• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития на 20 април

Предстоящи събития на 20 април

/КРОСС/ София
От 10.00 часа на централния стадион на Националната спортна академия „Васил Левски" президентът Румен Радев ще открие спортен празник.

***
София
От 9 часа в зала 3 на НДК ще се проведе десетото издание на Форум за бременност и детско здраве.

***
София
От 9 часа в горублянския храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец" Мелнишкият епископ Герасим ще оглави Архиерейска Света литургия.

***
София
От 9 часа в столичния храм „Св. Успение Богородично" в кв. „Обеля", ул. „Дмитрий Лихачов" №4 омбудсманът Мая Манолова ще присъства на празничната литургия по случай Лазаровден. След края на църковната служба, пред храма националният обществен защитни ще дари пакети с храна на социално слаби и възрастни хора, събрани в акция „Купи и сподели", част от Националната кампания „Великден за всеки - дари празник за баба и дядо", която омбудсманът организира за четвърта поредна година. След 11 и 30 часа в столичния магазин „Кауфланд", ул. „Скопие" №1, в кв. „Банишора", Манолова се включва отново в събирането на хранителни продукти за възрастните, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии.

***
София
От 10.00 часа ВМРО ще регистрира в ЦИК листата си с кандидати за евродепутати за предстоящите избори.

***
София
От 10.00 часа до 17.00 часа в Технологично училище „Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет-София ще се проведе второто издание на изложението на ученически проекти ТУЕС-Фест.

***
София
От 10.00 часа в парка „Заимов" Младежкото обединение в БСП-Оборище организира инициатива под мотото „Културата не е бутиково бижу".

***
София
От 11.00 часа на терасата на галерия „Сердика" на Жеския пазар ще се състои второто издание на Sofia vini fest.

***
София
От 11.00 часа в залата на кино „Люмиер Лидл" ще се състои концерт-матине „Христос и Прометей".

***
София
От 12.00 часа в Южния парк (зад музея „Земята и хората") „БСП за България" ще представи кандидатите си за евродепутати на предстоящите европейски избори.

***
София/с. Негован
От 12.00 часа в раона на водоема до с. Негован ще се проведе третата проредна историческа възстановка „Дравска епопея 06.ІІІ. 1945".

***
От 12.30 часа в зала „Азарян" в НДК ПП ГЕРБ ще направи обобщение на гражданския диалог „Европа в нашия дом".

***
София
От 13.00 часа до 17.30 часа на бул. „Витоша" 35 ще се състои протест срещу жестокостта над животните заради идващите Великденски празници.

***
София
От 16.00 часа в Градската градина (зад площадката на бившия мавзолей) ще се проведе възстановка по повод 143 години от Априлското въстани

***
София
От 16.00 часа в Астрономическата обсерватория на Софийския университет ( в парка „Борисова градина) ще се проведе традиционният Ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет.

***
София
От 17 и 30 часа в Народно читалище „Д-р Петър Беров 1926 г." ще се проведе благотворителен концерт под надслов: „Заедно за нашите деца".

***
София
От 18.00 часа в зала „България" ще се състои четвъртото издание на Националната инициатива „България пее".

***
София
От 18.00 часа в НДК ще се състои фестивал Sofia underground.

***
София
От 19.00 часа в Централния военен клуб ще се състои концерт „Ангелски гласове - докосване до божественото".

***
София.
От 19.00 часа в зала „Арена Армеец" ще се проведе състезание по кикбокс.

***
Асеновград.
От 09.30 часа започва I част на Турнир по спортни танци „Изгряващи звезди" от 09.30 ч., пот 13.30 е II част - Предварителни кръгове. Официалната част на събитието ще започне в 18.00 ч.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в спортната зала „Асеновец" ще започне турнир „Изгряващи звезди". От 18.00 часа ще започне официалната част на събитието.

***
Асеновград.
От 10.00 ч. на площада в село Избеглии Народно читалище „Христо Ботев", ще представи възстановка на обичая лазаруване, в който лазарки пеят песни за любов, плодородие, семейно благополучие и здраве. Детски танцов състав „Избеглийче" ще представи богатството и красотата на българското хоро с танцов спектакъл.

***
Благоевград.
В 10.00 часа започва Държавно първенство по хандбал за младежи до 19 години.

***
Благоевград.
Продължава Националният ученически празник „За хляба наш".
***
Бургас.
От 09.30 часа на външното игрище в парк „Арена ОЗК" ще започне пролетен женски футболен турнир.

***
Бургас.
От 10.00 часа РИОСВ - Бургас и Образователен център „Британика" ще почистят района около Укритие за наблюдение на птици в подържан резерват „Атанасовко езеро" за Деня на Земята.

