• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Жител на Чипровци получил повиквателна от военните

Жител на Чипровци получил повиквателна от военните

/КРОСС/ Жител на Чипровци получил повиквателна от военните. Миналият септември Ивайло Димитров е известен от военните, че при необходимост трябва да се яви в Плевенското военно формирование.
„Аз проверих във военното окръжие по телефона и те ми казаха спокойно, това, ако стане война, трябва да се явите", разказа мъжът пред bTV.
В документа няма дата за мобилизация и Ивайло забравя за него. До вчера, когато лидерът на „Атака" Волен Сидеров обяви, че се извършва мобилизация. В парламента военният министър категорично отрече това.
„Касае се за хора, отбили военната си служба или са били в армията и ние трябва да актуализираме този списък", обясни Николай Ненчев.
Според Ивайло поне 20 души от Чипровци са получили повиквателни, но или отсъствали в момента от града, или отказвали да говорят, защото се страхуват.
Той самият е бивш кадрови военен, уволнен дисциплинарно и дори съден, според него, неоснователно. Освен това е с тежки травми след катастрофа и не смята, че трябва да се води на отчет: „Това е безумие, това е гавра с моята личност и с моето семейство, оставиха ме на улицата".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Точно така ще стане с една бъдеща "мобилизация". Няма да могат да мобилизират никого. Защо ще попитате. Отговорът е много прост. Защото никой няма да се яви във военното формирование. Ето какво е казал Ненчев: "Касае се за хора, отбили военната си служба или са били в армията и ние трябва да актуализираме този списък". А тези които не са били в армията след като тя стана кадрова, кога ще се обучат като бъдещи войници или пак старите които са карали военна служба имат опит следва да формират бъдещата мобилизационна армия. Ето защо няма да стане не може за едни закона за въоръжените сили да важи а за други да не важи. Когато държавата проведе съответната подготовка и на тези които не са били в армията тогава ще може да се формират съответните поделения. Иначе да хващат пушките Соломон Паси, Плевнелиев, и другите военнолюбци които попиляха армията мобилизационния резерв и всичко свързано с отбраната и да воюват. Празноглавци.

30.01.2015 20:41:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.