• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Депутатите гласуваха промените в структурата на МС

Депутатите гласуваха промените в структурата на МС

/КРОСС/Със 144 гласа "за", 83 "против" и 1"въздържал се" народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов промени в структурата на МС.

В новия кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри, а досегашното Министерство на икономиката и енергетиката се разделя. Вече ще има отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

Румяна Бъчварова (ГЕРБ) ще бъде вицепремиер по коалиционната и административните политики.

Координацията на европейските политики и институционалните въпроси като вицепремиер поема Меглена Кунева (РБ).

Вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика ще бъде Томислав Дончев (ГЕРБ)

Вицепремиер и министър по демографската и социалната политика - Ивайло Калфин (АБВ).

В изказване на отрицателен вот, Йордан Цонев от ДПС заяви, че е гласувал против, защото това правителство има името на реформаторско и проевропейско. „Увеличаване броя на министерства, увеличаване на администацията, респективно увеличаване на капацитета на администрацията.Разделянето на министерствата е да задоволят желанието си да участват във властта", заяви Йордан Цонев.

Това е правителство на властта, кабинет на властта на всяка цена, заяви Мая Манолова от "БСП лява България" в реплика на отрицателен вот

„Не беше приятно граждани да протестират срещу правителството, излъчено с нашия мандат. Аз поне стоях с лицето си, а вие уважаеми рефомраторите ги излъгахте. Гласувах против коалиция на властта, против правителството на лъжата", заяви Манолова.

Тунджер Кърджалиев от ДПС обясни, че е гласувал против порочният модел, който задава 43-ото НС. „То се подкрепя от хора, които в последните години са манифестирали ксенофобия в пълния смисъл на тази дума. Вече има политически анализатори, които наричат не реформатори, а трансформатори подръжниците на този кабинет", заяви той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.