• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Принцесата на златното поколение Даша Жукова

Принцесата на златното поколение Даша Жукова

/КРОСС/ Наричат ги златното руско поколение - млади жени в средата на 30-те си години, свръхбогати, много красиви, с модерни професии и собствен бизнес. Те са част от световния хайлайф - през зимата карат ски в Колорадо с филмови звезди, а през лятото пият шампанско в кристални бутилки на Ники бийч в Сен Тропе.

Те са родени по времето на СССР, но в семейства на червени велможи. В условията на привидно равноправие техните бащи и майки са разполагали с позиции в йерархията, с власт и много пари, а перестройката им е помогнала да пораснат в бизнеса и да излязат на световната сцена. Тези млади рускини са учили в западни колежи, където са разполагали с големи банкови сметки и апартаменти на улицата на милиардерите в Лондон например, имат вкус и огромни гардероби, получават винаги най-доброто и не се женят за бедни рицари, а за богати принцове. Такава е Полина Дерипаска, бившата жена на олигарха Олег Дерипаска, дъщеря на издатели от висшия ешелон, такава е Мирослава Дума, дъщеря на депутат от Тургут, нефтения рай на Сибир. Такава е и Дария Жукова, бившата съпруга на един от най-могъщите хора в света - Роман Абрамович.

И Даша, и Полина са бивши съпруги, но не са жени, които ще се примирят с милионите, получени при развода. Те светят със собствена светлина, вървят по свой път, разгръщат енергията си в десетки проекти, печелят собствени милиони и се наслаждават на живота така, както само руските принцеси умеят. По-интересната от двете е Жукова. Коя е тя - фатална красавица, дизайнер, моделиер, колекционер, предприемач, филантроп? Защо винаги късметът е на нейна страна? Как постига с лекота неща, които за други са само невъзможна мечта?

Сянката на могъщия татко

Нейният баща е любимец на съветската власт, от онези бизнесмени, които по време на перестройката успяват добре да си изиграят картите. Основава международна компания „Интерфинанс", която инвестира главно в пристанища и транспорт, хранителна промишленост, добив на руди и недвижима собственост. След раждането на Даша родителите й се развеждат и тя заминава в САЩ, където майка й получава работа като микробиолог. В Санта Барбара, спокойно градче на Тихия океан с необятни плажове и луксозни жилищни квартали, Даша започва своето образование - в еврейско училище, разбира се, заради произхода на баща си. Нейните баба и дядо по бащина линия са доста влиятелни - дядото е писател и режисьор, бабата е редактор в киностудио. Така синът им Александър израства сред книги, филми и интелектуалци с димящи цигари и премерена дисидентска позиция. Още като студент в Московския държавен университет, където изучава източни езици и култура, Жуков се насочва решително към бизнеса. Годината е 1980 - пет години преди Горбачов да застане на кормилото на партията и да започне своята перестройка.От компютри към нефт - нещата са тръгнали стремително нагоре за Александър Жуков. И това му е помогнало да изтегли във Великобритания, където се установява през 1993 г., 16-годишната си дъщеря Дария. Тя продължава образованието си в елитни колежи, но избира - за радост на майка си - да следва натуропатия, част от алтернативната медицина. За радост на баща си обаче не се примирява със скромната кариера на лекар натуропат, а става предприемач.

Роман Абрамович

На 25 години Даша, заедно с приятелката си Кристина, основава модната марка Kova&T и само след година и половина - през 2008 - вече присъства в 80 магазина в света! Такъв размах и енергия малко млади жени притежават. Дария Жукова има и още нещо - естетски поглед, търговски нюх и... изключителна красота.
Същата тази 2008 година е най-щастливата за Даша - тя се омъжва за един от най-състоятелните мъже на планетата - Роман Абрамович, след двегодишна романтична връзка.

