• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Триадица" на Гранд Хотел София, ще се проведе годишното заседание на Националния съвет по туризъм. В заседанието ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов и представители на бранша.

***
София.
От 09.00 до 14.00 часа, на площад пред зала „Света София" - бивш Партиен дом, служителите на дружеството „ЕМКО" ООД ще продължат с протестните действия.

***
София.
От 09.00 часа в София Тех парк ще се състои Първа международна научна конференция на тема: „От европейска към национална здравна политика". На тържествена церемония след официалното откриване на форума министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде отличен с почетен знак на Факултета по обществено здраве за особен принос за развитието и утвърждаването на общественото здраве на Република България.

***
Пловдив.
От 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде гост на официалното откриване на Университетски информационно-административен център към Медицински университет - Пловдив.

***
София.
От 08.30 часа в Параклис „Светите архангели" във Военната академия „Георги С. Раковски" ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на Раковски. От 09.00 часа пред паметника на Георги С. Раковски ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя. От 14.00 часа с Ден на отворените врати Военна академия „Г. С. Раковски" ще отбележи тържествено 150-ата годишнина от смъртта на своя патрон и идеолог на Българското националноосвободително движение. От 18.00 часа в зала „Тържествена" на академията ще бъде открита вечер, посветена на живота и делото на Георги Раковски.

***
София.
От 08.30 до 11.00 часа в 127 кабинет в Университетска специализирана болница за активно лечение (УСБАЛ) по онкология ще се провеждат безплатни мамологични, част от информационната и профилактична кампания за борба с рака на гърдата, инициирана от Първа САГБАЛ „Света София".

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери С., Севделин П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) на тема: „Защо АБТТА поиска оставката на министъра на туризма".

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиан М., Ангел П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Антон С., Генчо Р. и Добрин С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Б., Денис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу срещу Кръстин Кацаров (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК).

***
София.
От 11.00 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко" № 6 ще бъде пуснато в употреба специално пощенско-филателно издание по повод двадесет годишнината от създаването на българския регулаторен орган в областта на далекосъобщенията, чийто правоприемник е Комисия за регулиране на съобщенията. На събитието ще присъстват представители на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, председателят на КРС - д-р Веселин Божков, представителите на „Български пощи" и други.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Европа" на Конгресен център „Глобус" ще бъде открита Международна конференция „Жизненото равнище в центъра на вниманието на синдикатите", организирана от КНСБ и фондация „Фридрих Еберт".

***
София.
От 11.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Д., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П., като ще разгледа молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за предстоящото издание на „Автосалон София 2017".

***
София.
От 11.30 часа е насрочено съдебно заседание по молба за изменение на мярка от Йоан М., обвинен за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в централно фоайе на Военномедицинска академия ще бъде отбелязана Европейската седмица на донорството.

***
София.
От 13.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

***
София.
От 14.00 часа Демократи за Силна България ще дадт пресконференция в централата си на бул. " Витоша" 8 ( входът е откъм ул. Кърниградска ).

***
София.
От 18.00 часа в кинозалата на НАТФИЗ, проф. д.н. Любомир Халачев ще представи книгата си „Изкуството да бъдеш продуцент".

***
София.
От 18.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои тържествено
откриване на изложба „#SPUTNIK60", посветена на 60-та годишнина на
изстрелване в космоса на първи изкуствен спутник на Земята.

***
София.
От 18.00 часа в Многофункционалната зала на Институт „Конфуций" ще се проведе първата от поредица открити лекции в рамките на Седмицата на Институт „Конфуций".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" Кейгъл ще говори за ролята на политическата карикатура в американските медии и за свободата на словото и печата.

***
София.
От 19.00 часа Софийската филхармония ще отбележи 80-тия рожден ден на зала „България" с празничен концерт.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" ще се проведе спортен ден по повод световния ден на психичното здраве.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 101 на Общинска администрация Благоевград ще бъдат отворени офертите в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, за 15 обособени позиции във връзка с реализацията на проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Георги Баев" в КЦ „Морско казино" ще бъде представена изложбата „Съкровища из личните архиви. Дарители на Държавен архив - Бургас 2012 - 2017 г.", посветена на 65-ата годишнина от създаването на архива в Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои поетичната премиера на стихосбирката „Оценяване на видовете" с автор Живка Иванова.

