• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

България стартира участието си в новия турнир на УЕФА Лига на нациите

България стартира участието си в новия турнир на УЕФА Лига на нациите

/КРОСС/ България стартира участието си в новосъздадения от УЕФА турнир Лига на нациите. Макар и даваща изключителна възможност за участие на Евро 2020, въпросната надпревара сякаш не се приема с особен интерес у нас. За пореден път "лъвовете" на Петър Хубчев останаха в миманса, бидейки изместени от новини около грандовете Лудогоец, ЦСКА и Левски.

Задаващото се гостуване на Словения обаче може да бъде отправна точка за едно ново, по-добро "лъвско" начало. Стъпка напред към реанимирането на държавния тим и възвръщането на неговото приоритетно място в сърцата на българския запалянко.

Довечера съставът ни няма да има много общо с този от последните мачове срещу Босна и Херцеговина и Казахстан през март. Някои от играчите са контузени, други са без отбори, а трети са в слаба форма и не получиха повиквателни. Това пък ще даде шанс на тези, които хванаха окото на Хубчев от началото на сезона, да се докажат.

На вратата със сигурност ще е Пламен Илиев, а в отсъствието на Антон Недялков най-вероятно четиримата в защита ще са Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Не е изключено и Божиков да действа в центъра на отбраната вместо Чорбаджийски, а ляв бек да е Иван Горанов. Двойка вътрешни халфове ще са Георги Костадинов и Симеон Славчев, а малко пред тях ще играе Галин Иванов. Ивелин Попов ще води атаката, подкрепян по фланговете от Кирил Десподов и Тодор Неделев.

Словенците имат немалко кадрови проблеми. Големият липсващ в техния състав ще е Ян Облак. Вратарят на Атлетико Мадрид отказа повиквателната с мотива, че го мъчат болки в рамото, но това не му попречи да играе за "дюшекчиите" през уикенда. Травма остави извън сметките на селекционера Томаж Кавчич и основния халф Йосип Иличич. Домакините ще разчитат най-вече на Кевин Кампъл и Ясмин Куртич в средата на терена, както и на лявото крило Бенямин Вербич, който прави силни мачове за Динамо (Киев). Титуляр за Словения се очаква да е и бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк. Той ще действа по десния фланг на атаката, а изнесен напред ще е Тим Матавж.

Статистиката сочи, че словенците никога не са вкарвали гол на "трикольорите". Двата тима бяха в една група в квалификациите за Евро 2008, когато нашите спечелиха с 3:0 в София и с 2:0 в Целье.

Главен съдия на срещата е италианецът Давиде Маса, с помощници Филипо Мели и Алберто Тегони. Допълнителни асистент арбитри са Паоло Валери и Микеле Фабри. Четвърти рефер е Алесандро Констанцо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.