Запознават се в хотел „Хилтън" в Барселона, където Абрамович празнува победата на своя отбор „Челси" над „Барса". Даша е там с баща си, огромен фен на футбола. Роман, както Даша, също е евреин по произход и душа, въпреки че няма нейния късмет - остава пълен сирак още като дете и е отгледан от чичо си в Коми. По-възрастен е от нея с 14 години. Връзката им започва още по време на брака на милиардера с бившата стюардеса Ирина, която му ражда 4 деца. Още едно дете той има от първата си съпруга, за която се жени едва 21-годишен. Тази първа съпруга Олга всъщност е и първият човек, инвестирал в Абрамович - тя му е дала зестрата си, с която Роман започва бизнес с... детски кукли. А Дария Жукова е любовница на прочутия тенисист Марат Сафин, когато среща своя бъдещ мъж.Известна е сагата с развода на Абрамович с Ирина, който му струва 155 млн. британски лири - един от най-скъпите разводи на всички времена. Но това не изважда от релси руския олигарх - той харчи два пъти повече за благотворителност например. Момчето, израсло сред дървосекачи и работници в нефтени рафинерии, сега е бизнесмен, инвестирал в нефтодобива, собственик на футболния клуб „Челси" и най-вече на мултинационална инвестиционна компания. Състоянието му по това време се изчислява на 10 мрлд. долара. Само за заплати на своята охрана, състояща се от 40 души, той плаща 3 млн. долара годишно. Зашеметяващи цифри, подредени в безкраен списък: замъци в Антиб, Френската Ривиера, Съсекс, Англия, Марбея, огромни имоти в цял свят. Ню Йорк, Колорадо, Лондон, Париж, яхти, частен самолет... Няма нищо невъзможно за Абрамович - той е абсолютен господар на света. Водата пълни огромната му вана джакузи твърде бавно - защо да не се ангажира екип инженери да реши този проблем? И той го прави. За своя футболен отбор харчи стотици милиони, повече, отколкото за купуването и обзавеждането на своя Боинг 767. Има четири яхти, като едната от тях е втората най-дълга в света - 163 метра с площадка за хеликоптери, бална зала, два басейна и собствена подводница, за нея само е дал 1,5 млрд. долара.

Новата съпруга Дария Жукова отлично знае стойността на парите. Но й се иска да направи нещо различно. Така се ражда проектът й „Гараж" - галерия за съвременно изкуство в един бивш гараж за автобуси в Москва. Абрамович охотно я подкрепя с милиони, разбира се. Двамата са много влюбени и са красива двойка, която медиите от цял свят следят. Но Абрамович и Даша не дават интервюта - той охранява своя личен живот както военните охраняват златните запаси на Щатите във Форт Нокс.През 2010 се ражда синът им Арън Александър и след още четири години - дъщеря им Леа Лоу. За раждането на момчето Абрамович прави парти, което струва 6 милиона долара, най-вече заради участието на Бионсе, Принс и Гуен Стефани.

Даша може да бъде обвинена във всичко друго, но не и в липса на вкус. Безупречна фигура, безупречни маниери. Vogue често я поставя в списъка на най-добре облечените жени в света. Тя никога не е прекалено разголена, натруфена и облеклото й никога, ама никога не е клише. Във всекидневието обича семпли неща, спортни панталони, ниски обувки, прибрана коса. И въпреки това никога не остава незабелязана. Зелените й очи не излъчват студенина, а някаква особена славянска топлота. Тя е филантроп и дарител, меценат и вдъхновител. Спокойно може да купи всички колекции haute couture наведнъж, но предпочита да купи Модилиани. Тази година „Гараж", превърнат в Музей на модерното изкуство и преместен в ултрамодерна сграда, празнува 10 години. Все повече гидове го включват сред забележителностите на Москва.
Даша Жукова впрочем рядко е в Москва. Рядко е и в Санкт Петербург, където на близкия до града остров Ню Холанд тя е основала Културен център за концертни изяви, филми и съвременно изкуство. Ваканциите прекарва в Хамптън, посещавайки йога класове с Гуинет Полтроу, във вилата си в Антиб или в къщата си на Карибите. По време на учебната година живее в разкошен апартамент в Манхатън. Неотдавна Абрамович й купи там цели три сгради, които ще преобрази и ще превърне в най-скъпото жилище в Ню Йорк. Доста щедър подарък, като се има предвид, че бившата му съпруга официализира връзката си със Ставрос Ниархос, един от наследниците на могъща фамилия, трети братовчед на Атина Онасис и собственик на бизнес за милиарди. Ставрос, също като Даша, има хуманитарно образование, но се вълнува от изкуство и гмуркане като нея. Млад е и изглежда много по-секси от 50-годишния Абрамович. Той е излизал с Линдзи Лоън, Мери Кей Олсън, Парис Хилтън. Пресата му приписва дори роман с шведската принцеса Мадлен. Фаталната Даша е причина за раздялата му с Джесика Харт. Двамата изглеждат щастливи, безгрижни и... много, много богати. Просто на някои им се получава без усилия.

Източник eva.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кое е тва златно" ПОКОЛЕНИЕ"- Богати принцове..МНОГО Е ЛЕСНО ДА ИМАШ ВСИЧКО НА ТЕПСИЯ..МНОГО МНОГО СЕТИ ЛЬИ СЕЕ БСБА МИ КОМУНИСТКА

23.03.2019 18:28:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.