.

***
к.к. „Пампорово".
От 09.00 часа в заседателна зала на Хотел „Белвю Ски & Спа" в к.к. „Пампорово" ще се състои откриването на „Чилова академия - 2018".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международен панаир ще се състои специализирана изложба на йоркширски териери по време на финалите за Световната киноложка купа 2018.

***
Пловдив.
В 11.00 часа от пл. „Стефан Стамболов" ще тръгне „Поход на свободата" - глобалната инициатива срещу трафика на хора.

***
Сливен.
От 11.00 часа от бул. Цар Освободител № 1, пред централния вход на Община Сливен, тръгва Поход за Свободата срещу трафика на хора.

***
Смолян.
101-ви Алпийски полк - Смолян ще отбележи своя празник.

***
с. Труд.
От 13.00 часа пред кметство с. Труд, ще стартира протест за чист въздух и работещи институции.

***
Търговище.
В 10.00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов" ще се проведе VІI Национален фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване".

***
Шумен.
От 10.00 часа в на бившето летище до хиподрума ще се проведе двудневен турнир по прескачане на препятствия.

***
Шумен.
От 11.00 часа под лозунга „Не на робството", от площад „Освобождение" до входа на Градската градина, младите доброволци на БЧК-Шумен още се присъединят към Световния поход против съвременните форми на робството и дискриминацията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.