• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящо в страната на 8 ноември 2017

Предстоящо в страната на 8 ноември 2017

/КРОСС/ ***
София.
От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков" 2, президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 26-та българска Антарктическа експедиция.

***
София.
В зала 1 на Националния дворец на културата, президентът Румен Радев ще участва в церемонията по повод отбелязването на 100-годишнината от създаването на Медицинския факултет и Медицинския университет в София.

***
София.
В 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
В 13.30 часа ще започне заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
В 09.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Е. Милев, Л. Лазаров, Е. Павлов и М. Димитров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Илиев, Г. Николчев, Г. Аврамов и А. Емин за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Бояджиев, Х. Петров, Ц. Колев, П. Александров, К. Димитров и Б. Лашков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Ганчев, Д. Ганчев, Е. Станоева, И. Талев, К. Мирчева, М. Димитров, М. Талев, Т. Симеонов, И. Лозев и К. Гроцева за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Манов, К. Добрев, С. Македонски, Б. Бонев, И. Нинов и Б. Кирилов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа в пресцентъра на БТА представители на Културно-информационния център на българското национално малцинство „Босилеград" ще участват в пресконференция, организирана от Граждански комитет „Западни покрайнини".

***
София.
В 10.00 часа в голяма конферентна зала на УНСС Синдикалната федерация на служителите в МВР ще отбележи професионалния празник на българските полицаи с научно-приложна конференция на тема „МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност". Конференцията обединява представители на академичната общност, неправителствените и браншови организации и ще зададе един нов стандарт за планиране и консултиране на реформите в МВР така, че те да отговарят както на потребностите на гражданите, така и на очакванията на служителите.

***
София.
В 10.30 часа в сградата на „Майчин дом" Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология „Акад. Ив. Пенчев" организира пресконференция по повод откриването на първия у нас сайт за метаболитен синдром www.metaboliten-sindrom.bg.

***
София.
От 10.30 до 18.30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите се организира Фермерски фестивал „От нашата ферма - с любов за вас", на който се представят автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуб „България" на Национален стадион „Васил Левски" ще се проведе пресконференция по повод спечелените от български състезатели исторически медали на Световното първенство по олимпийско карате в Тенерифе, Испания.

***
София.
В 11.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу В. Видолов, И. Видолова, П. Андонов, М. Великов, П. Василева, Д. Камбурова и А. Накова за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА проф. д-р и.н. Николай Овчаров, Александър Митушев - бизнесмен и доц. д-р Здравко Димитров ще дадат пресконференция за равносметката от археологическото лято край Златоград. Ще бъдат показани находките от обектите.

***
София.
В 11.30 часа в заседателната зала на МБАЛ „Св. София" ще се проведе брифинг по повод услугата, която болницата ще предлага на пациенти с увреден слух - „видео жестов превод". След брифинга ще се състои и демонстрация на услугата.

***
София.
От 12.00 часа, пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция" (бул. "Александър Малинов" № 1, вход от КПП към Американски колеж), ще се проведе церемония за отбелязване на празника на българската полиция.

***
София.
В 12.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН ще представи резултатите от проекта „Здраве, качество на живот, неравенства. Състояние, взаимни влияния, тенденции и предизвикателства (от емпирия към теория)".

***
София.
В 12.30 часа ще бъде открит нов дневен център за работа с деца с аутизъм и
специални образователни потребности в сградата на Частна целодневна
детска градина „Херман Хесе".

***
София.
В 13.30 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Димитров за изнудване.

***
София.
В 14.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Събев, М. Петков, Д. Георгакев и П. Иванов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.30 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" Държавната агенция за закрила на детето и висшето учебно заведение организират Научно-практическа конференция „Децата и медиите", в която ще се включат молдовският детски омбудсман Майа Бънъреску, изпълнителният директор на фондация „Азия - Европа" посланик Карстен Варнеке, председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова и деца от Съвета на децата.

***
София.
В 15.00 часа в Резиденцията на британския посланик на бул. „Васил Левски" 36 ще се проведе трети модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета", който се организира във връзка с предстоящия Световен ден за борба с диабета - 14 ноември.

***
София.
От 17.00 часа в галерия София на Столична библиотека Столична община и Австрийското посолство организират публично представяне на проекта "Бронзовата къща" на Пламен Деянофф.

***
София.
От 17.00 до 19.00 в залата на Столична община на ул. „Париж" 1 ще се проведе заключително събитие от инициативата „Вход за граждани" на Форум гражданско участие (ФГУ), на което ще бъдат представени три проекта, стартирани в резултат на обществени дискусии по важни за общността теми в селата Бистрица, Герман и Горни Богров.

***
София.
В 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" в НДК ще бъдат обявени Победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието".

***
София.
В 18.30 часа в книжен център „Гринуич" ще бъде представена книгата „Над всичко" на Павел Вежинов.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в сградата на Ректората на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе официалната церемония по откриване на класна стая „Конфуций".

