• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната на 24 ноември

Предстоящи събития в страната на 24 ноември

/КРОСС/ София.
От 09.30 часа в зала „Алфа" в SOFIA EVENT CENTER министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух", организиран от МОСВ.

***
София.
В 09.30 часа в Технологичното училище „Електронни системи" към Технически университет - София, министър на образованието и науката Красимир Вълчев и еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел ще открият обучението по Национална програма „Обучение за ИТ кариера".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Аулата на Биологическия факултет на Софийския университет ще бъдат представени успешни модели на кръгова икономика сферата на земеделието и хранителната индустрия.

***
София.
От 09.00 часа в зала Тържествена на УНСС ще се проведе конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС", в която ще се включат топ експерти от институциите, ангажирани с провеждането на Председателството през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа, в хотел „Бест Уестърн плюс - Бристол" - София Фондация „Международна социална служба-България" организира Национална консултативна среща на тема „Проблеми и предизвикателства в работата на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТ)".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица II" на Гранд хотел София заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в представянето на Мониторинга на образованието и обучението през 2017 г. в България в рамките на Партньорското консултиране "Приобщаващо образование за всички.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Борислав В., Петър А., Нели Д., Красимир В., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Шерго А., Теодор Д., Красимир Б., Цветомир Д. и Иво Т., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Интер Експо Център заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов ще приветства участниците в състезанието на Европейските награди по предприемачество (Европейското състезание по предприемачество).

***
София.
От 10.00 часа в „Силвър Хотел" президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема „Баланс между сигурност и гъвкавост на труда - младите хора в търсене на устойчиви решения".

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Европа" на Академията на МВР, (жк. "Младост" 4, бул. "Александър
Малинов") ще се проведе дискусия на тема: „Десет години България в ЕС и българско председателство на Съвета на ЕС. В нея ще участват Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи; Николай Марков, зам.-областен управител на Област София град и ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, ректор на Академията на МВР.

***
София.
От 11.00 часа в зала 610 на НАП ще се проведе брифинг по повод старта на пилотния проект на Европейския парламент за дигитално данъчно обучение на млади хора в Европа.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на новата сребърна възпоменателна монета на тема „150 години от построяването на моста на Колю Фичето край Бяла".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Проф.д-р Асен Златаров", сгр.А на ХТМУ, бул. „Св. Кл. Охридски" № 8, ще се проведе 9-ия национален семинар за учители по природни науки на тема: "Училището и Университетът - първите стъпала на кариерната стълбица".

***
София.
От 14.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи награди на спортния празник в 88-мо училище „Димитър Попниколов" в кв. „Овча купел".

***
София.
От 15.00 часа, в Гранд Хотел София, ще се проведе конференция на тема: „България-водеща регионална сила или бедна периферия на Европа?"

***
София.
От 16.00 до 19.00 часа в Конферентната зала на ДС на бул. "Витоша" 18 (вход откъм Кърниградска) ще се проведе Кръгла маса - дискусия на тема „Моралните основи на капитализма", организирана от Института за свободен капитализъм „Атлас" (ИСКА).

***
Благоевград
От 09.30 часа, в зала „22-ри Септември", ще се проведе сесия Общински съвет - Благоевград.

***
Благоевград.
От 13.00 часа в центъра за личностно и творческо развитие (ЦЛТР) на децата на официална церемония Дирекцията на „Национален парк „Рила" и партньорите от община Благоевград, РУО-Благоевград и ЦЛТР на децата на Благоевград ще връчат дипломи и предметни награди на победителите в ІV Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила" - познат и непознат.

***
Варна.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Областна администрация - Варна на ул. „Преслав" 26 Дирекция "Бюро по труда" - Варна организира Информационен ден за работодатели - Кръгла маса на тема: „Предизвикателствата пред местния пазар на труда - споделете опит, предайте знания".

***
Варна.
От 11.00 часа в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов" младежки информационно-консултантски център - Варна (МИКЦ Варна) организира обучение на тема: „Лидерски умения".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в НВУ „Васил Левски" ще се проведе Празник на Националния военен университет „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе Запалване на коледните светлини.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще се проведе спектакълът „Женитба" от Н. В. Гогол.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" „Театър 220" представя постановката „Грехове" по „Железният светилник" от Димитър Талев.

***
Карлово.
От 11.00 часа в залата на Община Карлово ще се проведе среща на кметове и кметски наместници с д-р Веселин Божков - Председател на Комисията за регулиране на съобщенията. След срещата (около 12.00 часа) обобщените резултати ще бъдат съобщени на пресконференция в залата на общината.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Димитър М., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управляване на лек автомобил.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в „Тракия икономическа зона" в близост до завода на „Сенсата Технолоджис" ще се състои церемония по откриването на „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Атанас К., обвинен в присвояване на чужди вещи на обща стойност 48 954.83 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе обучение на доброволци за работа в проекта „Европейска столица на културата". Обучението се организира от Фондация „Пловдив 2019".

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Диян Г., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управление на автобус.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Надежда В., Лиляна И. и Гина С., обвинени в това, че са се представяли за "ходжи" и извършвали дейност по "гадателство" и "разваляне на магии", която рекламирали активно в интернет сайтове, блогове и телевизионни програми.

***
Свищов.
От 13.00 до 14.30 часа в Зала № 1 на Община Свищов Регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация Дияна Николова организира приемна за граждани.

***
Сливен.
От 10.30 часа в зала № 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще се проведе пресконференция обхвата на проект „Твоят час" през учебната 2016/2017 година в област Сливен.

***
Смолян.
От 16.00 часа в хотел „Кипарис Алфа" ще бъде открита кръгла маса на тема: „Насилието през очите на жената".

***
Шумен.
От 11.30 часа пред зала № 9 в сградата на Окръжен съд - Шумен ще се състои откриване на изложбата на рисунки от конкурса „Съдебната палата през моите очи" и обявяване на класираните на първите места.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.