• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

"Челси" изпрати Фабрегас и започна успешно защитата на Купата на Англия

"Челси" изпрати Фабрегас и започна успешно защитата на Купата на Англия

/КРОСС/ Носителят на трофея "Челси" започна успешно защитата на Купата на Англия след победа 2:0 срещу "Нотингам форест". Двубоят на "Стамфорд бридж" беше белязан от голове и големи пропуски на Алваро Мората и сбогуване със Сеск Фабрегас.

Испанският полузащитник можеше да се разпише в последния си мач за сините, но пропусна дузпа при 0:0 през първото полувреме.

31-годишният футболист, чийто договор изтича в края на сезона, ще премине в "Монако" в близките дни. Той си тръгва от "Челси" след 198 мача, 22 гола, две титли и общо четири трофея за четири години и половина.

Фабрегас беше привлечен на "Стамфорд бридж" от "Барселона" за 33 милиона паунда. Преди това той носеше екипа на друг лондонски клуб - "Арсенал" (от 2004 до 2011 г.), като изигра 303 мача и вкара 57 гола за "артилеристите".

Мората също се превърна в главно действащо лице в мача с "Нотингам форест", който заема седмото място в Чемпиъншип.

Испанският нападател получи шанс да води атаката на "Челси", но отново изпрати мач със смесени емоции.

Мората пропиля страхотен шанс да отбележи през първото полувреме, откри резултата в началото на втората част, малко по-късно направи още един голям пропуск след това, но в 59-ата минута реши мача с второ попадение.

Силен мач изигра Калъм Хъдсън-Одой, който изработи и двата гола. В 49-ата минута 18-годишното крило направи отличен пробив отдясно и центрира пред вратарското поле за Мората, който не сгреши отблизо.

Десет минути при сходна ситуацията падна и вторият гол. Хъдсън-Одой отново се освободи отдясно и достави перфектно центриране към далечната греда за Мората, който отбеляза с глава.

Лошата новина за "Челси" днес беше контузията на Рубен Лофтъс-Чийк, който беше заменен принудително от Еден Азар в 42-ата минута.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.