• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 16 ноември

Предстоящи събития в страната за 16 ноември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа в киносалона на Военна академия „Г.С. Раковски" президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски" по повод празника на Сухопътни войски.

***
Смядово.
От 10.45 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети СУ „Св. св. Кирил и Методий" в град Смядово.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа до 14.30 часа в район „Студентски" в жк. Дървеница, пред читалище „Възраждане", ул. „Иван Боримечката" № 6 ще бъде разположен мобилен събирателен пункт за събиране на опасни отпадъци.

***
София.
От 09.00 часа във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе научно-приложна конференция на тема: „Данъчното законодателство в България през погледа на експертите".

***
София.
От 09.00 часа в зала „София" ще се проведе десетото издание на Международния турнир „Сабята на Етрополски", който ще се проведе от 16-ти до 18-ти ноември.

***
София.
От 09.30 в Нов български университет ще бъде открита конференцията „Локус и универсум - 20 години по-късно. Фолклористиката, етнологията и антропологията в съвременния свят".

***
София.
От 09.30 часа в зала 13 на ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе дискусия „Ролята на медиите за предотвратяване на сексуалната злоупотреба с деца".

***
София.
От 09.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Пламен А. и Любка Д., на които са повдигнати обвинения за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН (ул. „15 ноември", №1) ще се проведе Петата научна сесия на Ученическия институт на Академията, която ще бъде открита от председателя акад. Юлиан Ревалски.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа председателят на Съюза на европейските федералисти в България и член на председателството на ЕП д-р Андрей Ковачев ще изнесе лекция за общата европейска външна политика и ролята на ЕС като глобален играч в рамките на международния младежки семинар
„Насърчаване на младежкото участие в изборите за Европейски парламент", която ще се проведе в Националния студентски дом.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Десислава И., Биляна П. и Петко Д., на които са повдигнати обвинения за подкуп.

***
София.
От 10.30 часа „Демократична България" ще внесе в парламента предложения за изменение в законодателството, чрез които могат да се постигнат по-ниски цени на горивата и да се осигури конкуренция в сектора.

***
София.
От 10.30 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.45 часа на бул. „Витоша" 99 ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проект на Столична община „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България".

***
София.
От 11.00 часа пред Народното събрание е насрочен протест с искане за стартиране на референдум за промяна на системата.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети 38 СУ „Васил Априлов" на ул. „Шипка" 40, което участва в инициативата на Столичната община за опазването чистотата на въздуха.

***
София.
От 11.00 часа на Терминал 1 в Клуб на авиацията на Летище „София" ще се проведе „Училище за авиация".

***
София.
От 11.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Андреан А., Благо А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Георги К., Илко П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Български лекари със световен успех в лечението на рака".

***
София.
От 13.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Иво М. и Веселин Д., на които са повдигнати обвинения за рекет.

***
София.
От 14.00 часа състав на Специализирания наказателен ден ще заседава по делото срещу Янчо Я. и Петър Г., на които са повдигнати обвинения за престъпления по служба.

***
София.
От 14.00 часа в Work & Share Coworking (ул. „Тинтява" 15-17) ще се проведе конференция „Равенството значи повече".

***
София.
От 18.00 часа в новата Галерия „Стил 2", част от веригата галерии „Стил" на Волен Сидеров, ще бъде открита изложба „Лято без край" на художника и живописец Валентин Ангелов.

***
София.
От 19.00 часа в хотел „Маринела" ще се проведе тържествената церемония по награждаването в конкурса „Дентален мениджър на годината - „Адмира".

***
София.
От 19.00 часа в в сграда „Джон Атанасов" на СофияТех Парк ще бъде открита за втора поредна година изложбата Symbiatric.

***
София.
От 19.00 часа в кино Люмиер Лидл с с премиерата на филма „Чувствам се добре" на режисьорите Беноа Делепин и Гюстав Керверн ще бъде открито Осмото издание на Френския филмов фестивал, който се провежда традиционно в рамките на Киномания.

***
София.
Между 20.00 часа и 21.00 часа фасадата сградата на НДК ще бъде осветена в цветовете на дъгата по повод Международния ден на толерантността.

