• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Омбудсманът Мая Манолова облече пижама в подкрепа на онкоболните деца

Омбудсманът Мая Манолова облече пижама в подкрепа на онкоболните деца

/КРОСС/„За мен е чест да съм домакин днес, на 15 февруари, когато в цял свят се отбелязва Международен ден на децата с онкохематологични заболявания. По предложение на децата прекарваме този ден по един забавен начин - с пижами, но пъстрите ни пижами са знак за солидарност към стотиците деца, които заради заболяването прекарват повечето от времето си с пижами, но и послание към институциите, към политиците, към обществото - затова, че децата имат право на най-високите стандарти в медицинската грижа, имат право на приятелски настроено образование и на институции, в чиито фокус да са техните проблеми и техните интереси." Това каза омбудсманът Мая Манолова в клуба на институцията, където се проведе първото пижамено парти в подкрепа на децата, болни от рак.

Инициативата бе организирана съвместно със Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания", за да се даде гласност на проблемите на малчуганите, борещи се с тежката и коварна болест.

Събитието уважиха изпълнителният директор на Центъра „Фонд за лечение на деца" проф. Владимир Пилософ, столичният заместник-кмет с ресор "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" Албена Атанасова, новият заместник-председател на ДАЗД д-р Валентин Димитров, директорът на „Младежки политики" към ММС Радостина Раданова, представители на УНИЦЕФ, БЧК, неправителствени организации и др.

„По принцип съм смел човек и ежедневно заставам срещу интереси за милиони, силните на деня и монополистите, но истински смели са именно децата с онкозаболявания, защото всеки ден те се борят с много по-силния противник в лицето на болестта, не се предават и продължават напред с увереност и усмивка. Възхищавам се от тях и техните родители, за мен е чест да бъда техен приятел", каза Мая Манолова.

Актьорът Ненчо Балабанов прочете приказката „Горският герой", посветена на борбата с болестта и раздаде десетки автографи на малките си фенове. На събитието присъства и седемгодишната Иванина Атанасова, която ще дари красивата си коса си за направата на перука за дете с онкозаболяване.
За доброто настроение на партито се погрижиха малчуганите от 73-то ОДЗ „Маргарита", вокална група „Сладки пуканки" от Националния дворец на децата, които изпяха песента „Щом си с мен" и малките артисти от школата по Атракционни изкуства към двореца.

Всеки гост на събитието имаше възможността да остави своето послание в знак на подкрепа към децата с онкозаболявания. Омбудсманът Мая Манолова написа: „Да превърнем 15 август в национална кампания - заедно!" „С вас сме по-пътя на сбъднатите мечти", бе посланието на председателя на Съвета на децата Йоана Захариева, а председателят на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" Маргарита Борисова написа: „Щом си с мен ... можем всичко!".

Лакомствата и напитките за децата осигуриха „Кауфланд България", KFC, Сдружение „Маринела", Жана Величкова - изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Накрая всяко дете си тръгна с плюшена играчка от Българския Червен кръст и „златен" балон от омбудсмана, символ на съпричастността към децата с ракови заболявания по целия свят.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.