***
Бяла Слатина.
От 10.00 до 19.00 часа народният представител от ГЕРБ-Враца Красен Кръстев ще проведе приемен ден в офиса на партията в града, който се намира на ул. ,,Климент Охридски".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа народният представител от ГЕРБ д-р Руслан Тошев ще има приемен ден за граждани в клуба на ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Културния център на НВУ „Васил Левски" ще бъде открита новата академична година.

***
Видин.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Дунавска" №1.

***
Видин.
От 11.00 часа във фоайето на Младежки дом Видин, пред залата на Ансамбъл „Дунав" ще се състои поклонението пред композитора Генчо Генчев.

***
Враца.
От 13.00 часа в пресклуб на БТА - Враца ще се проведе Национална пресконференция на тема: „Кризата в сектор здравеопазване и фалита на държавните болници".

***
Добрич.
От 12.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен проектът „Кралят на музикалните инструменти", финансиран от бюджета на Община Добрич, по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, 2017 г.

***
Добрич.
В централното фоайе на Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба на библиотечни документи за историята на пощите, история на Световния ден по света, България и Добрич по повод Световния ден на пощите.

***
Мездра.
От 11.00 часа пред сградата на Общината ще се състои церемония по първа копка по проекта за енергийно обновление на сградата на общинската администрация.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия ще оглави съборна архиерейска света Литургия в катедралата „Успение Богородично" в деня, в който Светата Православна Църква чества паметта на свети апостол Яков Алфеев.

***
Пазарджик.
От 08.30 часа, пред сграда на Общината в Пазарджик, ще се проведе мирен протест на родители на ученици от ОУ „Христо Ботев", които ще изразят несъгласието си с преместването на децата в ОУ „Христо Смирненски" заради ремонт на учебното заведение.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени в съставяне на неистински официални документи -дипломи за средно образование, свидетелства за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала № 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Димитър Ц. и Олег А. Срещу Олег А. е повдигнато обвинение в това, че като оператор на строителна машина, при независимо съпричиняване с Димитър Ц., технически ръководител, е причинил смъртта на А. С. поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Салих А., обвинен в това, че е предоставил моторно превозно средство на неправоспособния водач К. К. и по непредпазливост е причинил смъртта му с това си действие.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Донка П., обвинена в извършване на умишлено убийство по особено мъчителен начин.

***
Пловдив.
От 9.15 часа в зала 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Николай Н., обвинен в присвояване на чужди пари в размер на 10 190 лв., поверени му да ги пази и управлява в качеството му на касиер.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се състои пресконференция във връзка със започващото в Многофункционалната зала "Колодрума" Световно първенство по борба за ветерани.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 5 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Страхил С. , обвинен в кражба и сексуално насилие.

***
Русе.
От 17.30 часа в Дом Канети ще бъде открита изложбата на полска детска илюстрация „Фауна, Флора и Пирати".

***
Симитли.
От 17.30 часа в Народно читалище „Св. Климент Охридски" ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет Симитли по повод навършването на 105 години от Балканската война и Освобождението на Симитли от турско робство.

***
Симитли.
От 18.00 часа пред паметника „100 години свобода" на централния площад в града ще бъдат положени венци и цветя на признателност към загиналите за свободата на Симитли.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала №2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод Националната среща на тема „Дни на училищната психология".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 204 на Община Стара Загора новоизбраният обществен посредник на Стара Загора Надежда Чакърова - Николова ще встъпи официално в длъжност.

***
Стара Загора.
От 11.00 до 13.00 часа народният представител на ПП ГЕРБ Емил Христов ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията: бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои концерт на клавирното дуо Андрей Андреев и Георги Белчев.

***
Тетевен.
От 18.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Тетевен сдружение "Future Leeway Movies" ще прожектира селекция от студентски филми. Събитието е част от благотворителната кампания „Нека да помогнем на едно българско семейство".

***
Шумен.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с участието на проф. Анелия Клисарова - председател на П.К по образование в 44-то Народно събрание и народния представител от БСП в област Шумен - Иван Иванов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.