• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Историческото сливане между DELL и EMC се очаква да приключи на 07.09.2016

Историческото сливане между DELL и EMC се очаква да приключи на  07.09.2016

//КРОСС/Dell Inc. и EMC Corp. официално обявиха, че възнамеряват да приключат сделката по сливането между Dell и EMC в сряда, 7 септември 2016. Новата компания ще се казва Dell Technologies и ще започне да оперира веднага след посочената дата.

Информацията се появи непосрествено след одобрението на сделката между Dell и EMC от Китайското министерство на търговията, което е оторизирано да разрешава подобни сливания на месния пазар. Министерството на търговията на Китай беше и последният държавен орган, възпрепятстващ събирането на двете компании. Сделката бе гласувана и приета от акционерите от EMC още на 19 юли с мнозинсто от 98%. Интересно е да се отбележи, че въпросните 98% от акционерите всъщност притежават 74% от компанията.

„Това е исторически момент както за DELL така и за EMC. Обединени, ние ще сме по-добре позиционирани на пазара и стратегически ще се насочим към развитие в сферите на цифровата трансформация, базите данни, конвергентната инфраструктура, хибридните облаци, мобилните технологии и сигурността", заяви Майкъл Дел, председател и изпълнителен директор на Dell Technologies. „Инвестициите ни в иновации, както и близо 140 000 наши служители по целия свят, ще предоставят необятни възможности, сила и гъвкавост и ще задълбочат още отношенията ни с клиентите, било то обикновени потребители или големи организации".

„Изключително съм горд с това, което направихме с EMC. Започнахме като малък и скромен „start up" бизнес в Бостън и стигнахме до световна компания основно благодарение на отдадеността на нашите клиенти", каза Джо Тучи, председател и изпълнителен директор на EMC. "Сливането между Dell и EMC е на път да създаде новия работен кон в IT индустрията, предлагащ бъдещите технологии и решения в сферата".

Цената на сделката ще бъде платена с парични средства по 24.05 долара за акция, а остатъкът ще се издължи в акции, като се очаква тя да приключи окончателно в периода май-октомври 2016 година. Така акционерите на EMC ще получат по около 33.15 долара на акция в брой, както и акция във VMware, която ще продължи да бъде самостоятелна, публично търгувана компания. Акциите на EMC с борсова сигнатура „EMC" ще бъдат спрени за търгуване на Ню Йоркската стокова борса. Акции с борсова сигнатура "DVMT" се очаква да започнат да се търгуват на същата борса от 07.09.2016.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.