• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Кадиев: По-скоро се върви към фалит на КТБ

Кадиев: По-скоро се върви към фалит на КТБ

/КРОСС/В случая с поставената под особен надзор банка-КТБ, по-скоро се върви към фалит, прогнозира в предаването Денят On Air Георги Кадиев от БСП. По думите му целта за това е чисто икономическа и е свързана със изземване на активите на финансовата институция и то на много по-ниски цени от пазарните.

Кадиев коментира и искането от страна на Европейския банкова надзор за предоставяне на достъп до депозитите в КТБ. Той посочи, че е грешка на Народното събрание и на БНБ, че „не сме привели в пълно съответствие законодателството с европейските директиви, които предвиждат до 25 дни след спиране на достъпа до депозитите, те да започнат да бъдат изплащани". По думите му у нас е използвана „една хитринка" с указанието достъпът до депозитите да е до 25 дни след обявяване на банката в несъстоятелност, „което, както виждате не се случва с месеци и депозитите няма да бъдат изплащани още месец, може би. Това е неприемливо, тъй като е видно, че е съшито с бели конци. Видно е, че едновременно няма обявяване на несъстоятелност на банката и в същото време няма достъп до депозитите, което е абсолютно неприемливо за ЕС".

Кадиев посочи, че е силно обезпокоен от действията на БНБ и особено от изказвания от типа- „политиците са на ход и те да решат какво да стане с КТБ". - „Ако решенията в банковата сфера са на политиците, а не на Централната банка, тогава за какво ни е Централна банка", коментира той. По думите му прехвърлянето на отговорността на някой друг и изготвянето на специално законодателство за дадена банка е много по-вредно за банковата система, от искането на синдикати и работодатели на оставката на управителния съвет на БНБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Коко

хванете мръсника Цецо Василев и България ще се оправи!

22.10.2014 15:52:18

Коко

хванете мръсника Цецо Василев и България ще се оправи!

22.10.2014 15:51:51

Анонимен

И това е неприемливо. Кога 100000лв гаранция станаха 100000 евро? И къде е гаранционния фонд/участие на КТБ в БНБ? Няма такъв, следователно и БНБ няма задължение да изплаща влоговете на КТБ с преференциалните лихви на КТБ /тя е извън системата/ Кога най - после ще кажете на хората, че пият една студена вода и да си търсят парите от Цв. Василев?

22.10.2014 10:28:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.