• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Х., Красимир Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милан Ц., Полина Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото, образувано по молба на Петър М. за изменение на мярката му за неотклонение.

***
София.
От 10.00 часа в салона на Учебен драматичен театър НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", ще се състои официалната церемония по дипломирането на „Випуск 2017".

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предложения за наукометрични критерии в областта на обществените и хуманитарните науки.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София ще се проведе заключителна конференция по проект „Мониторинг и информационна система за Черно море".

***
София.
От 11.00 часа в централното фоайе на НДК ще бъде открито тазгодишното издание на Пролетния панаир на книгата.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на Българската академия на науките ще се проведе тържествено събрание по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На събитието ще присъства председателя на Народното събрание Димитър Главчев. В Централното фоайе на БАН ще бъде представена и изложба „Книжовно-документалното наследство на Централна библиотека на БАН".

***
София.
От 11.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван С., Янко К. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортна инфраструктура Евгени Крусев ще провери ремонта на тротоара на ул. „Цар Петър". Събитието ще се проведе на ул. „Цар Петър" в участъка между ул. „Шандьор Петьофи" и бул. „Ген Скобелев".

***
София.
От 13.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър В., Георги С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще се отворят ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за строителството на обхода на Ахелой - път І-9 Слънчев бряг - Бургас.

***
София.
От 16.00 часа Националният литературен музей и филмотечно кино „Одеон" организират безплатна прожекция на филма „Ян Бибиян" по творбата на Елин Пелин. На прожекцията е поканен синът на писателя - Боян Иванов, който да се срещне с малките зрители, а екипът на музея ще разкаже за предстоящото обновяване на експозицията в дома на твореца в село Байлово по случай 140 години от рождението му.

***
София.
От 16.30 часа в Столична библиотека, зала „София" ще се открие изложба живопис „Просвета" на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация" от Националната художествена академия, посветена на 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
София
От 17.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъдат показани 20 филма на дипломанти и на ученици от Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров - Нов български университет.

***
София.
От 18.00 часа в ресторант „Лаура" на Националния дворец на културата по инициатива на Калоян Паргов, Софийският градски съвет на БСП организира традиционната среща - разговор на чаша вино с дейци на културата, науката, образованието, медиите и читалищното дело.

***
София.
От 18.00 часа Стефан Марков, общински съветник от ДБГ от Реформаторския блок в Столичния общински съвет ще се срещне с жителите на район „Витоша" в сградата на районната администрация.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Ножчето на професора" от Тадеуш Ружевич.
***
София.
От 18.00 часа в Музея за християнско изкуство в криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски" ще бъде представена изложбата на Румен Манов „Небесни закрилници на дома".

***
София.
От 18.00 часа в конферентната зла на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе среща с проф. д-р Едуард (Ед) Гафни, професор по право в Университета Валпараисо (Индиана, САЩ).

***
София.
От 18.30 часа в зала „Проф. Асен Златаров" (ул. „Г. С. Раковски" 108) официално ще бъде представено новото Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения" (МИР) в София.

***
София.
От 19.00 часа в Сити Марк Арт Център журналистът Кин Стоянов ще връчи за първи път отличието за епиграма „Крилатия козел". Наградата е в памет на големия български сатирик Радой Ралин.

***
София.
От 19.00 часа с концерт на Елена Башкирова в зала „България" ще бъде открито 48-мо издание на Музикалния фестивал "Софийски музикални седмици".

***
Благоевград.
От 18.30 часа от Съдебната палата в града до зала „Пейо Яворов" ще тръгне почетно шествие на знамената. Ор 19.00 часа кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи приза „Училище на година 2017" в зала „Пейо Яворов".

***
Благоевград.
От 21.00 часа в зала „22 септември" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде прием за дейците на културата, образованието и науката.

***
Бойчиновци.
От 13.00 до 15.00 часа народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемна за граждани в общината.

***
Бургас.
От 10.00 часа в атриума на Бургаския свободен университет ще се състои тържествената церемония за връчване дипломите на Випуск 2017.