***
Бургас.
От 11.00 часа ще бъде официално открит зоопаркът в града.

***
Бургас.
От 11.30 часа на открита сцена „Охлюва" ще започне пролетен концерт на пенсионерски клубове.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска" 69 ще се състои лекция „Морските фарове от нос Емине до Ахтопол".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културния дом на нефтохимика ще се проведе Националната инициативата на Българския хоров съюз "България пее" 2019 г.

***
Бургас.
От 19.00 часа в изложбена зала на Националната художествена академия - Бургас в Магазия 1 ще се проведе Националната инициатива на Български хоров съюз "България пее".

***
Варна.
В 10.00 часа в Катедралния храм „Св. Успения Богородично" ще бъде отслужена заупокойна панихида за загиналите в Априлското въстание. След това ще започне велопоход и участници в него ще потеглят към Морската градина в посока бюст-паметника на Георги Бенковски за поднасяне на цветя и венци. Шествието ще продължи до края на Морската градина, преминавайки през „Станчова алея", през Крайбрежната алея, до крайната точка - Морска гара.

***
Варна.
От 10.00 часа в концертната зала на Младежкия дом ще се състои Официалната церемония по награждаване на лауреатите от Общинския конкурс "Възкресение Христово".

***
Варна.
От 10.00 часа в актовата зала в СУ „Гео Милев" ще се проведе Национален фестивал на клубовете по активно учителство в България. Той ще събере над 50 участници - учители от средните училища и детските градини от Варна, Велико Търново, Враца Лясковец и др.

***
Варна.
От 10.00 ч. пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина по повод отбелязването на 143 години от Априлското въстание ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат положени венци и цветя с военен ритуал. Организатор е Община Варна със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

***
Варна.
От 10.30 часа в залата на Македонски дом (ул. „Солун" №2) ще бъде представена изложбата „България 1944 - 1989 г. Забранена истина". Ще бъдат прожектирани филмите „Народен дом на терора" и „България 1944 - 1989 г. Забранена истина".

***
Варна.
От 12.00 часа в Синия салон на комплекс „Морско казино" ще се проведе Регионален форум на тема „Бизнес и инвестиции", организиран от Предприемачи ГЕРБ и Фондация„Ханс Зайдел". Форумът ще бъде открит от председателя на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова и кмета на грададомакин Иван Портних. Участие ще вземат и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, Емил Радев и Андрей Новаков.

***
Варна.
От 13.30 часа в първа наказателна зала на Варненски окръжен съд ще бъдат гледаните мерките на 5-мата задържани по обвинение за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, задържани при акция на 18 април.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в парк ''Дружба'' ще се проведат безплани тренировки на открито.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на ВИП площадката за наблюдение на спектакъла "Звук и светлина" ще се състои пресконференция за предстоящото издание на Летен фестивал "Сцена на вековете" 2019.

***
Видин.
От 15.00 часа зам.-кметът на Община Видин Венци Пасков ще награди победителите в Ралиспринт „Вида 2019 г.".

***
Враца.
От 10.00 часа пред хижа „Леденика" ще се състои пролетен спортно-туристически празник.

***
Враца.
От 11.00 часа на фестивалната сцена на централния площад ще се състои концерт по повод празника Лазаретен. От 18.00 часа в градската концертна зала ще започне гала-концерт.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа в НЧ „Пробуда-1904" в кв. Калтинец ще се проведе празник „Ой, Лазаре, Лазаре" - пресъздаване на обичая Лазаруване.

***
Горна Оряховица/с. Стрелец.
От 08.00 часа в центъра на селото ще бъде пресъздаден обичаят „Лазаровден".

***
Горна Оряховица/с. Първомайци.
От 10.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1893" ще се проведе IV Национален преглед на любителските народни хорове и групи за обработен фолклор „Ганчо Михов".

***
Горна Оряховица/с. Драганово.
От 10.00 часа в центъра на селото ще се състои 36-и пролетни дни на културата. Ще бъде възпроизведен обичаят „Лазаруване" от Детска вокална група „Палавите ноти".

***
Горна Оряховица/с. Правда.
От 10.00 часа в центъра на селото ще бъдат представени традиции и обичаи от детска фолклорна група.

***
Гоце Делчев.
От 09.00 часа в гробищен храм „Св. Лазар" Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Добрич.
От 09.00 часа в ж.к. „Рилци" ще се състои възстановка на пролетни обичаи „Пъстър Лазар, шарена Цветница".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Етнографската къща ще се състои възстановката „Пъстър Лазар".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежкия център - Добрич ще се състои VI областен фестивал за руска песен, танц и поезия „Пустъ всегда будет солнце".

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще се състои празничен концерт.