***
Благоевград.
От 10.00 часа до 16.00 в района на бригадното командване ще се проведе Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Общинската зала „22-ри септември" ще се проведе тържествена научна сесия, на която ще бъдат представени доклади, посветени на делото и личността на митрополит Борис Неврокопски. От 17.00 часа в същата зала ще бъде открита историко-документална изложба, в която са включени снимки и документи, онагледяващи живота и дейността на Неврокопския митрополит Борис. От 18.00 часа ще бъде прожектиран филмът „Път към Голгота", чийто сценарист е Иван Николов, а режисьор - Марин Градинаров.

***
Бургас
Oт 10.30 часа пред сградата на Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас (преди известен като Помощно училище "Отец Паисий", до БСУ) зам.-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман и кметът Димитър Николов ще открият ремонтирана сграда с финансовата помощ на Правителството на САЩ.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Дом на моряка ще се състои пресконференция във връзка с обществена поръчка
за „Предоставяне на разположение на специализирани плавателни средства за извършване на услуги, свързани с участие по изпълнение на неотложни аварийно-възстановителни работи за предотвратяване, ограничаване и отстраняване на опасност, възникнала при повреда, авария или друго морско произшествие (морско спасяване) с кораби и плавателни средства с бруто тонаж над 300 БТ в акваторията на пристанищен район Бургас и териториалното море". Събитието е организирано от Булсар, Моряшки професионален съюз и Българска асоциация на морските капитани.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъде представена автобиографичната книга на Аспарух Никодимов-Паро - „Паро Никодимов - с ЦСКА в сърцето".

***
Варна.
От 09.00 до 16.00 часа Административен съд Варна ще отвори вратите си за граждани.

***
Варна.
От 10.00 часа в Grand Mall ще се състои ХІII Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев".

***
Видин.
От 12.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе кръгла маса под наслов „Безопасността на движението - споделена отговорност", с участието на инж. Цветан Асенов - заместник-кмет на Община Видин, Владимир Герасимов - началник сектор „Пътна полиция" към ОДМВР и кметовете на населените места в Общината.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа пред паметника на Петко Славейков деца от ОУ „Петко Славейков" ще отбележат 191 години от рождението на Петко Славейков с празнична програма.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Международна младежка дискусия „Младите хора и езикът на омразата онлайн", по повод Международния ден на толерантността, с участието на младежи и младежки работници от България, Естония, Полша, Португалия, Италия и Испания.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в голямата зала на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" Отделението по неонаталогия на отбелязва Световният ден на недоносените деца.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведе „От търновци за търновци" - концерт, организиран от „Ротари клуб" и Община Велико Търново.

***
Видин.
От 07.30 до 8.00 часа сутринта, доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости, заедно със служители на Районното управление на МВР и пътна полиция, ще раздават информационни материали във връзка с безопасността на движението на пешеходци и водачи на МПС. Те ще бъдат позиционирани на 3 възлови места в град Видин - в близост до СУ „Цар Симеон Велики", ОУ „Паисий Хилендарски" и ОУ „Иван Вазов".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Закупуване на уеб базирана платформа и инсталирането ѝ".

***
Враца.
От 11.00 часа кметът Калин Каменов ще провери наличната техника на Общинско предприятие „БКС - Враца", която се намира в База Механизация, на ул. „Илинден" № 6. Ще бъде дискутирана и подготовката на предприятието за предстоящия зимен сезон.

***
Враца.
От 17.00 часа в Голяма зала на Художествена галерия „Иван Фунев" при РИМ-Враца ще бъде открита изложба с непоказвани творби от фонда на Художествената галерия.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца „Шедьоврите на операта".

***
Габрово.
От 13.00 часа в Етнографския музей на открито „Етър" ще се проведе форум „Художествено образование и култура".

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа в ПГЕЕ „Л. В. Ломоносов" ще се проведе втората среща от сериите във връзка с кампанията „Бъди активен, не агресивен". Гост на събитието ще бъде Красен Трифонов, капитан на футболния отбор на „Локомотив" Горна Оряховица.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на ученици от СУ „П.Р.Славейков" по повод патронния празник на училището.