***
Бургас.
В 18.00 часа в Дома на писателите ще бъдат представена книгата „Кехлибарени зърна - миг от вечността" на Елена Гепова.

***
Варна.
В 09.00 часа Окръжния съд ще заседава по делото за смъртта на четирима работници, участвали в разрушаването на хотел „Вероника". Инцидентът стана на 8 април 2015 г.

***
Варна./с. Аврен
В 10.00 часа в ОУ „Христо Ботев" Областният информационен център - Варна ще представи книгата „Заедно за Европа", която съдържа успешни истории на хора, които са реализирали своите проекти с помощта на финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси"; кръжоци по проект „Успех" и „Твоят час" на училища от 12-те общини на областта.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на Басейнова дирекция на ул. „Александър Дякович" 33 във Варна ще се състои първото за 2017 година редовно заседание на Басейновия съвет.

***
Варна.
От 11.00 часа в района на входа на Военноморския музей ще се състои военен ритуал по полагане на венци и цветя пред кораба-музей „Дръзки" и паметника на капитан І ранг Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните действия през 1912 година.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в зала 2 на Стопански факултет на ВТУ Валери Драганов, създател на Студентите.BG, ще изнесе лекция за първата студентска платформа в България.

***
Враца./село Върбешница.
В 09.00 часа в храма „Св. архангел Михаил" митрополит Григорий ще отслужи архиерейска света литургия по повод Архангеловден.

***
Враца/с. Руска бяла.
В 12.00 часа в храма „Св. архангел Михаил" митрополит Григорий ще отслужи водосвет.

***
Враца.
В 17.00 часа малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще бъде открита изложба на живописни платна и фото-документална изложба, посветени на 140 години от Руско-турската Освободителна война.

***
Враца.
В 17.30 часа в общата читалня на РБ „Христо Ботев" ще се проведе среща разговор с Весела Тотева - автор на книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка".

***
Враца.
В 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления театър ще бъде представена постановката „Нора" от Хенрик Ибсен.

***
Добрич.
В 17.30 часа в Огледалната зала „Нели Божкова" ще бъде представена на книгата „Репетиция за живот" от Ема Георгиева.

***
Добрич.
В 19.00 часа в Драматичния театър „Йордан Йовков" ще се състои спектакъл „Гераците".

***
Монтана.
В 12.00 часа в сградата на ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов" лектори от благотворителна инициатива „Бъдители" ще гостуват на професионалната гимназия и ще говорят на тема „Предприемачество".

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по селото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Пещера.
В НЧ „Развитие" ще се състои тържествено честване на 110-годишния юбилей на СУ Св. „Климент Охридски".

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Заседателната зала на Общината се организира среща, на която ще бъде представен проекта „Пловдивският спорт - Топ 50". Инициативата е на екип от журналисти, приета и подпомогната за реализация от Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 до 12.00 часа служителите на Шесто РУ в Пловдив ще отбележат Професионалния празник на българската полиция с Ден на отворените врати, на ул. "Къпина" № 14.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив Радослава Ташкова ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А общинският съветник от ГЕРБ Георги Василев ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А общинският съветник от ГЕРБ д-р Аргир Аргиров ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5 общинският съветник от ГЕРБ Ани Лафчиева ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5 общинският съветник от ГЕРБ Емил Русинов ще се срещне с граждани.

***
Русе.
В 16.00 часа в хотел „Рига" ще бъде открита IX Национална конференция по превантивна медицина, на която ще бъде връчена и награда за лекар на годината в областта на превантивната медицина.

***
Русе.
В 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов" ще се проведе беседа на тема „От любов към животните. Не бъди безразличен".

***
Сливен./село Гавраилово.
В 10.30 часа ще се състои церемония по поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. В 13.30 часа ще се състои тържествен водосвет в църквата „Свети Архангел Михаил". От 13.30 часа Основно училище „Найден Геров" ще бъде домакин на спортен празник.

***
Сливен.
В 11.30 часа в пресцентъра на Общината ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла на Куклен театър - Сливен „Драконът" по Евгений Шварц, режисьор Бисерка Колевска.

***
Стара Загора./село Преславен.
В 10.00 часа НЧ „Димитър Наумов - 1908" ще бъде отбелязан празникът на селото.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в къщата музей „Гео Милев" Галя Маджарова ще представи книгата си „Амазонският ген на българката".

***
Стара Загора.
В 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта „Тоска" от Джакомо Пучини с диригент Владимир Бошнаков и режисьор Огнян Драганов.

***
Стара Загора.
В 19.30 часа в Кукления театър ще бъде представен спектакъл за възрастни „Жените от портокаловите градини" от Оля Стоянова.

***
Търговище.
Национален алианс за социална отговорност, съвместно с Община Търговище и представителството на НАСО за областта Търговищко дружество за психично здраве, организира форум на тема „Човешките ресурси в социалните услуги".

***
Хасково.
В 11.00 часа в закритата спортна площадка на тенис кортове „Хасково" ще започне Общинският етап от ученически игри 2017/2018 година с турнир по „Футбол".

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.