• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Мъж стреля по хора от дома си в Лясковец. Полицай е загинал, има и ранени /обновява се/

Мъж стреля по хора от дома си в Лясковец. Полицай е загинал, има и ранени /обновява се/

/КРОСС/ Мъж се е барикадирал в сграда и е открил огън в Лясковец. По първоначални данни барикадиралият се мъж има психически отклонения.

Градът и мястото са отцепени от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора. По непотвърдена информация един полицай е убит, а други трима служители на реда са ранени, съобщи ТВ7.

При опит да бъде иззет боен арсенал, мъжът открил огън и по непотвърдена информация е убил един спецполицай и ранил трима.

Мъжът стреля по хората от къщата си. По информация стрелецът е Пенко, на 53 години. Бил е бизнесмен. Къщата е точно срещу СОУ "Максим Райкович", съобщи БНТ.

От около половин година мъжът не работи. Занимавал се е с бизнес. Писал е няколко писма на директора на училището, че смята да използва трите си ловни пушки, защото имал нетърпимост към децата. Директорът е сигнализирал многократно полицията и е направил предупредителни плакати, с които да информира децата за опасността от този човек. Дори през последните месеци те не са играли в двора на училището, за да не им се случи нещо. 

"Има образувано досъдебно производство за закана за убийство и незаконно притежание на оръжие. Мъжът е направил закани към директора на училището, а впоследствие е открил огън срещу служителите на МВР. Има ранени двама полицаи от рикошети и загинал полицай, за съжаление. Мъжът е все още в къщата", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за Хоризонт на БНТ.

Продължават да се чуват изстрели. 

Пред БНТ Жени Цонева, очевидец на стрелбата, разказа, че в града има голяма паника. Момичето, което обясни, че е в 7-ми клас на съседното училище, обясни, че поне от няколко месеца се знае за заплахите на мъжа да стреля. Тя обясни, че са подавали жалби в полицията. Директорът предупредил учениците да не минават в определени участъци на двора заради заплахите.

От няколко седмици мъжът лично е заплашвал децата, каза в ефира на Нова телевизия майка на едно от децата от училището в Лясковец. Той лично е казвал на децата, че ще ги убие, че ще стреля. Синът ми е на 13 години, каза жената.

Хората от града не го познавали що за човек е и не му знаят името, знаели само, че е някакъв бизнесмен.
Трябваше да го приберат този човек, категорична бе жената.
Съсед заяви, че мъжът е опасен.

„Овергаз Север" спря газоподаването към отцепения район в Лясковец. Екип на газоразпределителното дружество преустановиха снабдяването със синьо гориво към газифицираните абонати в района, за да осигурят безопасността на хората. Газоподаването към останалата част от града не е преустановено.

Тримата полицаи, които бяха простреляни при акцията са в добро състояние и няма опасност а живота им. Това съобщи за Дарик управителят на великотърновската болница.

Стабилизирани са от лекарските екипи. Те са били простреляни със сачми в ръцете.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кошмар. Това не е един идиот, където не си е свършил работата. Това е цяла верига от идиоти, които вероятно всеки ден имат претенции към останалите. Половината не си свършили работата, другите отбили номер. За жалост, тъжният момент е подходящ всички чиновници имащи касателство по случая с психично неуравновесения ( като медицински случай) и отправените заплахи ( като юридически казус ) да бъдат съдени за убийство по непредпазливост. Къде е обратната връзка между институциите, контрола. Къде са малоумните депутати, че не променят закона и не направят задължителна регистрацията на психично болните и не обезпечат възможност за създаването на национален масив от информация.

14.03.2014 10:24:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.