***
Добрич.
От 13.00 часа в Народно читалище „Мевляна - 2002 г.".

***
Добрич.
От 16.00 часа в концертната зала „Добрич" ще се състои кастинг „Добруджа търси таланти".

***
Каварна.
От 11.30 часа на площада пред храм „Свето успение Богородично" ще бъде отбелязан Лазаровден.

***
Каварна/с. Българево.
От 14.00 часа в пенсионерския клуб ще бъде представена четирилогията на Нидал Алгафари.

***
Каварна.
От 17.00 часа в ХГ „Христо Градечлиев" ще бъде представена четирологията на Нидал Алгафари.

***
Карлово.
От 10.30 часа, в читалището в Клисура ще се проведат Дни на възрожденската и патриотична песен „Топчето пукна".

***
Казанлък.
От 10.00 часа в парк „Розариум" ще започне записването на участниците в Детския колоездачен спортен празник.

***
с. Калипетрово/Силистра.
От 10.30 часа в Духовния център, изграден към храм "Св.ВМЧ Димитрий" ще се проведе 15-ти Лазарски събор.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе творческо предизвикателство „ИКАР".

*** Момчилград.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци пред паметника на Момчил, паметника-костница на падналите в Балканските войни и паметника на Капитан Петко войвода.

*** Монтана.
От 19.00 часа в Общинския младежки дом ще се състои рок концерт.

***
Перник/с. Люлин.
От 08.30 часа на площада в с. Люлин ще бъде пресъздаден обичаят „Лазаруване".

***
Перник.
От 09.00 часа в кв. „Бела вода" ще се състои обиколка на лазарска група в квартала за здраве.

***
Перник/с. Витановци.
От 09.00 часа в с. Витановци ще се състои обхождане на селото по повод празника Лазаровден.

***
Перник/с. Дивотино.
От 10.00 часа в с. Дивотино ще се състои обиколка на лазарската група по повод Лазаровден.

***
Перник.
От 10.00 часа в Регионалния исторически музей ще се състои семейна събота „Лазарица".

***
Перник.
От 11.00 часа в малък салон на Двореца на културата ще се състои концерт на ученици от класа по пиано с преподавател Виолина Милотинова от Обединената школа по изкуства към ОК Дворец на културата.

***
Перник.
От 12.00 часа пред Двореца на културата ще се проведе Национален фолклорен конкурс-надиграване за любителски танцови състави „Приятели чрез танца".

***
Перник.
От 12.00 часа от Минната дирекция до Двореца на културата ще се състои дефиле на традиционното фолклорно надиграване за младежки любителски групи „Приятели чрез танца".

***
Перник.
От 13.00 часа в театрален салон „Георги Русев" ще се проведе Кино в театъра.

***
Плевен.
От 09.30 часа на градския стадион ще бъдат изиграни първите мачове от 22-рото издание на „Данониада".
***
Плевен.
От 16.00 часа пресклуба на БТА ще се състои пресконференция с Румен Христов - председател на СДС, Александър Йорданов - кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ - СДС, д-р Марияна Лазарова - заместник-председател на СДС и Пепо Петков - председател на СДС - Плевен по повод вътрешната политика и за предстоящите избори.

***
Пловдив.
От 11.00 часа официално ще бъде открит велосезонът в град Пловдив. Традиционно стартът ще бъде даден от ул. "Стефка Николова" (пресечка на бул. „Марица" - юг). На пл. „Съединение" още от 10,00 часа участниците ще могат да се регистрират и да получават своите номера.

***
Поморие.
От 10.00 часа в сградата на СУ „Иван Вазов" - Поморие ще се проведе ХXVI Национално Великденско математическо състезание.

***
Ракитово.
От 11.00 часа в Образцово народно читалище „Будилник-1898″ ще се проведе Фестивал на руската култура.

***
Русе.
От 10.00 часа пред Пантеона на възрожденците ще се състои велопоход между Русе и Гюргево, посветен на Априлската епопея.

***
Русе.
От 11.00 часа в АР „Средновековен град Червен" ще бъде издигнато знамето на Червенската кула.

***
Сливен.
От 10.00 часа до 13.00 часа в сградата на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков" ще се проведе музейно-образователна
работилница „Писани яйца".
***
Сливен.
В 11.30 часа из централните улици на града ще се проведе дефиле на ретро автомобили. От 12.00 до 14.30 часа ще има изложение на площад „Хаджи Димитър".

***
Смолян/с. Широка лъка.
От 08.30 часа в храм „Св. Успение Богородично" Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи празника Лазарова събота.

***
Смолян.
От 16.30 часа в залата на бул. „България" №6 ще се проведе семинар по бойно изкуство „Карате Шотокан".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа от паркинга над болница „Тракия" ще тръгне общоградски туристически поход.

***
Стара Загора.
От 09.30 в храм „Св. Троица" ще започне св. Божествена Златоустова литургия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в залата на Младежкия дом ще се проведе XIII-тия турнир по шахмат "Тракийско конче".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Станционна градина ще бъде открита Национална изложба на каракачански кучета.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в ресторант „Тунджа" ще се състои Юбилеен гала спектакъл „40 години спортни танци в град Ямбол".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.