***
Бургас.
От 10.00 часа в офиса на БЧК-Бургас в к-с „Възраждане" 5 училища от град Бургас
ще получат дарение от Областната организация на БЧК-Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представен новият брой на сп. „Море".

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на ОУ „Добри Чинтулов" във Варна децата - доброволци в Детските полицейски управления на Варна и техните помощници и учители ще вземат участие в заключителното състезание на инициативата.

***
Варна.
От 11.00 часа в Първа аудитория в Ректората на Медицински университет - Варна ще се проведе тържествена церемония по случай връчване на Почетен знак със синя лента на Медицински университет - Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Мартин Байчев ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18.00 часа пред площад "Независимост" инициатива "Правосъдие за Всеки" организира граждански марш за европейско правосъдие и във Варна.

***
Варна.
От 19.00 часа в Социалната чайна на ул. „Преслав" № 53 ще бъде дадено началото на благотворителната изложба „Време за добро!", част от Седмицата на благотворителността със същото мото. В изложбата присъстват фотографии на дарители от цялата страна.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Аулата на Ректората на Великотърновския университет ще се проведе среща - разговор с писателя и почетен гражданин на Велико Търново акад. Антон Дончев.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с организацията, програмата и участниците във Фестивала на балканската скара „Велико Търново мези".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои абсолвентски концерт на Деян Цонев - студент от класа на доц.д-р Бинка Караиванова при ВТУ „Св.св.Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще се състои тържествена церемония за връчване на награда „Култура 2017" и награда „Св.Патриарх Евтимий".

***
Велико Търново./ с. Дебелец.
От 19.00 часа в Читалище „Съгласие" ще бъдат отбелязани 130 години от основаването на читалището.

***
Видин.
От 09.00 часа в заседателната зала в сградата на община Видин кметът Огнян Ценков и Вера Петканчин - директор „Оперативни дейности" на Джуниър Ачийвмънт България ще подишат Споразумение за осъществяване на дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

***
Видин.
От 10.00 часа в двора на ГПЧЕ „Йордан Радичков" ще се проведе церемония по тържественото връчване на наградите на изявени учители и ученици по повод 24 май- Деня на славянската писменост и култура.

***
Видин.
От 10.00 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще стартира инициативата „Световно кафене".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти за обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор), във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Враца".

***
Враца.
От 13.30 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се състои церемонията по връчване на грамоти и награди на номинираните ученици за най-добър ученик на 2016/2017 г.

***
Добрич.
От 16.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова" Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев" ще изпрати абитуриенти.

***
Добрич.
От 18.00 часа в зала „Добрич" Основно училище „Хан Аспарух" ще чества 25 години от създаването си.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще се състои празничен концерт по повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

***
Пловдив.
От 14.00/ 18.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои церемонията по връчването на Наградите „Пловдив".

***
Свищов.
От 15.30 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе среща на културни и просветни дейци по случай Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Ще бъдат връчени и годишните награди.

***
Сливен.
От 10.00 часа в в зала „Май" на Община Сливен ще бъде открита Панорама на образованието - 2017.

***
Сливен.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация Сливен омбудсманът Мая Манолова ще свика работна среща, на която да се набележат мерки за извеждане на децата от интерната в с. Драгоданово и останалите пет социално-педагогическите интернати /СПИ/ и възпитателни училища - интернати /ВУИ/ у нас.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала „Сливен", ще се състои тържествена вечер за връчване наградата „Аргира Жечкова" и на почетни отличия и грамоти на дейци на образованието и културата от Община Сливен в чест на празника на българската просвета и култура.

***
Сливен.
От 20.00 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър", ще се състои концерт на дует „Ритон".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионалния исторически музей - Лапидариум ще се проведе тържествена церемония за връчване на наградите „ Стара Загора" и „Млада Загора" за 2017 година.

***
Съединение.
От 11.00 часа с тържествен водосвет ще бъде открита преустроената противопожарна служба в град Съединение.

***
Чирпан.
От 10.00 до 12.00 часа народният представите от ПП ГЕРБ Емил Христов организира приемен ден в офиса на партията на ул. „П.К. Яворов" № 7.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.