• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития на 8 май

Предстоящи събития на 8 май

/КРОСС/ София.
В 20.30 часа в „София хотел Балкан" президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Встъпителните приветствия са открити за медии.

***
София.
В 19.00 часа в Гранд хотел София председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на официалната церемония по връчване на наградите „Юрист на Годината".

***
София.
От 11.30 часа вицепремиерът Томислав Дончев ще участва в церемония по откриването на фотографска изложба в Народното събрание, посветена на българо-швейцарското сътрудничество.

***
София.
От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе седмичното си заседание.

***
София.
От 11.30 часа в 51 СУ „Елисавета Багряна" (ул. „Софийски герой" 28, ж.к. „Хиподрума") министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът София Йорданка Фандъкова ще наградят участниците в олимпиада по безопасност на движението по пътищата безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс".

***
София.
От 12.00 часа в клуб - ресторант „Пушкин" (ул. Раковски 92) ще се проведе пресконференция за
спасителната роля на Българската армия в заключителната фаза на Втората световна война. В събитието ще участват председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов, ген. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски".

***
София.
От 13.00 часа в Мултидисциплинарното пространство ДНК в Националния дворец на културата
Българският червен кръст организира второ издание на „Училище за хуманност" по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

***
София.
В 13.30 часа в МОН (ет.5, Ротонда) ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия фестивал Webit. Участие ще вземат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и организаторите на фестивала.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои представяне на проявите за отбелязване на 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, и провеждане на шествие „Безсмъртен полк -България".

***
София.
От 14.00 до 16.30 часа в зала "Рубин" в хотел "Рамада" ще се проведе Кръгла маса на тема
„Инвестициите в здравни грижи спасяват човешки живот" по повод Международния ден на акушерките - 5-ти май, Международния ден на професионалистите по здравни грижи - 12-ти май и участието на БАПЗГ в кампанията „Nursing now" на Световната здравна организация (WHO) и Международния съвет на сестрите (ICN).

***
София.
От 15.00 часа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски" ще се проведе публично събитие с тематична насоченост: „Научно-медицински и диагностични приложения на резултатите от разработката".

***
София.
От 15.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка с Националната кампания за профилактика на рака на кожата „Евромеланома 2019".

***
Бургас.
От 10.00 часа на пл. „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои концерт на Представителния духов
оркестър на Военноморските сили от Варна. В 10.15 започва военен ритуал, по време на който ще бъде посрещнато знамето на 24-ти пехотен Черноморски полк. След церемонията представителните военни части ще се отправят с тържествен марш към Паметника на загиналите във войните воини от 24-ти Черноморски полк.

***
Бургас
От 11.15 часа от Щаба на 24-ти пехотен Черноморски полк до параклиса на „Св. Георги Победоносец",построен в памет на героите от 24-ти пехотен Черноморски полк - с млдежкия гвардейски духов оркестър от Бургас, продължава шествието. От 11.30 часа пред параклиса „Св. Георги Победоносец" ще бъде отслужен молебен и положени цветя.

***
Бургас
От 11.30 часа в конферентната зала на хотел „Бургас" ще се проведе празнична церемония по случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала 5 на общината ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в двора на ДГ №8 "Вечерница" ще бъде направена първа копка по проекта „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград".

***
Варна.

***
Видин.
От 14.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще приеме посланиците на Финландия и на Швеция в България - Н.Пр. Пайви Блинникка и Н.Пр. Луиз Бергхолм.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в сградата на Областен съвет на БЧК - Пловдив , ул. „Стойчо Мушанов" № 48 ще бъдат връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Пловдив и областта.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Малка конферентна зала на ГДК "Борис Христов" ще се проведе пресконференция по повод предстоящото четвърто издание на Дефиле "Вино и гурме" 2019г.

***
Русе.
От 10.00 часа на ГКПП "Дунав мост" румънските власти ще предадат на българските съдебни органи шестимата задържани в Румъния обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за телефонни измами.

***
Шумен.
От 9.30 до 16.30 часа в залата на Военен клуб - Шумен Регионалното управление на образованието стартира информационната кампания за представяне на утвърдения държавен план-прием в училищата от областта.

***
София.
От 10.00 часа Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев ще се срещне с граждани на пазар "Красно село".

***
София.
В 11.00 часа в зала "Сердика" на Гранд хотел "София" лидерът на БСП Корнелия Нинова и представители на ръководството на партията ще подпишат споразумение за взаимодействие и подкрепа за европейските избори с 12 политически и граждански организации.

