• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Елеонора Лилова: Най-ярката характеристика на конвенцията е, че представя децата като пълноправни носители на права

Елеонора Лилова: Най-ярката характеристика на конвенцията е, че представя децата като пълноправни носители на права

/КРОСС/ "За мен е огромна чест да участвам в днешното събитие, което агенцията, съвместно с УНИЦЕФ България организираме, в партньорство с Комисията за децата, младежта и спорта на 44-тото Народно събрание" - това каза Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). С днешното събитие ние отбелязваме 29 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и при тази наситена със събития и официални прояви седмица, нека да си кажем, че децата за втори път в годината си имат своя празник, коментира тя.

Причината за значимостта на конвенцията, 29 години след нейното подписване, да бъде толкова важна, се корени в обединените усилия на държавите по света, за да може децата и техните интереси, да бъдат защитени по най-добрия начин. Най-ярката характеристика на конвенцията е, че представя децата като пълноправни носители на права, без в същото време да пренебрегва потребностите от грижа и закрила, заяви още председателят на ДАЗД. Успехът, който постига на международната сцена, е ясен знак, че на децата вече се гледа като на членове от обществото - с права и свободи, които заслужават уважение и зачитане.

Благоденствието на децата отразява качеството на живот в рамките на всяко общество. Националната стратегия за детето е възможност да се подобри състоянието и качеството на живот на децата в България. Тя е декларация за подкрепа на родителите, покана за всеки, който работи с деца, да работи заедно и по-ефективно, коментира още Елеонора Лилова. Стратегията според нея е също насърчаване на децата да станат повече ангажирани в организирането на собствения си живот.

Най-вече стратегията предоставя визия за бъдещето - няма нищо по-важно от осигуряването на нашите деца и младите хора да достигнат пълния си потенциал, да живеят щастливо живота си, способни да допринесат напълно за развитието на нашето общество, коментира още председателят на ДАЗД. Тя добави, че е от жизненоважно значение да се съсредоточат усилията и ресурсите, за да се гарантира, че децата и младите хора, се радват на най-доброто начало в живота.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.