***
Добрич.
От 10.00 часа в конферентната зала на ТПП-Добрич председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ще проведе среща-дискусия с местния бизнес, областните и общински власти и медии. В срещата ще участват председателят на ТПП Добрич Лъчезар Росенов, главният секретар Герман Германов, кметът на града Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, предприемачи /фирми/ от региона, медии.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия - Добрич ще се проведе работилница за въображение - работа с деца от ОУ „Христо Смирненски".

***
Добрич.
От 16.00 часа в Дискусионната зала на комплекс „Изида" ще се проведе среща-дискусия на тема „Кадри, заетост и работна ръка. Предизвикателства пред бизнеса".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе инициативата „Да общуваме реално, а не виртуално".

***
Дупница.
От 12.00 часа в Музея в Дупница ще се проведе втората работилница по проекта за възраждане на дупнишката шевица.

***
Елена.
От 10.30 часа в заседателна зала 211 на Общината Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново ще проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)‘.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Окръжен съд ще заседава по дело за конфискуване на средства и имущество на Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и дружества.

***
Кюстендил.
От 16.30 часа на Гаров площад е обявено протестно шествие срещу високите цени на горивата и социалното неравенство.

***
Ловеч.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" ще се състои прожекция на филма „Кинчем", който се осъществява в рамките на пътуващия фестивал „Филмирай".

***
Нова Загора.
От 11.30 часа в театър „Минко Балкански" в Нова Загора ще започне концерт, посветен на Международния ден на толерантността. Ще бъдат представени словесно-музикални и танцови изпълнения на деца и ученици от детски градини и училища от Община Нова Загора. Проявата е в рамките на информационна кампания за разясняване на взаимните ползи от образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

***
Пловдив.
От 09.15 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъде открита Международна научна конференция „Право и културни ценности", организирана от Юридическия факултет на университета.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в залата на Общински съвет - Пловдив ще започне вторият ден от Международната научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции", организирана от Катедра „Теология" в ПУ „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив кметът Иван Тотев и заместник-кметът Стефан Стоянов ще обявят името на нова софтуерна компания, която стартира своя бизнес в Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Археологически комплекс „Малка раннохристиянска базилика" ще се състои
празничен концерт, с който Пловдив ще отбележи 20 години сътрудничество със Санкт Петербург.

***
Разград.
От 14.00 часа в Община Разград ще се проведе дискусионен форум „Семейството като ценност".

***
Раковски.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети Раковски. От 15.00 часа Цветан Цветанов ще участва в церемонията по откриването на разширението на МБАЛ „Раковски". Час по-късно председателят на ПГ на ГЕРБ ще се срещне с католическите свещеници от общината в читалище „Св.Св. Кирил и Методий" в кв. „Генерал Николаево" в Раковски. От 16.30 Цветан Цветанов ще се срещне с представители на птицевъдите в община Раковски, като мястото на срещата отново ще бъде читалище „Св. Св. Кирил и Методий". От 17.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разговаря с членове и симпатизанти на ГЕРБ-Раковски. Срещата ще бъде в читалище „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Сливен.
От 09.30 до 13.00 часа Центърът за подготовка на специалисти - Сливен обявява „Ден на отворени врати" по случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември.

***
Сливен.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" - Сливен ще бъде представена книгата на Мирела Иванова „Седем. Стихотворения с Биографии".

***
Смолян.
От 10.00 часа представители на ВМРО - Българско национално движение ще се съберат пред съда в град Смолян в знак на съпричастност към съдебния състав, който ще гледа дело за насаждане на етническа омраза и радикален ислям.

***
Стара Загора.
От от 11.30 часа площада пред Стадион „Берое" ще се съберат желаещи да се включат в акцията на Областен информационен център - Стара Загора и Държавно горско стопанство Стара Загора по залесяване в града като част от Европейската седмица на гората.

***
Хасково.
От 12.00 часа във фоайето на Областната администрация ще бъдат представени 60 фотографии на Краси Грозева и десетки фотоси на членовете на Клуб по фотография с ръководител Славян Костов.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 309 на Корпус 1 на Университета със среща-дискусия с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ще започне Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще се проведе лекция, посветена на 1300 години от победата на Тервел над арабите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.