***
София.
От 12.00 часа Андрей Ковачев от ГЕРБ ще се срещне с граждани на открита приемна на бул. "Витоша" и ул. "Патриарх Евтимий" в район "Триадица".

***
София.
От 12.00 часа кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова ще се срещне с граждани на пазара в жк. "Младост".

***
София.
От 16.00 часа в читалище "Св. св. Кирил и Методий" кандидатът за евродепутат Емил Радев ще участва в инициатива за дарение на книги в 8 училища и 8 детски градини от СО район "Красна поляна".

***
София.
От 15.00 часа Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще посетят стъкларски завод в район "Сердика". Покъсно Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще присъстват на празник на район "Люлин". Той ще се състоиот 17.00 часа на сцена до ресторант "Бъфало".

***
София.
От 18.00 часа в парк „Герена" Лиляна Павлова ще присъства на празничен концерт по случай Деня на Европа в район "Подуяне".

***
София.
От 18.30 часа в ОКИ "Искър" Андрей Ковачев ще вземе участие в среща на народния представител Валентин Радев на тема: "Разговор за храбростта и професионализма на българските воини и бъдещето им като част от НАТО и ЕС" с военно патриотични организации, офицери от резерва и граждани на район "Искър".

***
Враца.
От 18.00 часа в голямата зала на Драматично-куклен театър ГЕРБ и СДС ще представят във Враца листата си за европейските избори.

***
Добрич.
От 12.00 часа в областния съвет на БСП в Добрич Момчил Неков ще даде пресконференция. В 14.00 часа в областния съвет Неков ще се срещне с младежи.

***
Казанлък.
От 14.00 часа „Коалиция за България" ще дари книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на Европейските дипломати". Дарението ще се състои на къщичките за книги в градската градина. На събитието ще присъстват: Георги Първанов - президент на Р България (2002-2012), проф. Дуранкев - водач на листата на КБ, Румен Петков - председател на КБ, Камелия Стаматова - кандидат за евродепутат, както и други кандидати на листата и коалиционни партньори.

***
Сандански.
От 17.00 часа проф. Румен Гечев ще се срещне с граждани на централната улица в града. В 18.00 часа в залата на общината в града той ще се срещне с обществеността

***
Симитли.
От 13.00 часа в Народно читалище "Климент Охридски 1922" в Симитли проф. Румен Гечев ще се срещне обществеността.

***
Сливен.
От 10.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите Мария Габриел ще се включи в
официалната церемония по откриване на XXI Националния фестивал на детската книга, която ще се проведе във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров". В 11.00 часа Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Камен Костов ще проведат среща с представители на IT сектора. Ще се обсъждат въпроси, свързани с дигиталната епоха и политиките на ЕС. Срещата ще се проведе в конферентната зала на хотел „Централ".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Николай Диков ще
разговарят със старозагорски строителни фирми. Срещата ще се поведе в СУ „Иван Вазов".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с представители на КНСБ на миньорите в хотел „Верея". В 12.00 часа таксиметрови шофьори ще се срещнат с кандидатите за евродепутати на паркинга на стадион „Берое", за да представят проблемите на своя бранш пред тях. В 14.00 часа Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с представители на IT сектора.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в х-л "Верея" в Стара Загора Иво Христов ще даде брифинг за представители на медиите. В 18.00 часа в Зала 1 на х-л "Верея" той ще се срещне с обществеността.

***
Струмяни/с. Микрево.
От 15.30 часа в клуба на БСП с. Микрево, общ. Струмяни, проф. Румен Гечев ще се срещне с жители.

***
Тутракан.
От 14.00 часа в сградата на общинския съвет в гр. Тутракан водачът на листата на левицата Елена Йончева ще се срещне с работодатели. В 17.15 часа в Арехологическия резерват тя ще срещне с проф. Георги Атанасов. В 18.00 часа в Дунавски парк в града тя ще участва в митинг-концерт.

***
Търговище.
От 11.00 часа в центъра на гр. Антоново Деница Златева и Цветелина Пенкова ще се срещнат с граждани. В 14.00 часа в с. Садина, общ. Попово, те ще се срещнат с жители. В 17.00 часа на Братската могила в центъра на Търговище Златева и Пенкова ще поднесат венци и ще вземат участие в шествие. В 18.00 часа в клуб "Дръзновение" в квартал "Запад" в гр. Търговище те се срещнат с граждани.

***
Шабла.
От 18.00 часа в Залата на запасните офицери в Шабла д-р Десислав Тасков ще се срещне с граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.